Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Весић: На територији Ћуприје радимо 36 километара локалних и регионалних путева

07.12.2023. 16:27
Пише:
Србија Данас
ministarstvo
министарство / Извор: Фото: Министарство саобрацаја и инфраструктуре

Министар Горан Весић обишао је радове на рехабилитацији пута Ћуприја – Крушар, најављујући и пројекте попут брзе пруге и нове железничке станице.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је данас радове на рехабилитацији пута Ћуприја – Крушар и навео да се на територији Ћуприје тренутно ради 36,37 километара локалних и регионалних путева чиме Влада Србије даје огроман допринос да грађанке и грађани те општине имају бољи комфор живота.

СРБИН који се терети за учествовање у УБИСТВУ 109 АЛБАНАЦА данас имао припремно рочиште! Изјаснио се да није крив! Pripremno ročiÅ¡te

СРБИН који се терети за учествовање у УБИСТВУ 109 АЛБАНАЦА данас имао припремно рочиште! Изјаснио се да није крив!

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ ОД ПИО ФОНДА ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Покушај обмане корисника пензионерских картица! Penzioneri

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ ОД ПИО ФОНДА ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Покушај обмане корисника пензионерских картица!

ЧЕКА НАС ЈОШ ЈАЧИ УДАР Позната сеизмолошкиња упозорава на НОВИ ЗЕМЉОТРЕС: "Не знамо кад..."Zemljotres u Srbiji

ЧЕКА НАС ЈОШ ЈАЧИ УДАР Позната сеизмолошкиња упозорава на НОВИ ЗЕМЉОТРЕС: "Не знамо кад..."

Весић је рекао да се тренутно ради деоница Ћуприја – Деспотовац дужине 22 километра, из кредита Европске инвестиционе банке у вредности од 900 милиона динара, а да се осим тога у самој Ћуприји раде две деонице укупне дужине 14,37 километара.

- Следеће године кренућемо да радимо пут од Варварина до Мијатовца дужине око 18 километара за шта тренутно радимо пројектовање. Када то будемо завршили, Ћурпија више неће имати ниједан већи локални и регионални пут који неће бити рехабилитован - рекао је Весић.

То је, истакао је, велика ствар и говори о томе каква је политика председника Србије Александра Вучића – да се сваки део наше земље саобраћајно повеже и да се, осим изградње аутопутева и брзих саобраћајница, комфор живота људи подиже тако да у сваком месту имају добре путеве и буду добро саобраћајно повезани.

Весић је навео да се Ћуприја налази на траси брзе пруге Београд - Ниш која ће почети да се гради следеће године, а подељена је на три деонице.

Такође, рекао је да ће Ћуприја добити нову железничку станицу која ће бити на брзој прузи и која ће, како је навео, бити једна од најмодернијих у Србији.

ministarstvo
министарство / Извор: Фото: Министарство саобрацаја и инфраструктуре

Истакао је да је за грађанке и грађане Ћуприје најважније да ће до Београда брзим возом стизати за мање од сат времена што ће, додао је, потпуно променити начин живота људи који ту живе.

- Свако ће моћи да оде у Београд на позоришну представу, концерт, утакмицу… Такође, то ће омогућити развој локалних бизниса, долазак нових инвестиција и променити начин живота не само људи у Ћуприји већ у свим местима која се налазе на трасе брзе пруге Београд - Ниш - рекао је Весић.

Истакао је да сваки аутопут и брза саобраћајница, па и локални путеви значе нове инвестиције које значе нова радна места, а самим тим и виши животни стандард.

Весић је нагласио да је ове године, само у рехабилитацију путева, уложено више од 350 милиона евра, мимо онога што се улаже у аутопутеве и брзе саобраћајнице.

- Важно је да сваки део Србије буде саобраћајно повезан јер је то права децентрализација. Многи су причали о децентрализацији, али свака децентрализација остаје мртво слово на папиру, ако не омогућите људима радна места, пристојан живот и добру саобраћајну повезаност јер зашто би неко остао да живи у неком месту ако све то нема - рекао је Весић.

Vesić
Весић / Извор: Фото: Министарство саобрацаја и инфраструктуре

Зато је, како је истакао, оно што ради председник Вучић, права и једина децентрализација Србије која се икада догодила зато што је данас људима који живе у градовима који су од престонице далеко 40, 50, 60 километара боље и комфорније да живе у свом месту, а раде у Београду него да живе у Београду и обратно.

Такође, Весић је рекао да је сада највећи број путника између Београда и Новог Сада они који користе воз јер им је најбрже и најједноставније путовање возом што, додао је, није било могуће замислити до пре четири, пет година.

- Тако ће бити између Београда и Ћуприје. Биће брже и једноставније доћи возом, него колима и аутобусом. То ће значити потпуно нову еру и нови живот за све грађанке и грађане Ћуприје - рекао је Весић.

Министар је истакао да је у Ћуприји много тога урађено и да се то види.

- Наравно да нису сви проблеми решени, али ако овако будемо радили једног дана ћемо моћи да кажемо да смо већину проблема решили за свако насељено место у нашој земљи. То је једина нормална и добра политика, све друго су празне приче - рекао је Весић.

vesić
весић / Извор: Фото: Министарство саобрацаја и инфраструктуре

Истакао је да је политика председника Вучића да свакој грађанки и грађанину Србије данас буде боље него што је било јуче, а да сутра буде боље него што је данас.

- Док се води таква политика, Србија ће напредовати и то се најбоље види по путевима и пругама - подвукао је Весић.

Председник Скупштине општине Ћуприја Нинослав Ерић је рекао да се после 40 година државни путеви у оквиру те локалне самоуправе реконструишу, захваљујући министру Весићу.

- У претходном периоду је урађен пут Ћуприја - Сење. Ради се пут Ћуприја - Деспотовац, пут Ћуприја - Супска - Крушар, као и рехабилитација пута Ћуприја - Параћин и оно што је министар најавио, да ће већ следеће године бити урађен пут од Гиља до Параћина - рекао је Ерић.