Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Снимци истеривања ђавола у Панчеву круже мрежама: Људи вриште и трзају се на поду, а иза свега стоји БЕСРАМНА ПРАКСА

27.01.2022. 18:04
Пише:
Србија Данас/Блиц
Nenad Paunović
Ненад Пауновић / Извор: Фото: НЕНАД ПАУНОВИЦ / YOUTUBE

Панчевац Ненад Пауновић постао је познат у медијима пре пар година, када је изашао у јавност са тврдњама како му се на велике хришћанске празнике на челу, сам од себе, појављује крст.

И заиста, током гостовања на телевизуији, крст је био на његовом челу. Своју популарност Пауновић је, судећи по снимцима који круже интернетом, успео да преточи у бизаран и опасан бизнис

Наиме, друштвеним мрежама су почели да круже клипови који су првобитно постављени на његов Јутјуб канал, а на којима се види како Ненад "истерује ђаволе" из видно узнемирених људи.

Клечећи или седећи над "запоседнутом особом", Пауновић изговара молитве, прска их светом водом или додирује крстом, све у циљу да из њих "избаци нечастивог", док, по свему судећи, шарлатанском праксом из њих избацује само динаре.

Ако сте се питали како у реалности изгледају снимци које сте можда гледали у холивудским блокбастерима "Истеривање ђавола из Емили Роуз" или "Предсказања", принцип је, макар у Ненадовом случају, исти.

"Запоседнути" људи вриште, бацакају се и причају на неком неразумљивом језику, док Ненад стоји над њима и чита молитве, вршећи обред "истеривања ђавола".

Према његовим речима, доста њих и не зна да је запоседнуто, а што се његових "моћи" тиче, каже да су дар од Бога, баш попут симбола који му се појављује на челу током Богојављања, Ускрса и Божића.

У разговорима за медије, Ненад је причао како је све наводно открио случајно, кроз снове "у којима су му се указивале силуете". Након тога, дошло је и до првог егзоцеризма. Наиме, када је ставио длан на чело једне жене, она је наводно почела да вришти.

- Отишла је кући, а мени је ту исту ноћ дошла силуета у снове и рекла да се не бојим и да та жена у себи има нешто нечастиво, узми то и то уради и биће јој боље. Позвао сам ту жену сутрадан, која је једва од страха нашла снаге да дође. Ставио сам руку на њу и она је пала доле. После тога сам почео да читам молитву, где је она почела да вришти и прича чудним језиком. Окретала је своје зглобове и био сам уплашен, али сам наставио да читам. У једном тренутку је само све престало и следећи пут кад сам ставио руку на њу све је било нормално - тврдио је Ненад убеђујући медије.

Оно што је фрапантно и забрињавајуће јесте чињеница да људи заиста долазе код њега на "истеривање ђавола", и то за разне менталне и физичке бољке уместо да се обрате лекарима или специјалистима. На видео снимцима који се налазе на његовом каналу а има их преко 20, могу се видети подједнако и мушкарци и жене, који под претпоставком да им он може помоћи, пристају да он врши исцениране обреде над њима.

Београђанка и Ваљевац годинама живели у комбију, а сада од аутобуса праве кућу! Имају близанце од само годину дана! (ФОТО)

Београђанка и Ваљевац годинама живели у комбију, а сада од аутобуса праве кућу! Имају близанце од само годину дана! (ФОТО)

ФОНДАЦИЈА "СУБОТИЧКА СИНАГОГА" ПРЕМИЈЕРНО ПРИКАЗУЈЕ ФИЛМ ПОВОДОМ ДАНА СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА: Доприносе сећању на све настрадале током РАТА

ФОНДАЦИЈА "СУБОТИЧКА СИНАГОГА" ПРЕМИЈЕРНО ПРИКАЗУЈЕ ФИЛМ ПОВОДОМ ДАНА СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ ХОЛОКАУСТА: Доприносе сећању на све настрадале током РАТА

"НИЈЕ ИСТИНА АКО СИ РОМ ДА НЕ МОЖЕШ ДА УСПЕШ": Георгина живи у хранитељској породици, и воли их више од СВЕГА (ФОТО)

"НИЈЕ ИСТИНА АКО СИ РОМ ДА НЕ МОЖЕШ ДА УСПЕШ": Георгина живи у хранитељској породици, и воли их више од СВЕГА (ФОТО)

Ипак, иако тврди да поседује "моћи и вештине", као и да му се крст на челу појављује сам до себе, Ненад је у разговору за медије рекао да никада није био верник фанатик.

- Има милион људи који спавају по црквама, манастирима... Немају никакву могућност, а ето ја сам ово добио. Мени је живот био сасвим другачији пре овога, био сам несташан, али сада сам потпуно други човек. Ником се више не правдам, а и даље има људи који мисле да ја ово сам радим, да се сечем. да тако кажем. Кад све ово прође, ја нећу имати никакав ожиљак, рана је сад дубока и то може да се види.

И док он прича да се посветио вишем позиву, његови суграђани имају другачије мишљење.

Nenad Paunović
Ненад Пауновић / Извор: Фото: НЕНАД ПАУНОВИЦ / YOUTUBE

- Сви га по Панчеву знамо. Некада се издавао за опасног момка, а сада иде около и тобоже истерује ђаволе. Млати фине паре, како чујем, људи у свашта верују а чуо сам да се дружи и са крими ликовима из деведесетих, бизаран лик скроз - прича нам Петар И. из Панчева.

- Знам га из града, а прича се о њему и по нашем селу. Како о њему причају, мислила сам да је нека ријалити звезда. Ја сам из побожне породице и то што он ради везе са црквом нема. Жао ми је и тих људи који њега зову уместо да потраже праву помоћ - каже Весна О. из Качарева.

Док је свакоме јасно да снимци на његовом Јутјубу и Инстаграму могу да буду чиста глума у сврху промоције, то не умањује чињеницу да се многи људи полакоме на такве тврдње па би уместо истеривања ђавола било прече прво истерати закон.