Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВОДЕЋА УЛОГА НА ЦСР СЦЕНИ – МИЛИОН И ПО ЕВРА ОД MOZZARTA ЗА ПОМОЋ ЗАЈЕДНИЦИ

01.01.2022. 10:25
Пише:
Промо
U Vladi Srbije proglašene su pobednice konkursa za podršku ženskom preduzetništvu
У Влади Србије проглашене су победнице конкурса за подршку женском предузетништву / Извор: Фото: Mozzart

Ова успешна домаћа компанија помаже у свим сегментима друштва, кроз низ друштвено одговорних акција које реализује у сарадњи са министарствима, Координационим телом за родну равноправност, градом, локалним самоуправама, познатим личностима...

У сваком сегменту друштва постоји простор за бољитак, па компанија Mozzart већ дужи низ година са најрелевантијим институцијама у земљи гради бољу заједницу кроз непрекидне акције, а у 2021. издвојила је million и по евра за друштвену одговорност! Нови пројекат Бесплатних школа спорта, подржавање талената, уметности, хуманитарних организација, спортских колектива… показали су да само тимска игра на хуманост даје резултата и враћа веру, па су са Mozzartom у екипи заиграле многобројне познате личности. Настављена је и сарадња са министарствима, Координационим телом за родну равноправност, Градом Београдом, локалним самоуправама...

„Практично не постоји релевантна институција у држави и друштву а да ми немамо некакву сарадњу са њом – организујемо акције са Министарством рада, здравља, одбране и просвете, Ректоратом, Координационим телом за родну равноправност“, истиче Слободан Продановић, генерални директор компаније Mozzart. „Све пројекте сами осмишљавамо и реализујемо, што је показатељ искрене посвећености компаније да се бави хуманитарним радом и помогне заједници у којој послује. Људи нам верују, виде и цене шта радимо, јер знају да се трудимо у најкраћем року да помогнемо, у складу са могућностима“

Slobodan Prodanović, generalni direktor Mozzarta i vatrogasac Đorđe Vukićević
Слободан Продановић, генерални директор Mozzarta и ватрогасац Ђорђе Вукићевић / Извор: Фото: Mozzart

Као лидер у овој области на нашим просторима, ова успешна домаћа компанија враћа део профита у заједницу. 
„Друштвена одговорност је дубоко уткана у све пословне процесе компаниј, у сваки сегмент пословања. Она је постала део пословне стратегије – повезује одговорност према друштву са финансијским успехом. И у 2021. смо наставили са нашим редовним акцијама: Сто терена за једну игру, Нови дресови за нове шампионе, Хуманитарни тикет у подне и Стоп насиљу над женама, а уједно смо покренули низ нових“, нагласио је Борјан Поповић, директор корпоративних комуникација компаније Mozzart.

БАЛКАНСКИ ШПИЈУН – ПРВА ЗООМ ПРЕДСТАВА У ЕВРОПИ

Од хуманитарне онлајн представе „Балкански шпијун“ са глумачким легендама, било је јасно ко ће и у 2021. имати једну од главних улога на ЦСР позорници у Србији. Па и у свету. Драган Бјелогрлић, Бранка Катић, Весна Тривалић, Мима Караџић и Гордан Кичић, уз Кесићеву помоћ, одиграли су прву зоом представу у Европи – Ковачевићевог „Балканског шпијуна“, а Mozzart је Удружењу драмских уметника Србије донирао 3,5 милиона динара  на основу броја шерова са „јутјуба“.

Humanitarna online predstava Balkanski špijun -prikupljeno je 3,5 miliona dinara za UDUS
Хуманитарна online представа Балкански шпијун -прикупљено је 3,5 милиона динара за УДУС / Извор: Фото: Mozzart

ОД РОНАЛДОВЕ ТРАКЕ ДО БЛАГА РОМАНОВИХ - БОГАТА РИЗНИЦА ХУМАНИТАРНИХ ТРОФЕЈА

„Шпијунски“ спектакл се гледао широм планете, а истом брзином је неколико недеља касније кружила вест да је ова српска компанија на хуманитарној лицитацији откупила капитенску траку коју је Роналдо бацио на трави стадиона „Рајко Митић“ и донирала 7,5 милиона динара за лечење малог Гаврила. 

Та трака и дан данас симболично означава лидерство у игри на хуманост. Када је солидарност на сцени, једна од главних улога увек припада овој домаћој компанији која данас има читаву ризницу хуманитарних трофеја – дресове светских звезда, Марашево одело из филма “Јужни ветар”, патике Марине Маљковић са ОИ у Рију… Друштвено одговорна мисија крунисана је откупом блага Романовић из серије “Сенке над Балканом” и Дрдине кошуље из филма “Тома”.

Више од 150.000 евра је Mozzart ове године издвојио на многобројним аукцијама, а и сам је организовао акције за помоћ оболелима

Mocart je izdvojio 150.000 evra u humanitarnim licitacijama
Моцарт је издвојио 150.000 евра у хуманитарним лицитацијама / Извор: Фото: Mozzart

ГЕНЕРАТОР СРПСКОГ СПОРТА И НАГРАДА УЕФА

Mozzart је обновио 90 кошаркашких, али и мултифункционалних терена у склопу акције “Сто терена за једну игру” (пет у 2021), а ове године је покренуо пројекат Бесплатне школе спорта, у склопу којег деца широм Србије добијају прилику да тренирају омиљени спорт без плаћања чланарине. Кроз акцију „Нови дресови за нове шампионе“, до сада је више од 200 клубова, односно 6.000 спортиста, добило нову опрему. Mozzart је у јавности препознат као генератор српског спорта, а актуелни је спонзор Фудбалског, Кошаркашког и Одбојкашког савеза Србије, као и ФК Црвена звезда, ФК Војводина, ФК Спартак, ФК Раднички, РК и ОК Војводина, KK Борац, KK Мега…

Mocart je ekskluzivni beting partner Crvene zvezde
Моцарт је ексклузивни бетинг партнер Црвене звезде / Извор: Фото: Mozzart

У сарадњи са ФСС-ом, покренута је и велика акција “Фудбал је за девојчице” која је добила овације чак из Ниона - УЕФА је сврстала овај пројекат међу три најбоља у категорији комуникација у фудбалу! О каквом успеху је реч, говори чињеница да је Европска кућа фудбала у никад јачој конкурецији, међу 150 пројеката из 43 национална савеза, решила да награди ову сјајну иницијативу за афирмацију младих фудбалерки у Србији.

Подршка девојчицама у копачкама је још једна тактичка замисао Mozzarta да избори мале победе за даме на пољу родне равноправности. Осим што се годинама континуирано бори против сваког вида насиља и полне дискриминације, ова домаћа компанија пружа помоћ у економском оснаживању жена. 

Mocart je prepoznat u javnosti kao generator srpskog sporta
Моцарт је препознат у јавности као генератор српског спорта / Извор: Фото: Mozzart

50.000 ЕВРА ЗА ПОДРШКУ ЖЕНСКОМ ПРЕДУЗЕТНИШТВУ

У сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Координационим телом за родну равноправност доделила је бесповратна средства у укупном износу од 50.000 евра за седам незапослених жена, у склопу подршке женском предузетништву.

Ове храбре жене које узгајају жалфију, производе пиво, израђују народну ношњу, први и најважнији корак направиле су уз помоћ компаније Mozzart. Подршку су добиле и на пријему у Влади Србије, од проф др. Дарије Кисић Тепавчевић и потпредседнице Владе Србије проф. др Зоране Михајловић.

На конкурс је стигло више од сто пријава, а велико интересовање владало је и за стартап акцелератор Универзум, које је компанија Mozzart покренула са Универзитетом у Београду. Овај бизнис инкубатор ће кроз менторски програм помоћи предузетницима у реализацији иновативних замисли. Тимови са најбољим стартап идејама добили су прилиику да бесплатно користе coworking простор у центру Београда, али и финансијску подршку, јер је компанија Mozzart за овај стартап акцелератор одвојила фонд од 25.000 евра.

Otvoreno je sedam besplatnih škola sporta širom Srbije
Отворено је седам бесплатних школа спорта широм Србије / Извор: Фото: Mozzart

ВИШЕ ОД 20 МИЛИОНА ДИНАРА КРОЗ ХУМАНИТАРНЕ ТИКЕТЕ

Познате личности сваки дан типују, а Mozzart даје загарантовану суму од 10.000 динара и по њиховој жељи усмерава добитке у добротворне сврхе. Кроз „Хуманитарни тикет у подне” за пет година је прикупљено више од 22 милиона динара, а помоћ је отишла на више од 100 адреса (фондације, институције, удружења, појединци...). Само ове године је та цифра достигла 4,5 милиона динара.

Otvaranje terena posvećenog Tijana Bošković u Bileći
Отварање терена посвећеног Тијана Бошковић у Билећи / Извор: Фото: Mozzart

ПРИЗНАЊА ОД ГРАДА И ПРИВРЕДНЕ КОМОРЕ

Друштвено одговорни рад компаније Mozzart препознале су и подржале највеће институције у земљи, а регионални лидер у области приређивања игара на срећу добио је и две награде, за посебан допринос заједници у борби против корона вируса – најпре од Привредне коморе Србије, а крајем године и од Града Београда.