Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"УБИЈА МЕ ВРЕМЕ" Матејев отац на ХИТНОМ САСТАНКУ са МУП-ом, како хрватска полиција може да ПОМОГНЕ У ИСТРАЗИ?

10.01.2022. 13:41
Пише:
Србија Danas/Euronews.rs
Matej Periš
Матеј Периш / Извор: Фото: АТА images/MUP ХР

Матеј Периш је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра у Београду.

Ненад Периш, отац несталог Сплићанина Матеја Периша, рекао је да нема никаквих нових информација о свом двадесетседмогодишњем сину који је нестао у Београду у ноћи између 30. и 31. децембра.

Како каже, нада да ће се данас чути или видети са припадницима МУП-а Србије, као и да ће га они обавестити о томе како даље тече потрага за Матејем.

ЕКСКЛУЗИВНО ОТКРИВАМО! Матејеви пријатељи након његовог нестанка дошли да узму карте за прославу Нове године

ЕКСКЛУЗИВНО ОТКРИВАМО! Матејеви пријатељи након његовог нестанка дошли да узму карте за прославу Нове године

БАЗНЕ СТАНИЦЕ ОТКРИЛЕ БИТНУ ИНФОРМАЦИЈУ: На овом месту је телефон Матеја Периша престао да ради (ФОТО)

БАЗНЕ СТАНИЦЕ ОТКРИЛЕ БИТНУ ИНФОРМАЦИЈУ: На овом месту је телефон Матеја Периша престао да ради (ФОТО)

"НЕПОДНОШЉИВО ЈЕ, СВЕ САМ РЕКАО ПОЛИЦИЈИ" Матејев друг се поново огласио - нећу да читам глупости!

"НЕПОДНОШЉИВО ЈЕ, СВЕ САМ РЕКАО ПОЛИЦИЈИ" Матејев друг се поново огласио - нећу да читам глупости!

Како је раније рекао, ништа није указивало на то ће његов син нестати на овај начин, јер како каже, био је пун планова за будућност.

- Знао сам где иде и са ким у Београд, ништа није указивало на ову невероватну ситуацију. Нисам могао предвидети да би се нешто овако могло догодити - рекао је претходно Периш и додао да је саветовао сина да дочека Нову годину негде ближе.

Како је навео, он се чуо са Матејем пре него што је прешао границу, да би сутрадан сазнао да му је син нестао.

- Убија ме време, анализирам ситуацију, нешто се морало догодити у свему томе, или само Матеју или нешто друго. Надам се да ћу се са Матејем вратити у Сплит - рекао је отац несталог младића.

Nenad Periš
Ненад Периш / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Пленковић: Екипа Хрватске полиције на путу за Београд

У међувремену је хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио да је од министра унутрашњих послова Давора Божиновића затражио да у Београд упути екипу хрватске полиције, која би помогла у потрази за Матејем Перишем и додао да су они на путу.

Он је казао да се све време ради на два начина.

- Један, директни разговори с полицијом, друго су дипломатско-конзуларне активности које наша амбасада проводи са српским властима - рекао је Пленковић и додао да треба захвалити српској полицији на труду у проналаску несталог Сплићанина.

- На овај начин желимо дати додатни нагласак да дамо заједнички допринос у потрази за Матејем - рекао је хрватски премијер, пренео је загребачки портал Index.

За њега је, каже, битно да породица и јавност добију целовиту информацију, да се сви елементи истраже до краја. Додао је да се још много тога не зна.

Нестали младић се тражи и на копну

Matej Periš
Матеј Периш / Извор: Фото: Нестали Србија

Ненад Периш је за Слободну далмацију рекао да не постоји никакав реалан доказ да је његов син заиста ушао у реку Саву јер, како каже, није пронађен ни један физички доказ који би на то указивао.

- Нема доказа да је завршио у реци, али река се налази уз подручје на којем је он био присутан, али такође то је део који није лако истражити. Знам да се поред реке истражује и копно - рекао је Периш и додао да га полиција до сада није позивала ни на какво препознавање у вези са овим случајем.

Каже да је чуо да је пре његовог нестанка упао у вербални сукоб са неколико младића, али како каже, нема информацију да је то могло да ескалира толико да он нестане.

- Што се тиче наводног сукоба са људима из Задра, у том клубу, колико су ми рекли његови пријатељи, није то било ништа озбиљно. Више се радило о неквом вербалном сукобу. Немам сазнања да је у клубу било било каквог физичког сукоба - рекао је он.

Како је даље навео, не жели да се меша у истрагу МУП-а Србије, али и да га не занимају разне теорије завере и коментари који се појављују на друштвеним мрежама и медијима.

Периш је синоћ за ХРТ открио да је са МУП-ом у Србији раније разговарао о могућности да се затражи помоћ других земаља које на располагању имају сателитске снимке локација на којима је последњи пут виђен његов син.

- Пре неколико дана смо причали о томе и као неко коме је дете нестало и о томе размишља 24 сата питао сам их да ли постоји могућност да се провере и сателитски снимци, уколико их поседују друге земље, да би могли да их погледамо или да пратимо траг мобилног до тренутка када је он искључен. Знам да ово није мој посао, ово само ја размишљам као отац - рекао је он за ХРТ.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Изашао из клуба и нестао

Подсетимо, Матеј Периш последњи пут је виђен 31. децембра око 2.30 сати ујутру како излази из београдског клуба Готик код Бетон хале. Од тада му се губи сваки траг, као и сигнал на мобилном телефону.

Пријатељи са којима је дошао у Београд на прославу Нове године пријавили су његов нестанак 31. децембра у 18 сати.

Његов отац, који је одмах након што је сазнао да му је син нестао, дошао у Београд навео је да су се последњи пут чули 30. децембра око 17 сати и да није приметио ништа необично током разговора.

- Ништа није указивало да ће догодити ово што се догодило. Волео је живот, био је скипер на бродовима, имао је девојку у Сплиту - наводи Периш. Он се по доласку у Србију захвалио полицији која трага за његовим сином и позвао све људе који имају било какву информацију да се јаве и помогну у потрази.

Матејев отац је тада изјавио за хрватске медије да ће се из Београда вратити са сином, и да сви који имају децу разумеју о чему говори.