Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПАНДЕМИЈА КОРОНА ВИРУСА: У Француској за 24 сата преминула 761 особа; Више од 152.000 људи умрло од корона вируса у свету (ФОТО/ВИДЕО)

17.04.2020. 08:25
Пише:
Србија Данас
Srbija korona virus
Србија корона вирус / Извор: Профимедиа

Пратите ситуацију из часа у час.

Корона вирус наставља да односи људске животе. Према последњим подацима, преко 145.000 људи преминуло је од смртоносне болести, док је више од 2.170.000 људи заражено, и тај број расте из сата у сат.

Највише заражених има у САД, Шпанији, Италији, Француској и Немачкој, а Сједињене Државе су прве и по броју преминулих - више од 34.000 људи.

У Србији тренутно има 5.690 потврђених случајева заразе, док су преминуле 103 особе. Највећи број заражених је у Београду, Нишу, Ћуприји, Ваљеву и Крушевцу. Посебну опасност представља и чињеница да се корона вирус увукао у старачке домове, међу популацију која је најосетљивија.

Французи открили истину о лабораторији у којој је настао корона вирус

Француска је данас саопштила да за сада нема доказа о вези између новог корона вируса и рада истраживачке лабораторије П4 у кинеском граду Вухану, у којем је започела тренутна пандемија.

 

korona virus
корона вирус / Извор: Реутерс
Шпанија отвора земљу у две етапе до краја године

Влада Шпаније планира да оконча мере затварања земље због корона вируса и врати се у пређашње стање у две фазе - једна током лета, а једна на крају године, саопштило је данас министарство рада и социјалне економије.

Власти моле муслимане да се за Рамазан моле од куће

Мека и Медина у Саудијској Арабији, али и Ал Акса џамија у Јерусалиму можда ће ове године бити празни током великог муслиманског празника Рамазана, пошто су власти замолиле вернике да остану код куће због корона вируса.

Верују да је коронавирус потекао из лабораторије, из зграде ушушкане крај језера кренуо пакао

Ушушкана у брдима на ободу Вухана, града који слови за први епицентар епидемије корона вируса, стоји биолошка лабораторија у коју сада читав свет упире прстом, јер се верује да је вирус потекао баш из једне од њених епрувета.

У Француској за 24 сата умрла 761 особа

Власти у Француској саопштиле су да је у последњих 24 сата преминула 761 особа, ћиме је број мртвих сада 18.681.

Број преминулих у Турској порастао за 126 на укупно 1.769

Број преминулих од корона вируса у Турској порастао је у протекла 24 часа за 126, на укупно 1.769, изјавио је данас турски министар здравља Фахретин Коџа. То је готово на истом нивоу као и претходног дана, када је број смртних случајева износио 125, пренео је Ројтерс. Број новозаражених од корона вируса у протекла 24 часа порастао је за 4.353, на укупно 78.546, навео је Коџа.

У Италији преминуло још 575 особа

Власти у Италији саопштиле су да је у последњих 24 преминуло 575 особа од корона вируса, што је за 50 више него претходна 24 часа.

Број страдалих износи 22.745. Подсетимо, пре два дана преминуло је 578 особа.

Тако је поново срушена нада да је корона побеђена и да ће број умрлих почети нагло да пада! Вирус је поново показао да је бруталан и да ће РИМ још недељама водити рат са њим.

630 особа у Њујорку умрло је у последњих 24 сата

Гувернер Њујорка Ендрју Куомо изјавио је да је у последњих 24 сата преминуло 630 особа. У Америци се бележи више од 30.000 заражених.

Ове земље бележе највишу стопу смртности од корона вируса у свету: Ево где се СРБИЈА налази

Са више од 660.000 случајева корона вируса и око 33.000 преминулих, Сједињене Америчке Државе налазе се на првом месту црне листе корона вируса у свету, али је стопа смртности у Америци од 4,9 одсто ипак значајно нижа од оне коју бележи Белгија, која је јуче постала водећа по том статичком параметру. Високу стопу смртности бележе и Велика Британија (13,2 одсто), Италија (13,1 одсто), Француска (12,2 одсто), Холандија (11,3 одсто), Шпанија (10,4 одсто), и Шведска (10,6 одсто).

Ово је најбезбедније место у на планети од корона вируса

Због свог веома специфичног географског положаја, Поинт Робертс, градић смештен на малом полуострву, најзаштићеније је место од пандемије корона вируса у Сједињеним Америчким Државама, будући да га од остатка земље дели један залив, а једину копнену везу има са Канадом.

mesto
место / Извор: Фото: GooglePrintscreen

Пошто је граница са Канадом затворена за све осим непходног саобраћаја, овај градић је сада попут острва, што је популацији од 1.300 становника до сада помогло да се сачува од опасности коју представља ковид-19, јер регистрованих случајева и даље нема

Кад се укине ванредно стање, неке мере ће и даље важити: Не можемо се одмах вратити на старо

- Ми имамо и ванредно стање и проглашење епидемије од посебног значаја. Одјава епидемије ће се десити када не буде оболелих уопште. Током лета ћемо да истестирамо имунитет популације, то морамо да урадимо како бисмо знали које ћемо кораке да предузимамо касније - рекао је на данашњој конференцији за медије др Предраг Кон.

Predrag Kon
Предраг Кон / Извор: Танјуг/​Драган Кујунџић

- Паралелно с нашим подацима и подацима из света, сматрамо да је прерано тестирање отпочети одмах, треба сачекати крај епидемије да бисмо имали реалну слику имунитета.

У Србији још 372 потврђених случајева на COVID-19, седам особа изгубило живот

Републици Србији је до 15 часова 17. априла 2020. године регистровано укупно 5.690 потврђених случајева COVID 19. Укупан број преминулих од овог вируса у Републици Србији је 110.

Од последњег извештаја до 15 часова тестирани су узорци 3.094 особа од којих је 372 позитивно. На респиратору је 122 особе.

У Општој болници у Лесковцу 98 пацијената, 48 позитивно

На лечењу у Општој болници Лесковац укупно је 98 пацијената, од којих је 48 позитивно на вирус корона.

За преостали број пацијената чекају се резултати тестова, потврђено је данас у тој здравственој установи.

korona virus
корона вирус / Извор: СД/илустрација

Од јуче је у болницу примљено 12 нових павијената који имају симптоме вируса и којима је узет узорак бриса, а један пацијент је отпуштен.

У Индонезији још 400 нових случајева корона вируса

У Индонезији је данас забележено још 400 нових случајева корона вируса, што је рекордан пораст у једном дану, саопштило је министарства здравља Ахмад Јуријанто.

- Укупан број случајева достигао је 5.923 пошто је за 24 сата потврђено 407 инфекција. У истом периоду умрла су 24 пацијента - рекао је он.

Највиши врх Швајцарске осветљен у знак подршке човечанству

Највиши врх Швајцарске, Матерхорн висок 4.478 ових дана посебну пажњу широм света привлачи јер је свако вече као симбол наде осветељен у бојама застава земаља које су највише погођене корона вриусом, а у понедељак је светлосни спектакл био посвећен свима нама, сваком појединцу.

Словенија: 36 нових случајева, од понедељка смањење рестрикција

У Словенији је у последња 24 сата преминуло још пет особа заражених корона вирусом, а број оболелих повећан је за 36 случајева, на 1.034.

Укупно је у Словенији од корона вируса преминуло 66 особа.

Национални институт за јавно здравље оценио је да се епидемија смирује и да број новозаражених и хоспитализованих опада.

Током претходног дана тестиране су 1193 особе, а до сада је урађено 39.330 тестова.

Тренутно је хоспитализовано 95 пацијената, од чега њих 28 на одељењима интензивне неге, а њихов број се задњих дана смањује, казао је на конференцији за новинаре портпарол владе Јелко Кацин, додавши да су трендови позитивни и да је епидемија стављена под контролу.

Турска мења приступ у борби против вируса

Полицијски час викендом и забрана изласка за поједине чланове друштва само су неке од мера које су уведене у Турској због пораста броја заражених.

Скок броја новооболелих у Шпанији

Број оболелих од корона вируса у Шпанији скочио је на 188.968, након што је у последњих 24 сата регистровано 5.252 нова случаја. То је раст од 2,9 одсто у односу на претходни дан.

У последњих 24 часа преминуло 585 особа од корона вируса, чиме је број преминулих скочио на 19.478. 

Италија разматра ограничења по старосним групама

Правила о ограничењу слободе кретања по старосним групама и поновно отварање модне и аутомобилске индустрије су међу најделикатнијим поглављима плана који разматра италијанска влада за наредну фазу епидемије вируса Covid-19 у тој земљи.

Британија: Смрт од короне најчешћа уз срчане болести

У деведесет одсто случајева особе које су преминуле након што су заражене вирусом ковид-19 имале су и неку другу болест, показују подаци британског здравственог система.

Најчешће се радило о постојећој кардиоваскуларној болести и деменцијама, показују први свеобухватни статистички подаци о преминулима за Енглеску и Велс.

Подаци прикупљени током марта указују на то да су највећем ризику са смртним исходом од ковида-19 изложене особе које пате од срчаних болести, затим деменција, упала плућа и хроничне опструкције плућа.

Ти статистички подаци потврђују закључке лекара да вирус углавном није опасан за здраве људе у доброј физичкој форми.

У земљама региона заражено више од 6.100 особа

Број заражених од корона вируса у земљама региона је и даље у порасту и прешао је број од 6.100, расте и број смртних случајева, али И број оздравелих особа.

У Црној Гори број инфицираних је достигао 303, Шест пацијената је умрло.

Због ускршњих празника Национално координационо тело за заразне болести дало је сагласност да сутра буде продужен рад продавница и апотека до 18 сати.

И у БиХ број болелих расте, а према последњим подацима укупно у тој држави, Републици Српској и Федерацији БиХ, заражено је 1.186 особа.

Број заражених у Републици Српској је 500.

Последња жртва корона вируса у РС је мушкарац (58) који је био позитиван на вирус корона и није имао друге болести.

Према јучерашњим подацима у Хрватској је заражена укупно 1.791 особа, а 529 особа је оздравило.

Преминуло је 35 особа, док је 31 особа на респиратору.

Геронтолошки центар у Новом Саду: Карантин 14 дана за кориснике и запослен

Геронтолошки центар Нови Сад је од јуче је у потпуном, превентивном карантину 14-дневном карантину, где су и запослени заједно са корисницима, рекао је градоначелник Милош Вучевић.

- Запослени, заједно са корисницима су у карантину 14 дана, 950 корисника и 145 запослених, који неће бити ни за Васкрс, ни за друге празнике код своје куће, већ са својим корисницима, са којима су изоловани - изјавио је Вучевић.

Он је нагласио да су геронтолошки центри и домови за стара лица врло осетљиво питање, што се показало не само у Србији, него и у западним земљама, да је то најрањивија категорија становништва, односно да су те устанвое потенцијална жаришта.

- Ако ту успемо да издржимо да не дође до ширења вируса, брже ћемо успети да изађемо из ове ситуације - казао је градоначелник.

У Србији почела производња хлорокина

Председник Србије поделио је фотографију из "Галенике" и објавио да је у Србији почела производња клорокина, кључног лека за борбу против корона вируса. 

- Управо почела производња хлорокина у Србији, кључног лека у борби против ковида! Браво за Галенику и српске раднике! - написао је председник Србије Александар Вучић.

Ужице има највише заражених корона вирусом у Залтиборском округу

На територији Златиборског округа на корона вирус тестирано је још 60 људи, од којих је шесторо позитивно, а ради се о три особе из Ужица и по једна из Бајине Баште, Нове Вароши и Прибоја.

Од почетка епидемије до данас укупно је потврђен 71 случај инфекције новим корона вирусом и то: Ужице – 20, Бајина Башта – 11, Пријепоље – 9, Нова Варош – 7, Ариље – 6, Пожега – 6, Прибој – 6, Сјеница – 4 и Чајетина – 2.

Приведено 17 особа у Београду јер су пркосили забрани окупљања

Београдска полиција привела је 17 особа након пријаве грађана у насељу Браће Јерковић да се упркос забрани окупљања одржавају састанци шах клуба.

Три нова случаја заразе у српским срединама на Косову

У српским срединама на Косову у последња 24 сата забележена су три нова случаја заразе корона вирусом, па је сада укупан број заражених 72, саопштено је данас на конференцији за медије Кризног штаба у Северној Митровици. Две новооболеле особе су из Северне Митровице, а једна из Лепосавића, рекла је епидемиолог др Десанка Новаковић.

Словенија се од понедељка полако враћа у нормалу

У Словенији ће од понедељка поново радити радње са грађевинским материјалом, ауто салони, али и вулканизери, обућари, перионице веша. Како су власти саопштиле фризерски салони ће почети са радом 4. маја.

Лазански: У понедељак лет за грађане Србије из Русије

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански каже да је та амбасада добила 85 захтева грађана Србије за повратак у Београд и да ће они бити евакуисани летом Ер Србије у понедељак.

- Имамо у понедељак лет Ер Србије Београд-Москва, а у повратку из Москве купи и грађане Србије у Братислави - рекао је Лазански за ТВ Пинк.

Додаје да се из дана у дан ситуација мења, грађани се јављају амбасади и конзуларном одељењу, ажурирају се њихови захтеви.

Нови Зеланд: Најнижи раст новооболелих у дану, само 8

Од 4.241 тестираних особа на Новом Зеланду само је осморо позитивно на корона вирус, и то је до сада најнижи раст броја оболелих у једном дану.

Овим тестирањем обухваћени су и спорадични тестови испред једног великог супермаркета у летовалишту у Квинстауну.

Четири дана пре најављеног краја карантина четвртог степена, премијер Џасинда Ардерн најавила је следећи корак - од понедељка земља ће остати на истом или прећи на мере трећег степена, али ће ипак неке рестрикције бити укинуте или ослабљене.

- Ово је игра која ће дуго трајати - то је маратон, а не кратак спринт - нагласио је министар финансија Грант Робертсон.

У Љигу забележен први случај вируса корона

У Љигу је данас забележен први случај новог корона вируса, саопштио је Завод за јавно здравље у Ваљеву.

Мушкарац који је дошао из иностранства, који је нулти пацијент у општини Љиг, хоспитализован је у болници у Ваљеву.

Општина Љиг је последња у Колубарском округу која од почетка епидемије вируса корона до сада није имала ни један регистрован случај.

У самоизолацији, према последњим подацима, на подручју Љига налази се 18 особа.

Имунолог Срђа Јанковић о стању борбе са короном

Србија је успела да ограничи епидемију корона вируса, каже имунолог Срђа Јанковић и додаје да су за повољан ток заслужно сви - струка, грађани, званичници, али да ће победа над епидемијом бити народна победа.

Он је нагласио да су мере које се примењују у Србији адекватне и да је испуњен реални циљ, а то је да се ограничи епидемија на ниво у на коме тренутно јесте.

Srđa Janković
Срђа Јанковић / Извор: Фото: YoutubePrintscreen/Novo јутро

- Увек може боље и то ћемо у нашем случају накнадно анлизирати. Ово је повољан ток коме смо се могли надати, само треба да га одржимо до краја. То је јако важно - рекао је Јанковић.

Истиче да постоји опасност од опуштања, да попусти дисциплина и да би то сада било погубно.

Више о томе можете прочитати кликом ОВДЕ.

Немци успели да смање "Р"

У Немачкој је стопа такозваног фактора репродукције вируса пала на 0,7, чиме је постигнут велики циљ немачке владе, јер то значи да свака инфицирана особа сада статистички може да зарази мање од једне особе.

Почетком марта је овај важан фактор био на три, а од 8. априла пао је на 1,3, са одређеним флуктуацијама.

Председник Института за заразне болести Роберт Кох Лотар Вилер у уторак је рекао да је за заустављање епидемије потребно да се фактор репродукције вируса спусти на испод 1, а тада је био на 1,2.

Више о томе прочитајте кликом ОВДЕ.

У Црној Гори више од 300 заражених

Трећи пресек епидемиолошког стања у Црној Гори, објављен у поноћ, донео је нових девет случаја заразе корона вируса, три из Плава и шест из Улциња, а укупан број оболелих је повећан на 303 особе.

Први пацијент који је примио крвну плазму у Београду због лечења корона вируса има 28 година

Први пацијент  у Београду примио је крвну плазму, у циљу лечења корона вируса. Први давалац крвне плазме има 30, а први прималац 28 година.

У дому у Обреновцу стари добро, у карантину и запослени

Запослени у државном геронтолошком центру у Обреновцу са 314 корисника неће напуштати ову установу и радиће у наредне две недеље у условима карантина, рекао је данас председник општине Мирослав Чучковић. Он је рекао да су корисници дома добро и да немају респираторних проблема и навео да су њихови изласци и контакти са њима забрањени још од 20. марта, како би били заштићени.

korona virus
корона вирус / Извор: СД/илустрација

Опремљена стара зграда инфективног одељења у Новом Пазару

За кратко време стара зграда инфективног одељења у Новом Пазару, која није реновирана 60 година, опремљена је да може да прими COVID пацијенте лакшег и средње тешког стања, рекао је данас начелник Инфективног одељења болнице у Новом Пазару Хусеин Бушат.

Данска постепено покреће привреду

Данска ће од 20. априла дозволити поново рад малим привредницима, као што су фризери, козметичари и ауто-школе, саопштила је влада данас.

Данска је била једна од првих земаља које су увеле рестриктивне мере ради сузбијања епидемије корона вируса. Ове недеље већ се постепено отварају дневни центри и школе.

- Нико не жели да држи Данску затвореном ни дан дуже него што је стварно потребно. Али не смемо да идемо брже него што можемо да задржимо епидемију под контролом - рекла је премијерка Мете Фредериксен на Фејсбуку.

Болсонаро сменио министра здравља

Бразилски председник Жаир Болсонаро сменио је министра здравља Луиса Хенрикеа Мандету са којим се није слагао око начина борбе против епидемије корона вируса.

Смена Мандете долази у тренутку док експерти процењују да се врхунац епидемије у Бразилу очекује наредних недеља.

"Будите апсолутно сигурни да смо се добро борили до сад. Али још смо на почетку борбе", рекао је Мандета на конференцији за новинаре најављујући свој одлазак.

За његовог наследника именован је онколог Нелсон Теих.

16 жртва заразе у Републици Српској

У протекла 24 часа у Клиници за инфективне болести Универзитетског клиничког центра Републике Српске преминуо је један пацијент, мушког пола код којег је потврђено присуство новог корона вируса, саопштено је из ове здравствене установе.

Реч је о пацијенту који је имао 58 година и није имао хронична удружена оболења.

Пацијент је био хоспитализован 10 дана у Клиници за инфективне болести, саопштено је из УКЦ-а.

У Српској је од почетка пандемије укупно преминуло 16 особа.

У Републици Српској регистровано је 14 нових случајева вируса корона, чиме је број заражених повећан на 500, рекао је министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић.

Шеранић је рекао да су у протекла 24 часа тестирана 429 узорка, те да је присуство вируса потврђено код 14 особа.

У питању је шест мушкараца и осам жена.

Најстарији грађани обавили куповину

Најстарији грађани који имају више од 65 година, односно 70 усеоским срединама, јутрос, од 4 до 7 сати, обавили су куповину у више од 4.400 малопродајних објеката и радњи широм Србије.

penzioneri
пензионери / Извор: Танјуг/​Раде Прелић

Продавнице се после дезинфикују, како би за биле спремне и за остале, који желе још нешто да набаве за предстојећи Васкрс.

Ове радње ће у Београду данас радити до 16 сати, како би грађани могли да набаве потрепштине за Ускршње празнике.

Данас и у понедељак без наставе на даљину

Данас и у понедељак неће бити наставе на даљину на програмима РТС-а због предстојећих ускршњих празника.

Тако ће основци и средњошколци, спојено са викендом, имати паузу од четири дана.

Емитивање часова наставља се у уторак, 21. априла.

У Немачкој нових 3.380 оболелих, али стопа инфекције опада

У Немачкој је регистровано нових 3.380 случајева корона вируса, али здравствени званичници напомињу да стопа инфекције наставља да опада.

Како објашњавају, 10 особа које носе вирус, сада могу да заразе седам људи, док су почетком марта инфицирали 30 особа, а почетком априла 13.

Укупан број заражених достигао је цифру од 133.830 а више од половине се већ опоравило.

За 24 сата од Ковида-19 преминуло је 299 људи чиме је укупан број жртава порастао на 3.868, подаци су Института Роберт Кох.

Протести у САД против ванредних мера

Због ванредних рестриктивних мера донетих у 42 америчке савезне државе које су резултирале поремећајем свакодневног живота људи и колапсом економије, одређени број грађана одлучио се да са улица америчких градова упути протрест гувернерима и апелује да преиспитају рестриктивне мере.

Неколико десетина незадовољних грађана, углавном млађих присталица председника Доналда Трампа, окупило се данас у Ричмонду, главном граду Вирџиније на чијем је челу гувренер Ралф Нортам из Демократске странке и критиковало рестрфиктивне мере.

У савезној држави Мичиген, коју води гувренерка Гричен Вајтмер, виђена као озбиљна кандидаткиња за потпредседнички номинацију демократске странке, хиљаде грађана блокирале су саобраћај у главном граду Лансингу, док су демонстранти у Кентакију прекинули поподневну конференцију за новинаре гувернера, демократе Ендија Бешира, узвикујући "хоћемо да радимо".

Слични протести одржани су ове недеље и у државама Јута, Северна Каролина и Охајо, а најављене су до краја недеље и у Орегону, Ајдаху и Тексасу.

Вухан кориговао извештаје о преминулима и оболелима

Званичници Вухана, града у којем је избила пандемија корона вируса, кориговали су број оних који су преминули од вируса ковид-19 и додали још 1.290 жртава.

Укупан број преминулих је 3.869, саопштиле су градске власти.

Вухан је такође ревидирао и број оболелих, па је уз придодатих 325 случајева до сада укупно заражено 50.333 људи.

Званичници су нагласили да су ове измене унели како би показали "одговорност према историји, људима и жртвама", као и да би обезбедили "отвореност, транспарентност и тачност података".

Ови нови подаци резултат су опсежног рада који укључује бројне владине агенције и институције.

Од данас у 17 најдужи полицијски час

Данас у 17 сати почеће најдужи полицијски час од увођења ванредног стања, који ће трајати до уторка у 5.00 ујутру.

Грађани старији од 65 година, односно 70 у сеоским срединама, јутрос од 4 до 7 сати обавили су куповину у више од 4.400 малопродајних објеката и радњи широм Србије.

Beograd, policijski čas
Београд, полицијски час / Извор: Танјуг

Радње ће у Београду данас радити до 16 сати, како би грађани могли да набаве потрепштине за Ускршње празнике.

Белгија има највећу смртност на свету

Белгија има највећу стопу смртности од корона вируса на свету, која, према анализи америчког универзитета Џон Хопкинс, износи 13,4 одсто, а један од разлога за то је драматична ситуација у домовима за старе.

Ендру Престона са Универзитета у Бату казе да је стопа смртности генерално виша у популацијама са већим бројем старијих људи и оних са хроничним болестима.

Великој смртности у Белгији допринело је то што је вирус продро у велики број старачких домова, на чије штићенике и запослене се односи 45 одсто од укупног броја смртних случајева.

Др Петер Добац са Оксфордског универзитета указује на то да је вирус у тој земљи посебно тешко погодио домове за старе и подсећа да је сличан тренд забележен и у Француској и Великој Британији.

У Аустрији 24 одсто предузећа пред стечајем

Пандемија корона вируса тешко је погодила аустријску привреду, односно предузећа којима понестају резерве средстава, показује истраживање институције за проверу бонитета "КСВ1870".

Тако је 68 одсто предузећа тешко погођено ситуацијом коју је изазвао корона вирус, а једна четвртина предузећа има новца за само још четири недеље.

Шеф "КСВ1870" Рикардо Хозе Вибирал страхује да ће од јуна уследити талас стечаја.

Указао је да већина аустријских предузећа има "релативно високу стопу сопственог капитала" и да су у међународном поређењу мале и средње компаније добро постављене.

Међутим, наводи да је тек 9,4 одсто предузећа добило новац из фондова за помоћ у превазилажењу актуелне кризе.

КОРОНА СТАТИСТИКА У СРБИЈИ: Где има највише оболелих, које старосне групе су најугроженије, а где се вирус смирује?

КОРОНА СТАТИСТИКА У СРБИЈИ: Где има највише оболелих, које старосне групе су најугроженије, а где се вирус смирује?

"ЉУДИ НИСУ СВЕСНИ КОЛИКО МИ СЕБЕ УГРОЖАВАМО ЗБОГ ЊИХ" Јасминина исповест: Како изгледа дан продавачице у Србији

"ЉУДИ НИСУ СВЕСНИ КОЛИКО МИ СЕБЕ УГРОЖАВАМО ЗБОГ ЊИХ" Јасминина исповест: Како изгледа дан продавачице у Србији

КОРОНА ПОПУШТА ДО ЂУРЂЕВДАНА То значи и полако враћање у нормалу, али нам следи НОВИ УДАР ВИРУСА за који сада нико не зна какав ће бити

КОРОНА ПОПУШТА ДО ЂУРЂЕВДАНА То значи и полако враћање у нормалу, али нам следи НОВИ УДАР ВИРУСА за који сада нико не зна какав ће бити

На Васкрс се све мења: Ево какво нас време очекује наредних дана

На Васкрс се све мења: Ево какво нас време очекује наредних дана

ПРВИ ОБОЛЕЛИ У ЉИГУ: Дошао из иностранства, хоспитализован у Ваљеву

ПРВИ ОБОЛЕЛИ У ЉИГУ: Дошао из иностранства, хоспитализован у Ваљеву