Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"БИО ЈЕ ПАСИОНИРАНИ НАВИЈАЧ" Ко је ухапшени рукометаш Ђорђевић (19) осумњичен да је члан Вељине криминалне групе (ВИДЕО)

22.05.2021. 08:34
Пише:
Србија Данас/Блиц
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/MUP Републике Србије/Профимедиа

Ђорђевић је ухапшен за време поподневног тренинга у спортској хали коју клуб користи на Бањици.

Београђанин Војислав Ђорђевић (19), који је ухапшен у четвртак поподне док је био на тренингу рукометног клуба Партизан, због сумње да је припадник клана Вељка Беливука званог Веља Невоља и Марка Миљковића Марета, дугогодишњи је члан клуба и више пута награђивани голман.

ДРУГИ ПРСТЕН БЕЛИВУКОВЕ ЕКИПЕ: Откривена улога ухапшених Невољиних "чистача", добијали телефоном инструкције од Марка Месара!

ДРУГИ ПРСТЕН БЕЛИВУКОВЕ ЕКИПЕ: Откривена улога ухапшених Невољиних "чистача", добијали телефоном инструкције од Марка Месара!

ОТКРИВЕН БЕЛИВУКОВ МАФИЈАШКИ ТРЕЗОР! У стану на Новом Београду Веља Невоља чувао баснословни износ, овако је крио порекло новца

ОТКРИВЕН БЕЛИВУКОВ МАФИЈАШКИ ТРЕЗОР! У стану на Новом Београду Веља Невоља чувао баснословни износ, овако је крио порекло новца

УМЕСТО ДА ПОСТАНУ ЛЕГЕНДЕ СПОРТА, ЗАВРШИЛИ СА ЛИСИЦАМА: Они су терен заменили криминалом, међу њима је и "Амазонка"

УМЕСТО ДА ПОСТАНУ ЛЕГЕНДЕ СПОРТА, ЗАВРШИЛИ СА ЛИСИЦАМА: Они су терен заменили криминалом, међу њима је и "Амазонка"

- Два момка у цивилу распитивала су се око 15 часова да ли су врата којима се у халу улази са стране паркинга откључана, прилазили су до врата, гледали, када смо их питали шта траже само су показали значке. Након тога, они су се вратили у комби који је био паркиран испред, а убрзо су са улаза са уличне стране у халу упали наоружани специјалци. Њих петорица, мислим, залетела су се право на Воју - каже један од запослених у спортској хали на Бањици који је сведочио догађају.

Очевици, али и људи из клуба, кажу да се према начину на који је упад изведен може претпоставити да су водили рачуна да у тренутку упада око младића не буде пуно саиграча.

- У тренутку упада он је био са једне стране терена, код аут-линије, са још неколико голмана, док су играчи, њих 12 или 13 били на другој страни, вероватно је вођено рачуна да у том тренутку око њега не буде велика гужва. Наоружани су се устремили право на њега, рекли су му да легне и он је то урадио, нити је пружао отпор, нити је покушао да бежи - испричао је Добросав Јеличић, директор Рукометне академије Партизана.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Акција наоружаних специјалаца која се одиграла на тренингу, као и то што је Ђорђевић ухапшен био је велики шок за све присутне, али и за његове родитеље.

- Тренер је кад су га одвели позвао његовог оца, човек је био у шоку, као и сви, питао је: "Је л си сигуран, је л ме зезаш?", просто није могао да поверује - наставља Јеличић.

Према његовим речима, Ђорђевић је од своје девете године у клубу и никада са њим није било проблема. Низао је спортске успехе, а последњих годину и по дана почео је да ради и сви су приметили да се уозбиљио и постао одговорнији.

- Родитељи су му велика подршка отпочетка. Утакмице нису пропуштали, кад год је играо били су уз њега. Код нас је у клубу већ 10 година, за то време нисмо имали проблема са њим, нисмо примећивали никакво девијантно понашање, никакву делинквенцију. Осим дечачких чарки са вршњацима, није никад правио проблеме. Пре годину и по дана се запослио, чини ми се на бензинској пумпу, и баш од тад је постао још редовнији и посвећенији тренинзима, заиста није било ничег спорног у његовом понашању из чега бисмо могли да наслутимо да нешто није у реду - рекао је Јеличић.

Да је предан тренингу показивали су и резултати.

- Играо је за наш други тим. Са својом генерацијом, 2002. годиштем, два пута је био државни првак као први голман тима, па је на турнирима биран за најбољег голмана, најкориснијег играча. Ето, на једном турниру је освојио признање најбољег у конкуренцији 50 тимова - испричао је саговорник оградивши се да је све што прича део његог спортског живота, а да у приватан живот младића није био упућен.

Због свега реченог, нико није очекивао да се момак може довести у било какву везу криминалом, а камоли са најопаснијом криминалном групом у Србији.

- Да је био пасионирани навијач Партизана - био је, порастао је у клубу, да ли то има неке везе, не знам... Ми не знамо за шта се сумњичи, нити можемо да претпоставимо са којим би делима могао да има везе, ако има - закључио је.

Подсетимо, у координираној акцији полиције, Службе за борбу против организованог криминала, Полицијске управе за град Београд, Безбедносно-информативне агенције и Тужилаштва за организовани криминал, Алекса С. (21), Слободан М. (40), Алекса Д. (24), Војислав Ђ. (19), Милош С. Л. (21) и Мијат С. (22) ухапшени су на више локација у великој акцији, због сумње да су чланови организоване криминалне групе коју предводе Вељко Беливук звани Веља Невоља и Марко Миљковић познатији под надимцима "Месар" и "Звер".

Према саопштењу МУП-а, сумњиче се да су извршили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и отмица!

Осим Ђорђевића који је ухапшен у спортској хали, осталима су лисице на руке стављене у њиховим становима. Један од њих покушају је да побегне преко терасе.