Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Срби НАЈБОЉИ ЉУБАВНИЦИ у Европи после Пољака! Истраживање је јасно, али примитивизам влада по једном питању

30.09.2020. 20:53
Пише:
Србија Данас/Блиц
ljubavni par
љубавни пар / Извор: Профимедиа/илустрација

И уролог Александар Милошевић истиче да су Срби, када је у питању сексуалност и њихов однос према њој, далеко од онога што разна светска и европска истраживања показују.

Срби су други у Европи по броју сексуалних односа годишње и по броју партнерки, али и по томе што воле да се хвале својим љубавним вештинама.

ВИРУС ЈЕ УБИО МНОГО ВИШЕ ЉУДИ НЕГО ШТО МИСЛИМО! Да ли ће Србија и свет морати ПОНОВО ДА БРОЈИ ЖРТВЕ КОРОНЕ?

ВИРУС ЈЕ УБИО МНОГО ВИШЕ ЉУДИ НЕГО ШТО МИСЛИМО! Да ли ће Србија и свет морати ПОНОВО ДА БРОЈИ ЖРТВЕ КОРОНЕ?

ОБАВЕЗНА АПСТИНЕНЦИЈА ПОСЛЕ КОРОНЕ! Ево КОЛИКО морате да се уздржавате од С*КСА ако сте је прележали!

ОБАВЕЗНА АПСТИНЕНЦИЈА ПОСЛЕ КОРОНЕ! Ево КОЛИКО морате да се уздржавате од С*КСА ако сте је прележали!

НОВА ОДЛУКА! Ова општина у Србији је поново увела ванредно стање

НОВА ОДЛУКА! Ова општина у Србији је поново увела ванредно стање

То је показало велико здравствено истраживање немачке компаније "Штада", које се, између осталог бавило и сексуалним навикама становништва у 12 европских земаља.

Резултати истраживања показују да Срби обожавају секс, често и радо причају о њему и немају никакав проблем да се о томе слободно разговарају, поготово када се поведе реч о њиховом фаталном сексуалном умећу и колико га често имају.

У овим категоријама само су Пољаци бољи од нас, а иза себе смо оставили чак и чувене "латинске" љубавнике, Шпанце. Док се 52 одсто Британаца изјаснило да углавном не разговара о сексу, у Србји, Шпанији и Пољској људи су много отворенији према овој теми. Ипак, истраживање је показало да је за сваког петог Србина табу тема да отворено прича о сексу.

Ловачке приче

Домаћи стручњаци, међутим, тврде да су Срби јаки само на речима, да и те како у свим истраживањима и анкетама лажу када одговарају на питања везана за учесталост сексуалних односа, као и да се о њиховим љубавничким вештинама и те како може полемисати.

Психијатар и сексолог Јован Марић тврди да су мушкарци у Србији пуни "ловачких прича" када је секс у питању и да су, пракса показује, и те како склони самообмањивања у овом погледу.

- Српски мушкарци доста лажу и фантазирају када су у питању њихове љубавничке вештине и број партнерки, али то се може довести у везу са недосањањим сном о "турском харему", који је дубоко укорењен у нашим мушкарцима. То "ја" и "велики број жена око мене" ствара велику несигурност код мушкараца, па отуд и те "ловачке приче" да је био са стотину жена, које је бацио у транс - каже Марић.

Он додаје и да "наш народ прича заправо онако како би желео да се дешава, па тако и код ових истраживања, причамо и пишемо, не како јесте, већ како бисмо волели да јесте".

Жене знају истину

И уролог Александар Милошевић истиче да су Срби, када је у питању сексуалност и њихов однос према њој, далеко од онога што разна светска и европска истраживања показују.

- Мислим да су меродавнија истраживања у којима су жене говориле о мушкој сексуалности и према ономе што чујем од жена у ординацији, оне нису баш толико задовољне ни бројем односа, ни сексуалним вештинама српских мушкараца - рекао је Милошевић.

Он додаје и да је његово мишљење, које је изведено из свега, "да су наши мушкарци, када је у питању њихов однос према сексуалности, поприлично примитивни, а када је у питању број сексуалних односа и њихове љубавничке вештине да су на нивоу просека".

- Можда чак и нешто испод просека када се упоредимо са остатком Европе - наводи Милошевић.

О сексу знају све, а о болестима ништа

И ако су Срби отворени у разговорима који се тичу сеса, о контрацепцији и начину преношења болести знају мање од европског просека.

Истраживање је показало да су лична и безбедност партнера приликом секса од секундарног значаја за већину људи у Европи, па и у Србији.

Према резултатима истраживања, сваки трећи мушкарац у Србији барем је једном отишао да се тестира на полно преносиве болести, а тек сваки 10. се редовно тестира.

Посебно узнемирујуће је то што је тек свака пета особа у Европи свесна да може да се инфицира сексуално преносивим болестима, чак и пољупцем, док је у Србији то сазнање на још нижем нивоу.

Уролог Александар Милошевић каже да се у овом секгменту можда и највише огледа та сексуална примитивност Срба.

- Србима је уживање битније од здравља. А ми имамо праву епидемију хламидије, микоплазме, ураплазме, кондилома. Једноставно, људи немају проблем да оду код гастролога, пулмолога, али још им је непријатно да своје гениталије излажу лекарима и ту се можда највише огледа тај сексуални примитивизам - каже он.