Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Упознајте свет љубитеља патика на Sneakerville фестивалу

14.10.2022. 15:16
Пише:
Промо
Sport Vision
Спорт Висион / Извор: Фото: Гианлуца Бартоли

Највећи колекционар патика на Балкану, Марко Ђорђевић познатији као Макс Стреет Лифе, нам открива детаље овогодишњег Sneakerville Фестивала који ће се одржати 23. октобра, у Луци Београд.

За љубтеље патика и Стреет културе Snekervlle је сигурно евент који се чека целе године и до следећег препричава, али за људе који можда нису упућени која би била општа дефиниција фестивала?

Sneakerville је у основи фестивал патика али је из године у годину превазишао ту идеју, па се може рећи да је то фестивал урбане културе са свим својим елементима којима се сваке године придружи још неки. Комбинација моде са музиком, дизајном, уметношћу, спортом, гејмингом, разним вештинама и занатима и све то зачињено добром храном и пићем.

Ово је четврти Sneakerville фестивал по реду, по чему ће се разликовати од претходних?

Након 2019. године и првог Sneakerville Фестивала који је посетило више од 20.000 људи, поново се враћамо на велики формат решени да још једном померимо границе. У протекле две године и у специфичним условима пандемије успели смо да одржимо континуитет потпуно различитим форматима, други фестивал одржали смо у дигиталном формату у облику ТВ Show емисије у трајању од два сата, трећи смо организовали са лимитираним бројем посетилаца у виду великог Есцапе Роом-а који се одржао у згради Музеја Града Београда у трајању од три дана, и сада се поново враћамо првобитном облику великог фестивала патика и музике који је ове године и много више од тога. Још једна битна ставка је да је већина штандова поред дела за активације и продајног карактера тако да су сви припремили неке специјане понуде за ову прилику. 

Sport Vision
Спорт Висион / Извор: Фото: НД студио

Ко су учесници овогодишњег Sneakerville-a?

Ове године поред великих брендова Нике, Адидас, Реебок, Цонверсе, Пума, New Баланце, концепата Buzz, Тике, Ремикс и Дунк Shop, ту је и велики број локалних брендова међу којима су Дечко Цар, Дисциплина, Факе, Ропе, Kobazz, Хоусе Оф Зла и многи други, акценат дајемо и мини брендовима и колекционарима патика који ће у делу за замену и продају приказати и понудити велики број лимитираних модела патика. Ово је јединствена прилика за све љубитеље патика и гардеробе да за себе набаве неке лимитиране комаде које није више могуће пронаћи у слободној продаји. 

Шта све можемо да очекујемо на овогодишњем Sneakerville-u?

Поред брендова нам је и ове године да објединимо целу културу која иде уз тај урбани стил живота па ће посебан део бити одвојен за најбоље домаће тетоважере, бербере и фризере којима ће се придружити и гости из региона. Једна од галерија посвећена је и гејмингу, где ће посетиоци моћи да учествују у турнирима у видео игрицама, закораче у свет виртуелне реалности и тестирају своје вештине у табле играма.
Ове године у отвореном делу фестивала одржаће се неколико спортских активности као што су турнир у 3x3 баскету и такичење скејтера на мини рампи. На великом платоу између хангара ће преко дана бити прави гастрономски ужтак за све љубитеље добре хране и пића са најбољим локалним Стреет Food брендовима.

Како је Sneakerville фестивал патика и музике, шта нас то очекује у музичком делу?

Музички део фестивала иако је концерт планиран у вечерњим часовима заправо почиње одмах од отварања капија од 11х. У току целог дана имаћемо Ливе преносе из свих делова фестивала и јаку Ђ. подршку Зоне Six екипе, а пред концертни део грамофоне ће преузети Ђ.Лаки и Ђ.Рокам. Фестивал затварамо са концертом који ће почети око 20х, и на бини ће наступити Ива Лоренс, Henny Пијем, Албино, Амна, Fox и Surreal, Thcf, Корона и Римски, Сара Јо и Лацку и Црни Церак. 

Као колекционару патика шта овакав фестивал значи за Снеакер културу?

Већ са првим фестивалом подигли смо свест о целој култури патика која је код нас постојала одувек али смо је овим некако додатно истакли и вратили у први план посено код млађих генерација који свој стил облачења дефинишу патикама. Након фестивала пјавило се много људи који су почели да се баве кастомизацијом и поправком патика као и набавком, продајом и разменом лимитираних модела па је то даље изнедрило и цео један талас који је подржан популарним музичким звездама утемељио Hype и Стреет Wear културу на овим просторима. 

За крај реци нам које патике ће бити твој избор за Sneakerville фестивал? 

Мислим да никада нисам имао тежи избор шта обути, јер сам претходних година а и ове године дошао до неких заиста занимљивих примерака.. али можда се ипак определим за неки класични ОГ модел у част историје патика и целе културе. Тако да нека мој избор буде изненађење и видимо се 23. октобра у Луци Београд.