Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СРПКИЊА ОТКРИЛА ШТА СЕ ДЕШАВАЛО ПРЕ ТУЧЕ У ХОТЕЛУ У ТУНИСУ: Мравињак у соби, без фрижидера, климе и струје, бубе, тровање храном... а то је био само почетак (ВИДЕО)

26.07.2023. 16:50
Пише:
Србија Данас/Курир
tuca
туца / Извор: Фото: Printscreen Twitter/s_monom

Неколико туриста открива шта је било пре туче у хотелу у Тунису.

Једна од путница која је била смештена у хотелу у Тунису где је дошло до инцидента између наших туриста и запослених у хотелу, каже за медије да је стање у том хотелу било очајно, али да ипак насиље није решење.

ДОКТОРКА ОБЈАШЊАВА: Ово је један од најчешћих ПРОБЛЕМА на путовањима, а ево како да га спречите!

ДОКТОРКА ОБЈАШЊАВА: Ово је један од најчешћих ПРОБЛЕМА на путовањима, а ево како да га спречите!

ОГЛАСИЛА СЕ АГЕНЦИЈА! Ево шта је било са српским туристима у Тунису, испливали нови детаљи

ОГЛАСИЛА СЕ АГЕНЦИЈА! Ево шта је било са српским туристима у Тунису, испливали нови детаљи

"АГЕНЦИЈА WAYOUT НИЈЕ ЧЛАН АСОЦИЈАЦИЈЕ YUTA" Детаљи драме у Тунису, српски туристи направили хаос у хотелу (ВИДЕО)

"АГЕНЦИЈА WAYOUT НИЈЕ ЧЛАН АСОЦИЈАЦИЈЕ YUTA" Детаљи драме у Тунису, српски туристи направили хаос у хотелу (ВИДЕО)

Према њеним речима, они су у други хотел пребачени тек након пет дана, а на бројне проблеме су наизлазили од самог тренутка доласка у хотел.

- Нама је понуђено да пређемо у други хотел, али да доплатимо 17 евра по особи по дану, с тим што ће агенција да изађе у сусрет да да 10 евра по дану, а ми 7 евра по дану... Иако је овај хотел где смо пребачени 100 евра јефтинији, тражили су доплату, али смо ипак пребачени без доплате након оног инцидента. Од јуче немамо струје, неких 19 сати смо без струје - наводи једна од путница за српске медије.

Наводи да је у претходном хотелу било доста проблема.

- Било је прљаво, мрави се шетају по соби, иза кревета је био мравињак, али то нису они ситни мрави, него неки крупни. У агенцији су тврдили како је то један од бољих хотела, а плажа не постоји, тачније има само једна. Оно што су нам показали на слици је нешто сасвим друго од овога што смо затекли овде. Неки који су платили бунгалов су добили обичне собе, које су јефтиније од бунгалова - прича нам она.

Додаје да су се непријатности низале и да је незадовољство код неких ескалирало.

- У соби не постоји фрижидер, а обећали су нам га. Такође, нема хладне воде за пиће, већ само млаке. Неки људи с децом који су добили бунгалов затекли су пуно буба и мрава, деца су вриштала, нису хтела да спавају ту... Десило се и тровање храном, очигледно није била свежа. Собе нису чишћене по четири дана, а WC папир се узимао на комад на рецепцији. Врата и браве су толико слабе, да комотно могу да се отворе ако неко ухвати кваку мало јаче - описује она сав ужас који су доживели.

Истиче да прво вече нису чак ни вечеру добили, иако им је обећано.

- Клима није радила у собама, јуче је било 48 степени, прекјуче исто 48, у једном моменту су нам на рецепцији рекли да им је наређно да угасе климу јер је наводно дошло негде до неког квара. Нестала је и струја и отишла сам до рецепције да видим шта се дешава и затекла сцену где су кренули туристи да се свађају са рецепционерима. Многи су довели децу да спавају у лобију хотела, јер им клима није радила и деца неће с бубама да спавају - наводи саговорница за медије која је желела да остане анонимна.

Каже да је током свађе ситуација ескалирала и да су наши туристи рецепционерима претили полицијом, али су и рецепционери туристима такође претили полицијом.

- Полиција је дошла у неком мометну, три човека у цивилу, били су неких пет минута и отишли. Нису чак ни причали с нашим турисима, а ми смо чекали да дође водич из агенције и ту се смирила ситуација. Јуче кад смо требали да се преместимо у други хотел опет је дошло до проблема. Дали су нам да потпишемо папир да смо сагласни са променом хотела. Међутим, тамо је наведена једна реченица, а део туриста је схватио да не могу да туже агенцију у Београду, неки су тако разумели - прича  за нови проблем.

Каже и да човек који је дошао по њих да их вози до другог смештаја није хтео да крене док сви не потпишу тај папир.

- Тако да смо и јуче имали ситуацију да нас 30 седи у аутобусу, а њих 10 стоји испред и расправља да ли ће моћи да наплате од агенције нешто или не. Ми смо се жалили на неке ствару, већина је решена, али свакако да агресија није решење, поготово што нисмо у Србији - закључује саговорница медија.

Подсетимо, на друштвеним мрежама појавио се снимак српских туриста који су вербално и физички насрнули на раднике хотела у месту Сус у Тунису. Они су незадовољни јер је наводно агенција пребукирала хотел, те су спавали у собама чији су зидови буђави и без климе на 46 степени.

Огласила и агенција која је за медије  навела да су путници одмах након инцидента пребачени у други хотел, без доплате.