Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

"БИО ЈЕ МОДАР И ЦРН У ЛИЦУ" Откривено све - Џонић три недеље припремао убиство: Сипао лак у бензин да ДУЖЕ ГОРЕ

04.03.2022. 21:39
Пише:
Србија Данас/Блиц
Porodica Đokić
Породица Ђокић / Извор: Фото: Profimedia/PRTSC/Yt/Kurir/Novosti/FB/Goran Дзониц

Горан Џонић из Моравца, првоосумњичени за брутално убиство трочлане породице Ђокић из Алексинца, три недеље је вребао и чекао прави тренутак када ће, како се сумња, починити монструозни злочин.

Како је испричала Верица Ђокић, снаја убијеног власника мењачнице из Алексинца, Горан Џонић је, три недеље пре убиства породице Ђокић, сваког викенда одвозио свој скутер у околину Тешице како би се, по остваривању пакленог плана њиме вратио кући. Када би одвезао скутер у Тешицу, у Моравац би га враћао таксиста или мештани.

- Задње три недеље пре убисва он је мотором ишао сваки викенд до Тешице. Ја нисам знала, скоро ми је један таксиста рекао то када ме је повезао. Три недеље пре него што су убијени мој девер Горан Ђокић и његова породица, Џонић је зауставио тог таксисту у Тешици како би га довезао до Моравца, до плаца на коме је кућа његовог сина Стефана. Три недеље, сваког викенда, он је остављао мотор у Тешици, чекајући прави тренутак. Први пут када је оставио мотор, таксиста га довезао до села, али Горан, Гордана и Лидија нису дошли у Моравац, јер су били су у Врњачкој бањи те недеље. Таксиста се сећа да, док га је возио до Моравца, Горан Џонић реч једну није рекао у колима. Ми се овде сви знамо, па тако и тај таксиста зна њега, обично се увек нешто шалио када би га возио. Али не и сад, каже, био је некако сав модар и црн у лицу - прича за Верица Ђокић рођака убијене породице Ђокић из Алексинца.

ЏОНИЋ У ПРИТВОРУ ЈОШ САМО МЕСЕЦ ДАНА! Истрага свирепог злочина при крају - ово је следећи корак

ЏОНИЋ У ПРИТВОРУ ЈОШ САМО МЕСЕЦ ДАНА! Истрага свирепог злочина при крају - ово је следећи корак

"МОЈА ДЕЦА ЛЕЖЕ У САНДУКУ, УЗЕО МИ ЈЕ МОЈУ ЛИКУ" Речи бака Стојанке сламају срце

"МОЈА ДЕЦА ЛЕЖЕ У САНДУКУ, УЗЕО МИ ЈЕ МОЈУ ЛИКУ" Речи бака Стојанке сламају срце

"ЈОШ УВЕК СУ У ПОСТУПКУ" Огласио се адвокат браће Јојке па изненадио све: Он је починио злочин

"ЈОШ УВЕК СУ У ПОСТУПКУ" Огласио се адвокат браће Јојке па изненадио све: Он је починио злочин

Џонић је по њеним речима и наредног викенда поново одлазио мотором у Тешицу, а враћао се неким другим превозом.

- И викенд пре него да их убије, опет је остављао мотор у Тешици. И увек је терао неког другог да га врати, никада није звао своје укућане или рођаке. Знамо за три недеље ко га је возио и враћао, а ко зна колико дуго је то радио. Но, Лидија није долазила последња два викенда у Моравац, ишла је негде са другарицама, Били су само Горан и Гордана. Чекао је очигледно да буду сво троје заједно. Доживотна робија је мала казна за њега. Треба да га запале овде насред раскрснице испред његове куће, цело село да дође да гледа. И доживотни затвор је мала казна за њега. Он је то заслужио, да се пали жив. Што уби и дете оно, и жену и Горана? Могао је да их опљачка како је хтео. Зашто дете да иде у смрт у 25 година. И монструм не би урадио то што је он урадио - каже Верица.

Мотив: Љубомора и користољубље

Верица сматра да је Џонић убио Ђокиће због користољубља и љубоморе и да очекују да се све открије на суђењу. Не сумњају да Џонићеви синови имају везе као ни Јојке, јер прича коју је испричао нема никаквог смисла, али се надају да ће се проверити да ли је можда умешан неко ко до сада није спомињан у истрази.

- Немамо сумњу више да је он. Њему је само новац био у глави. Љубомора и користољубље су разлог, јер је девер мој имао више од њега. Он је хтео да стиче, а није имао. Стално је позајмљивао новац од њега. И то га је пекло, што овај има а он нема. А могао је да узме увек новац колико му треба, мој девер је имао пуно поверење у њега. Мислим да их је само то повело у смрт. Поверење. Из улице никоме не би стао, само њему. Мислим да он треба да одговара за све што је урадио - додаје Верица.

Плашио се мрака

- Ово што је он урадио, много је тешко. Како је извео све сам за једну ноћ. Он је неспособан тако нешто да уради. Да их убије то да, али треба та тела да извуче, ноћу, доле је мрак. Он када је ишао у риболов плашио се од мрака. Пријатељ са којим је ишао на пецање, каже, кад иду у ноћно пецање не сме да се мрдне пет метара даље. Не знам, али ако је то све урадио, урадио је због новца. Зацртао новац, новац, новац његов. Новац од нашег Горана да пређе код њега и он ће сада да цвета. Он је све то одрадио и мислио да неће нико да га ухвати... - каже Верица.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Сипао лак у бензин да дуже гори?!

Верица каже да је Џонић пажљиво испланирао злочин и да је водио рачуна и свакаквим детаљима.

- Чули смо да је у бензин је сипао лак за лакирање паркета, јер бензин брзо изгори, а лак држи температуру. Он је ватрогасац, зна шта како сагорева. Тако кажу људи који су долазили код њега у гаражу где је мешао лакове. Пригушивач је сам правио у гаражи. Цело лето је био у гаражи, ту је план ковао. Све је водио рачуна. И своју камеру у дворишту је окренуо да не снима према улазу него на другу страну, и рисивер је скинуо да не може да се гледа. Да не могу да га прате. Он је сам постављао камеру. Зауставио је Горана на раскрсници са главним путем, гледао је где нема камера да га не сликају. Ми нисмо могли да поверујемо да је то могло да се деси у овом нашем Моравцу - додаје она.

"Урачунљив, интелигентан и агресиван"

- Он је у пензију отишао са психијатријским налазом, мислио је да ће да се извуче на лудило, отићи ће у Топоницу да легне, познаје неке докторе па ће да га пусте. Мислио је а ја сам психички случај, мало ћу да будем па да изађем. Сада ће да изађе све на видело, показао се да није луд. Пробао је на психу да се извлачи, али вештачење које је рађено у Београду је показало да је чист, и интелигентан и агресиван. Што зажели то уради - каже Верица.

Јојке и један син Џонића већ пуштени из притвора

У завршници истраге, браћи Костадину и Александру Милошевићу из Моравца, познатијим као браћа Јојке, које је Џонић означио као планере а једног од њих и као извршиоца злочина, 1. марта је укинут притвор па су пуштени да се бране са слободе јер нису нађени никакви докази који их повезују са убиством. Из притвора је 3.марта пуштен и Џонићев син Милан, ватрогасац, јер нема доказа да је умешан. Осим Горана Џонића, у притвору је још увек и његов млађи син Стефан, али се може очекивати да и он ускоро буде пуштен, након што стигну резултати вештачења телефона јер су сведоци потврдили да је кобне ноћи и он био на дужности у бази у Бујановцу.

Сви докази указују на Џонића

Сви докази за сада повезују само Горана Џонића. Његов ДНК је на новцу и врећи са 40.000 евра, ископаној из воћњакакао и на пиштољу који је нађен сакривен након што је он испричао полицији где се налази а за који је балистичким вештачењем утврђено да је из њега убијена породица Ђокић. Сигурносне камере у Тешици снимиле су "пасат" Ђокића како са земљаног пута долази из правца Моравца у два часа иза поноћи, и Џонићев жути скутер како се враћа два часа касније истим путем. Снимљен је како сипа гориво у канту на дан нестанка Ђокића, а истог дана је био и у Тешици крај места где је касније нађен запаљен пасат... Један младић посведочио је да је 26. септембра око 15 часова довезао Џонића из Тешице јер је наводно код мајстора оставио мотор али је провером је утврђено да је мотор био на поправци још у августу па се сумња да га је Џонић довезао на место где ће запалити пасат како би се њиме вратио кући. Металостругар из Моравца је посведочио да је Џонићу помогао да направи навој за метални део за који се испоставило да је пригушивач, а две недеље након злочина напрасно је рођаку вратио дуг од 10.000 евра.