СПИСАК НАМИРНИЦА ЗА ЈАК ИМУНИТЕТ: Шта треба да једете да избегнете јесење вирусе и прехладе?
Не сме се избацити месо из исхране
Руска дијететичарка Камила Тимошенко саставила је листу намирница неопходних за јачање имунолошког система током јесени, јер се тада значајно повећава ризик од многих болести, посебно проблема са гастроинтестиналним трактом, а чешћи су и грип, прехлада и депресија.

Донација компаније Имлек поводом повратка у школске клупе

РАЗВОД БРАКА У НАЈАВИ - ШТА ТО РАДИШ ЦРНИ ИВАНЕ? Ништа жено пробамо за филм, и тебе ћу овако, само сутра! (ВИДЕО)

НАТАЛИЈУ (24) ЋЕ ТРАНСПОРТОВАТИ НА ВМА: Девојци стало срце у Црној Гори, након реанимације пала у кому
Она на свом налогу на Инстаграму наводи да су намирнице богате цинком и селеном важан део исхране. То укључује рибу и морске плодове, јаја, интегралне житарице, махунарке и месо. А посебно истиче да је важно уносити гвожђе кроз месо јер се оно апсорбује 10 пута боље из намирница животињског порекла.
Нутрициониста такође скреће пажњу на витамине група Б, Ц и Д.
У неопходне здраве производе спадају и паприка, броколи и карфиол.
Коначно, телу су потребне омега-3 масне киселине, коју, поред рибе, обилно садрже и семенке и биљна уља.
Списак нутритијената и намирница које др Тимошенко препоручује за јак имунитет:
Цинк: риба, џигерица, месо, махунарке, интегралне житарице, пшеничне мекиње
Селен: риба, морски плодови, џигерица, јаја, тврда пшеница
Гвожђе: џигерица, месо
Витамин Д: риба, јетра бакалара, јаја, путер
Витамин Ц: киви, зачинско биље, паприка, броколи, карфиол
Витамини групе Б: интегралне житарице, месо, џигерица, јаја, поврће
Омега-3: риба, биљна уља, семенке.