Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"Чини ми се као да је ту, непрестано плачем за њим" Болна исповест мајке Андреја (12) којег је усмртио ауди у Нишу

30.05.2021. 22:09
Пише:
Србија Данас/Српски Телеграф
Poginuli dečak Andrej iz Niša
Погинули дечак Андреј из Ниша / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Да бих преживела, себе сам убедила да је он сада мој анђео-чувар, казала је Александра Ана Костадиновић.

Нишлијка Александра Ана Костадиновић (40), мајка настрадалог дечака Андреја Пренкљушаја (12), први пут је сада смогла снаге да исприча колико јој је тешко да живи без свог јединца, којег је 4. јануара усмртио син београдског бизнисмена Немања Стаменковић (19) мајчиним аудијем 6 на Булевару Медијана у Нишу. Стаменковић је, према речима очевидаца, излетео огромном брзином са улице на тротоар и покосио дечака и Дејана Илића (48), оца троје деце, а обојицу их је одбацио више од 20 метара.

"ОДЕ СПОЉА ШЕКИ" Испливао узнемирујући снимак погибије српског возача, гледаоци се ХВАТАЛИ ЗА ГЛАВУ (ВИДЕО)

"ОДЕ СПОЉА ШЕКИ" Испливао узнемирујући снимак погибије српског возача, гледаоци се ХВАТАЛИ ЗА ГЛАВУ (ВИДЕО)

УЖАС У НИШУ: Жена пала са прозора Војне болнице, преминула на лицу места

УЖАС У НИШУ: Жена пала са прозора Војне болнице, преминула на лицу места

ДЕТАЉИ НЕСРЕЋЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Мушкарац прелазио улицу у алкохолисаном стању када је на њега налетео трамвај?

ДЕТАЉИ НЕСРЕЋЕ НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Мушкарац прелазио улицу у алкохолисаном стању када је на њега налетео трамвај?

- До сада нисам била у стању да радим јер нисам имала снаге ни за шта. Требало би да сам сада мало ојачала, тако да планирам да се за недељу дана вратим на посао. Убедила сам себе да је мој син јединац сада анђео који ме чува и чека на неком бољем месту од света у ком је страдао невин. Другачије не бих преживела. Свако јутро то поновим себи и једино тако могу да прихватим његово одсуство, немогућност да га пољубим, да причамо и да смо заједно моје дивно дете и ја - казала је Александра наставља:

- Све Андрејеве ствари чувам у посебном ормарићу и увек ће тако бити. Његов сат, наочаре, фигурице које је он бирао сам кад је мало порастао и натпис "волим те" на папирићу који је мени посветио... То су најважније ствари за мене. Не прође дан да не заплачем за њим. Узимам његове ствари, грлим их и ридам. Породица ме извлачи из куће јер знају да не бих престајала да плачем да ме оставе саму.

Будући да је три године пре погибије јединца Ана изненада остала и без мужа, који је током ноћи умро у сну, Андреј је био читав њен свет и она и даље, као у магновењу, очекује да се појави однекуд. Свог јединца Ана је гајила с много љубави и бриге уз помоћ својих родитеља и сестре, који су јој највећа животна подршка и ветар у леђа када снаге понестане.

- Та ноћ, црна, мрачна и кобна... Андреј, моје дивно дете је отишло да купи пуњач за телефон и једноставно је нестао из мог живота, али и живота пријатеља и његове симпатије. Речима не може да се објасни та огромна туга која је и даље повезана са шоком и неверицом. Често имам осећај да је он ту, али да је у школи или код другара. Мој син је био перспективно дете, мали програмер који је волео живот, имао пријатеље и симпатију и живот је изгубио због... - зајецала је млада жена, којој је одједном застала кнедла у грлу кад је само помислила на бахатог возача због којег јој се изненада срушио читав свет.

Ја више немам дете, а Дејанова деца немају оца. Због маминог и татиног сина који је јурцао улицама не размишљајући да може неког да усмрти, мислећи да је свет његов пошто вози бесна кола и да туђи животи мање вреде од његовог - тихо додаје Александра.

Тресем се на суђењу од бесрамних лажи

Мајка страдалог 12-годишњака огорчена је на одбрану оптуженог Стаменковића, а каже да је бесна због казнене политике јер возачу прети само осам година затвора.

- Сматрам да је људски живот обезвређен. Убици два пешака, мог детета и човека који је био отац троје деце, прети казна до осам година затвора, питам се како је то могуће?! Како је могуће да се поистовете кривична дела овог бахатог возача и Нишлије који је ширио слике нагих девојака јер им прете исте казне. Замислите којом се он брзином кретао када је моје дете пребацио преко два метра високе ограде нишког Водовода у лету од чак 25 метара. И Дејан је летео двадесетак метара - каже Ана, којој суђење доноси огромну бол.

- На сваком рочишту мени је веома тешко и страшно. На последњем рочишту стручни сарадници одбране окривљеног су изнели да је он возио 108 км/х, а кад је ударио моје дете, око 70 и Дејана око 40 км/х. То није могуће да је било тако јер дечак тежак 51 килограм при брзини коју су навели не би летео толико и имао вишеструке преломе лобање, костију и органа - истакла је несрећна мајка, уз напомену да ипак верује да ће у мучном поступку суд донети на крају праведну одлуку.