Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ЗАШТО ЊУ?! КАКО ЋЕ ДЕТЕ САДА БЕЗ МАЈКЕ?!" Туга у Аранђеловцу - преминула још једна породиља у Србији!

12.10.2021. 08:28
Пише:
Србија Данас/Курир
trudnica
трудница / Извор: Профимедиа/илустрација

Несрећна жена се заразила пре три седмице.

Супруга Далибора И. из околине Аранђеловца С. И. (33) била је заражена корона вирусом, а у недељу је умрла у КБЦ "Драгиша Мишовић"

НАЈНОВИЈЕ ИСТРАЖИВАЊЕ! Ево после колико месеци након друге дозе су се вакцинисани ЗАРАЖАВАЛИ

НАЈНОВИЈЕ ИСТРАЖИВАЊЕ! Ево после колико месеци након друге дозе су се вакцинисани ЗАРАЖАВАЛИ

ОВО СУ СИМПТОМИ КОЈЕ НЕ СМЕТЕ ДА ЗАНЕМАРИТЕ! Др Лапчевић открила детаље о болести од које болује сваки четврти грађанин Србије

ОВО СУ СИМПТОМИ КОЈЕ НЕ СМЕТЕ ДА ЗАНЕМАРИТЕ! Др Лапчевић открила детаље о болести од које болује сваки четврти грађанин Србије

КАКО ЋЕМО СЛАВИТИ СЛАВЕ? Др Кон каже да је тренутна ситуација ванредна - поменуо и НОВЕ МЕРЕ

КАКО ЋЕМО СЛАВИТИ СЛАВЕ? Др Кон каже да је тренутна ситуација ванредна - поменуо и НОВЕ МЕРЕ

- Ишли смо у приватну клинику у Новом Саду на вантелесну оплодњу, јер пет година нисмо могли да добијемо дете. Родила нам је сина, али га је, нажалост, видела само на слици. Веровала је да ће се опоравити и да ће се ускоро играти са њим... Ево, ја сада не знам ни куд ћу ни шта ћу. Стално ми се у глави врти исто питање: "Боже, што ниси узео мене?! Зашто њу?! Како ће дете сада без мајке?!" - кроз сузе прича Далибор.

Наиме, несрећна жена се заразила пре три седмице.

- Добила је температуру. Одмах смо је водили код лекара. У Аранђеловцу су установили да има корону и послали је на кућно лечење. Пет дана се мучила са температуром, а онда је у петак увече, 1. октобра, добила гушење. Почела је да се отвара и прокрварила је. Сутрадан, рано ујутру смо поново отишли у болницу у Аранђеловцу. Санитетом су је послали у "Драгишу Мишовић" - прича Далибор.

Порођена је царским резом истог дана. Три дана је била у згради где је била и беба. Међутим, с обзиром на то да је била позитивна, нису јој доносили дете. Далибор је молио лекаре да сликају бебу како би мајка барем тако могла да је види. Истог дана када је видела слику, јавила је супругу да је пребацују у другу зграду на кисеоник. Лекари су установили обострану упалу плућа.

- Храбрила ме, говорила да је добро. У суботу ми је послала поруку: "Је си ли се пробудио?". Сликао сам јој како пијем кафу, а она мени инфузију. Рекох јој: "Буди јака". Одговорила је: "Сада морам да будем јака, нема више зезања. Само да изгурам ово, да дођем кући да се играм са нашим дететом". То су биле последње поруке које смо разменили.

Далибору су у недељу око 13 часова јавили да је преминула.

beba
беба / Извор: Профимедиа/илустрација

- Рекли су ми да је устала да иде у тоалет, а када се вратила, позлило јој је. Успели су једном да је поврате. Више нису могли. И сада не могу да прежалим што није видела сина. Причала ми је да је чула његов плач. Бар да су јој донели из далека да га види - рекао је Далибор.

Беба је тренутно код мајчиних родитеља. Није је ни он видео, јер је, такође, позитиван. Бака и дека му шаљу слике. Беба напредује. Сви брину о њој.

У КБЦ "Драгиша Мишовић" су потврдили да је једна породиља преминула у недељу, а, незванично, узрок смрти је емболија. Њено стање се наголо погоршало. Интубирана је и реанимирана, али, нажалост, без успеха. Спец. др мед. Биљана Херцег, гинеколог у Здравственом центру Аранђеловац каже за Курир да је била доброг општег стања 2. октобра, када је дошла у ту установу:

- Од симптома је имала температуру, а пребачена је санитетом у "Мишовић", у складу са свим протоколима, јер ми немамо одељење за порођај трудница са ковидом - каже Далибор.

Далибор каже да се његова супруга није вакцинисала, јер су јој тако саветовали у клиници у Новом Саду где је вођена трудноћа.

- Саветовали смо се са докторком из Новог Сада. Она јој је рекла да не би требало да се вакцинише. Ми нисмо желели да ризикујемо, толико смо ишчекивали то дете - каже Далибор.

Труднице и породиље које су преминуе од короне

7. априла породиља Д. Т. (29) преминула у КБЦ "Драгиша Мишовић" у Београду

19. априла И. М. (32) из Костолца преминула у четвртом месецу трудноће у Општој болници Пожаревац, била је мајка петоро деце

29. априла породиља М. П. (27) из Зајечара преминула у КЦ Ниш, претходно је родила здраву девојчицу

19. августа Милијана Радовановић (31) из Власотинца преминула у седмом месецу трудноће у ковид болници у Крушевцу

24. септембра породиља Ања И. (23) из Пирота преминула у УКЦ Ниш, претходно је родила здраву девојчицу од 3.400 грама

6. октобра трудница Јована Петровић (20) из Књажевца преминула у УКЦ Ниш у четвртом месецу трудноће, носила је близанце

8. октобра породиља Ана П. (36) из Врњачке Бање преминула је у УКЦ Крагујевац, претходно је хитним царским резом родила бебу у осмом месецу трудноће

10. октобра породиља С. И. из околине Аранђеловца преминула је у КБЦ "Драгиша Мишовић", претходно је родила здравог дечака