Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СНИМАК КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО СРПСКУ ЈАВНОСТ: Мајка тукла децу, отац тврдио да је планирала да их ОТМЕ, ево шта је епилог

26.01.2022. 22:49
Пише:
Србија Данас/Телеграф
leskovac
лесковац / Извор: Фото; Printscreen/Twitter/Silvana

Н. С. сина (4) и ћерку (7), одлуком Суда, може да виђа у контролисаним условима у просторијама Центра за социјални рад у Лесковцу

Снимци на којима мајка удара своје двоје деце, малтретира их и вређа узнемирили су новембра прошле године српску јавност. Како су медији пренели, реч је о Н. С. из Лесковца, а читав случај полицији је пријавио њен супруг, односно отац девојчице и дечака, Александар С. Епилог ове узнемирујуће приче је, бар за сада, да мајка има права да сваког понедељка у трајању од два сата виђа децу у просторијама Центра за социјални рад у Лесковцу.

БИТНА ЛЕКЦИЈА ЗА СВЕ ВОЗАЧЕ: Ево шта да радите уколико вам се ЗАЛЕДИ РУЧНА КОЧНИЦА, већина прави ОВУ грешку

БИТНА ЛЕКЦИЈА ЗА СВЕ ВОЗАЧЕ: Ево шта да радите уколико вам се ЗАЛЕДИ РУЧНА КОЧНИЦА, већина прави ОВУ грешку

АЛБАНАЦ ПРОЗИВАО СТЕЛУ ЈЕР ВОЛИ СРБИЈУ! Једним коментаром га поставила на место, па споменула и Косово (ФОТО)

АЛБАНАЦ ПРОЗИВАО СТЕЛУ ЈЕР ВОЛИ СРБИЈУ! Једним коментаром га поставила на место, па споменула и Косово (ФОТО)

МАТЕЈЕВ ДРУГ ЈУРИО ЗВЕЗДАШЕ ПО СПЛИТУ? Испливали шокантни детаљи који бацају ново светло на понашање Сплићанина у ноћи нестанка!

МАТЕЈЕВ ДРУГ ЈУРИО ЗВЕЗДАШЕ ПО СПЛИТУ? Испливали шокантни детаљи који бацају ново светло на понашање Сплићанина у ноћи нестанка!

То су из ове установе и потврдили за медије.

- Судском одлуком - привременом мером Основног суда у Лесковцу од 22. новембра 2021. године, мајка Н. С. остварује личне односе са својом малолетном децом сваког понедељка у трајању од 2 сата у контролисаним условима у просторијама Центра за социјални рад Лесковац - каже Предраг Момчиловић, директор ЦСР Лесковац.

Како додаје, у току је поступак пред надлежним правосудним органима који ће утицати на доношење коначне одлуке о томе коме ће од родитеља деца бити поверена на бригу и чување, а са којим родитељем ће бити регулисан начин одржавања личних односа.

Из Основног јавног тужилаштва (ОЈТ) у Лесковцу за Telegraf.rs кажу да је поводом случаја Н. С. пред ОЈТ у току поступак предузимања доказних радњи.

За то време, деца су, како за наш портал прича њихов отац Александар, са њим.

- Деца су добро, али су и даље узнемирена. Ћерка мора на преглед код неуропсихијатра, уплашила се након што је мајка покушала да је отме у петак, 21. јануара. Деца су тада била код мог оца, она је наишла колима са мајком и викала деци: "Улазите унутра".

Како каже, том приликом, ћеркица је пала, и задобила лакше повреде.

- Тада је приведена, али је после 10 минута пуштена. Она има забрану приласка деци од новембра прошле године, дозвољено јој је да виђа децу од 10 до 12 у Центру за социјални рад, и јуче их је видела, ја сам то испоштовао и довео их. Такође, и ја имам забрану приласка њој - наводи Александар.

Сумња, додаје, и да га је пратила, као и да му је све што се у последња два месеца дешава веома стресно.

- Није ми стресно због мене, напомињем, него због деце. Најважније је да они буду добро - истиче отац.

Суд: Мајка нема забрану приласка

Основни суд у Лесковцу је 25. новембра прошле године донео решење којим се малолетна деца Ј. С. (7) и Т. С. (4) поверавају на самостално вршење родитељског права оцу А. С, наводе из Суда за Telegraf.rs.

Потврђују да је донета одлука да мајка виђа децу у просторијама ЦСР у Лесковцу и додају:

- Мајка нема забрану приласка својој деци, а наведени су дани у којима може да их виђа и на који начин. Мајка Н. С. је обавезана да доприноси издржавању своје малолетне деце, фиксним новчаним износом од 16.000 динара месечно за оба детета - наглашавају из Суда.

Приликом доношења овакве одлуке, посебно у делу где се уређује лични однос и виђање мајке са малолетном децом, суд је пошао, истичу, од извештаја Центра за социјални рад у Лесковцу (ЦСР), где је наведено да је њихова препорука, да је целисходно одређивање привремене мере којом ће се малолетна деца у циљу очувања континуитета односа, средине и начина досадашњег живота, поверити оцу на вршење родитељског права, до коначне пресуде, а да се виђање мајке са децом, у циљу процене васпитних стилова и унапређења родитељских вештина, одвија у контроиласним и ограниченим условима у просторијама ЦСР у Лесковцу.

- Суд је усвојио предлог стручног тима референтне установе ЦСР у Лесковцу јер је оценио да је усвајање таквог предлога у најбољем интересу малолетне деце - наводи се.

Додају да је оцу продужена хитна мера привремене забране контактирања и приласка Н. С., која мера ће трајати до 05. фебруара 2022. године, а потом је другим решењем од 22. јануара, према мајци Н. С. продужена хитна мера привремене забране контактирања и приласка оцу А. С. Та мера ће трајати до 24. фебруара.