Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НИ ТРАГА НИ ГЛАСА ОД АНЕ КНЕЖЕВИЋ: Ево шта се после три недеље од нестанка ЗНА о случају (ФОТО)

26.02.2024. 08:17
Пише:
Србија Данас/Телеграф
Ana Knežević, nestala u Španiji
Ана Кнежевић, нестала у Шпанији / Извор: Фото: Printscreen/Youtube/News натион

Муж имао љубавницу?

И даље нема ни трага ни гласа од Ане Кнежевић, која је почетком фебруара нестала у Мадриду. Ана, која је удата за Србина Давида Кнежевића, последњи пут је виђена 2. марта испред стана у луксузној згради који је изнајмљивала, а њени пријатељи и породица већ недељама нису чули ништа о њој.

КОЈЕ ЈЕ ОВО ГОДИШЊЕ ДОБА?! Јутро уз кишу, а онда ШОК - кад погледате какво нас време чека, ништа вам неће бити јасно!RHMZ

КОЈЕ ЈЕ ОВО ГОДИШЊЕ ДОБА?! Јутро уз кишу, а онда ШОК - кад погледате какво нас време чека, ништа вам неће бити јасно!

БЕЖИТЕ СА УЛИЦА, СПРЕМАЈУ СЕ ПЉУСКОВИ: РХМЗ издао хитно упозорење, овим деловима Србије се лоше пишеVremenska prognoza

БЕЖИТЕ СА УЛИЦА, СПРЕМАЈУ СЕ ПЉУСКОВИ: РХМЗ издао хитно упозорење, овим деловима Србије се лоше пише

ДАНАС ПРОСЛАВЉАМО ЈЕДНОГ ОД НАЈВЕЋИХ! Дан посвећен Стефану Немањи, ево на који начин обележевамо овај ВЕЛИКИ празник (ВИДЕО)Sveti Simeon

ДАНАС ПРОСЛАВЉАМО ЈЕДНОГ ОД НАЈВЕЋИХ! Дан посвећен Стефану Немањи, ево на који начин обележевамо овај ВЕЛИКИ празник (ВИДЕО)

Ана, родом из Колумбије, америчка је држављанка. Са Давидом је била у браку више од десет година, а пре неколико месеци одлучили су да се разиђу. Ана је тада донела одлуку да се привремено премести у Шпанију, а у Мадриду је била од децембра.

Њени пријатељи кажу да не виде разлог да Ана самовољно нестане, а главна мистерија су чудне поруке које су 3. фебруара стигле са њеног броја телефона, али "не звуче као Ана".

Многа питања су и даље без одговора. Да ли је киднапована? Да ли је упознала неког на дан кад је нестала? Да ли је глумила да има успешан живот, а уствари је била у бројним проблемима? Да ли је самовољно променила планове које је имала за фебруар? Они који је воле се надају да ће је наћи живу и здраву, али у потрази за њом нема помака.

Шта се до сада зна?

Двоје Аниних пријатеља је 3. фебруара добило поруке од Ана. У тим порукама Ана је написала да је упознала неког на улици и да са њим иде у викендицу на око два сата од Мадрида. Написала је да је тамо сигнал лош и да ће се јавити кад се врати... Од тада је више нико није ни чуо ни видео.

Оно што је подигло узбуну јесте то што Ана никад не би овако нешто урадила. Никад не би са непознатим мушкарцем кренула негде, камоли ван града. Такође, поруке пријатељима послате су са три сата размака. Једна је била на енглеском, друга на шпанском, са чудним фразама, због чега су пријатељи уверени да их Ана није писала.

Њена најбоља другарица Сана покушала је да је добије у стану 4. фебруара, због чега је цео случај пријавила полицији. Како је Сана раније рекла стан је прегледан, али нема знакове провале и преметачине, и додаје да ништа од ствари не недостаје. Недостаје само Ана.

Ana Knežević sa prijateljicom
Ана Кнежевић са пријатељицом / Извор: Фото: Tanjug/Sanna Рамеау виа АП

Са читавим случајем упозната је и шпанска Национална полиција, која је отпочела потрагу за несталом Аном, али до сада нема помака у истрази.

Хоакин Амилс, директор удружења које трага за несталима "СОС Десапарецидос Association", истиче да треба да се лоцира њен телефон, провери СИМ картица, погледају снимци из краја у ком је живела. За 14 година колико ради сећа се само неколико сличних случајева који су завршили трагично. И он се нада да ће Ану, која је висока 145 центиметара и која има дугу таласасту браон косу и браон очи, бити пронађена.

Подсетимо, Ана је виђена 2. фебруара око 22 сата испред свог стана, а само пола сата раније у зграду је ушла непозната мушка особа, која је црним спрејем ишарала сигурносне камере.

Супруг није дошао да је тражи

Постоје нелогичности и око Аниног растанка од супруга. Њени пријатељи кажу да је развод био стресан, али истичу да није било насиља, те да су Ана и Давид наводно причали. Анина најбоља другарица Сана позвала је Давида забринута када је Ана нестала. Тврди да је био договор да се нађу у Мадриду и крену у потрагу за њом, али он никад није дошао, већ је отпутовао са Флориде, где је некад живео са Аном, у Србију.

Његов адвокат је рекао да би било нелогично да Давид трага за женом у земљи у којој никог не познаје, међу људима чији језик не говори и у држави где не поседује ниједну некретнину. Адвокат тврди да се Давид више пута чуо са полицијом и да је пружио информације које могу да помогну у истрази.

Истакао је и да је пар имао заједнички посао и бројне заједничке некретнине, те да су били у току преговори о подели имовине. Наводи да је "растанак био споразумни" те да су обе стране одлучиле да ангажују једног адвоката да би договорили поделу имовине.

Давид имао љубавницу?

Медији су писали и да је Ана послала поруку другарици у којој је свог супруга Давида Кнежевића, оптужила да је имао љубавну аферу.

- Имао је љубавницу у Боготи. Био је са њом и то док сам ја покушавала да решим ствари са њим уз помоћ терапеута за парове - написала је Ана у поруци.

У тој поруци је истакла и да су она и Давид имали свађу.

- У међувремену је урлао на мене да сам к**** што сам га испитивала пред другима ("Зашто сам само ја лош", "Само ја сам проблем"), а он је правио планове са њом. Сазнала сам за то након што ме је оставио као пса на улици у Београду - написала је Ана наводно пријатељици.

Ana Knewžević venčanje
Ана Knewžević венчање / Извор: Фото: Printscreen/Youtube/News натион

Шта је Ана радила на дан нестанка?

Према тврдњама пријатеља, Ана је 2. фебруара ишла да гледа станове јер је планирала да се пресели. Другарици је пустила гласовну поруку у којој наводи да је видела један стан којим је одушевљена, те да иде да погледа још један.

Обавестила је Сану и о томе да 5. фебруара планира да отпутује у Барселону на један дан са пријатељицом на конгрес. У Барселони се никад није појавила.

Пријатељи тврди и да Ана у тренутку нестанка није имала љубавну везу. Откривено је да је користила апликацију за упознавање, а полиција је наводно испитала неколико особа са којима је била у контакту. Међутим, сви су тврдили да нису били у вези са Аном, већ да су само били пријатељи.

Породица је покренула акцију прикупљања новца како би платили приватног детектива.

Анини најмилији још једном су позвали све који имају било какве информације о Ани да контактирају организацију "СОС Деспарецидос".

(Србија Данас/Телеграф /И.Н.)