Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Како да нам живот буде лепши и бољи: Општина Владимирци има сјајан "рецепт" за просперитет (ФОТО)

05.05.2021. 15:58
Пише:
Србија Данас
Vladimirci
Владимирци / Извор: Фото: Приватна архива

Општина Владимирци ради свакодневно на развоју својих насеља како би дошло до побољшања квалитета живота мештана

Општина Владимирци су једна од осам општина Мачванског округа, која се налази у плодном и питомом делу северозападне Србије, уз десну обалу реке Саве.

Владимирци се налазе на двадесет километра од Шапца и четири километра од пута Шабац - Ваљево.

Рибничка пећина јединствен драгуљ природе! Шалитра из њених шупљина коришћена за прављење барута у устанку (ФОТО)

Рибничка пећина јединствен драгуљ природе! Шалитра из њених шупљина коришћена за прављење барута у устанку (ФОТО)

НАЈВЕЋА СВЕТИЊА ОВОГ КРАЈА: Погледајте какве тајне крије "МАЛИ ОСТРОГ" у Малом Зворнику (ФОТО/ВИДЕО)

НАЈВЕЋА СВЕТИЊА ОВОГ КРАЈА: Погледајте какве тајне крије "МАЛИ ОСТРОГ" у Малом Зворнику (ФОТО/ВИДЕО)

"СВЕДОК ДА ПОСТОЈИМО 300 ГОДИНА У КОНТИНУИТЕТУ НА ОВИМ ПРОСТОРИМА" Скривени симбол града на Ђетињи духовни светионик (ФОТО)

"СВЕДОК ДА ПОСТОЈИМО 300 ГОДИНА У КОНТИНУИТЕТУ НА ОВИМ ПРОСТОРИМА" Скривени симбол града на Ђетињи духовни светионик (ФОТО)

Одавно је нажалост варош која се споро развијала, због удаљености од главних комуникација, иако је од првих дана стицања националне самосталности била административни центар за Посавотамнаву.

У 19. веку у Владимирцима је подигнута тзв. среска зграда, а пре Првог светског рата саграђена је зграда у којој је данас скупштина општине. После Другог светског рата подигнут је Спомен дом палих бораца са функцијама дома културе, зграда Основне школе, више стамбених и других објеката. Пољопривреда је била и остала окосница развоја ове општине. 

Да општина ради на свом развоју, како туристичком, тако и привредном, инфраструктурном и свим осталим аспектима говори и податак да свакодневно раде на остваривању већ постојећих пројеката и планирању, као и финансирању нових. 

Владимирци, иако је мала општина у Мачванском округу са око 18.000 становника, изузетно је богата геотермалним водама температуре око 56 степени Целзијуса, решила је да искористи овај природни ресурс као створен за развој туризма. Од прошле године ради се на пројекту термалне бушотине која ће омогућити изградњу бањског комплекса у општини. Овакав пројекат донеће са собом велике добитке када је реч о туризму, али и финанасијама у овој општини.

Поред овог значајног пројекта, општина Владимирци и Министарство просвете, науке и технолошког раде на развоју и реализацији Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања уз помоћ зајма Светске банке.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Циљ пројекта је унапређивање доступности квалитета и праведности предшколског васпитања и образовања за свако дете од рођења до 6,5 година, са освртом на децу из социјално и економски угрожених друштвених група.

Општина Владимирци је једна од општина која је у другом кругу добила грантове за реализацију разних активности кроз Пројекат инклузивно предшколско образовање и васпитање. Кроз овај пројекат Општина Владимирци у сарадњи са партнерима на локалу: Предшколском установом "Сунцокрети" Владимирци, Црвеним крстом Владимирци, Центром за социјални рад општине Владимирци и Домом здравља Владимирци ће деци из друштвено осетљивих група створити услове да имају једнаке могућности за учење и развој, као и сва друга деца. Пројекат који се на Општини Владимирци реализује под називом "Мој вртић - вртић за сву децу" траје три године, а овом првом годином реализације истог обухваћено је укупно 25 деце из следећих насеља: Звезд, Меховине, Крнић и Владимирци.

Овим пројектом општина Владимирци ради на пољима боље информисаности родитеља о значају укључености њихове деце у процес предшколског образовања кроз активности теренских посета, одржавања родитељских састанака, поделе информативних брошура родитељима, доступности информација на локалним сајтовима и јавним гласилима, кроз радионице са родитељима, затим повећан обухват деце из друштвено осетљивих група који ће похађати предшколску установу кроз активности бесплатног превоза до предшколске установе, доделе бесплатних уџбеника, програм бесплатне ужине, куповину одеће и обуће, реализацију дечијих представа, приредби и радионица, реализацију дечијих излета.

Овим пројектом опшина и њени челници још једном потврђују да су у служби својих грађана и да свакодневно без обзира на све ситуације раде на економском развоју општине, али и побољшању квалитета живота мештана у Владимирцима.

Пројекат је финансиран из буџета општине Владимирци. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.