Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ШТА ЋЕ БИТИ СА БРАЈАНОМ АКО СЕ НЕ ПРОНАЂЕ ТЕЛО АНЕ?! Државна тужитељка која гони Волша открива: "Направљен је преседан..."

01.02.2023. 18:38
Nestala Ana Volš, Brajan Volš
Нестала Ана Волш, Брајан Волш / Извор: Фото: Instagram/anawalche/ Printscreen ЦБС Boston/Shutterstock

Канцеларија државне тужитељке Лин Беланд се ексклузивно огласила за портал СрбијаДанас.

Ана Волш (39), Београђанка која је годинама живела у Америци где је радила и основала породицу са изабраником Брајаном Волшом, проглашена је несталом 4. јануара ове године, али јој се сваки траг губи у новогодишњој ноћи због чега се сумња да је тада убијена.

За њено убиство оптужен је њен муж Брајан са којим има три сина, али Анино тело није пронађено ни након месец дана. Он је 8.јануара ухапшен, а 18. јануара изведен пред суд.

БРАЈАН ЈЕ МОРАО ДА РАСКОМАДА АНИНО ТЕЛО! Шок тврдња криминалног психолога: Он није психопата, РЕШАВАО ЈЕ ПРОБЛЕМ

БРАЈАН ЈЕ МОРАО ДА РАСКОМАДА АНИНО ТЕЛО! Шок тврдња криминалног психолога: Он није психопата, РЕШАВАО ЈЕ ПРОБЛЕМ

"ЧУЛИ СТЕ ЗА СИНДРОМ НЕСТАЛИХ БЕЛИХ ЖЕНА? СТВАРНО ЈЕ!" Шок разлог зашто цео свет прати случај Ане Волш

"ЧУЛИ СТЕ ЗА СИНДРОМ НЕСТАЛИХ БЕЛИХ ЖЕНА? СТВАРНО ЈЕ!" Шок разлог зашто цео свет прати случај Ане Волш

НАВРШАВА СЕ МЕСЕЦ ДАНА ОД НЕСТАНКА АНЕ ВОЛШ: Када ће Брајан изнети своју одбрану - СВИ ЧЕКАЈУ САМО ЈЕДАН ДАТУМ

НАВРШАВА СЕ МЕСЕЦ ДАНА ОД НЕСТАНКА АНЕ ВОЛШ: Када ће Брајан изнети своју одбрану - СВИ ЧЕКАЈУ САМО ЈЕДАН ДАТУМ

Случај кривичног гоњења осумњиченог Брајана Волша препушутен је тужитељки Лин Беланд, ветеранки адвокатске професије и окружном тужиоцу округа Норфолк, Масачусетс. Она се прославила као адвокат који кривично гони убице, силоватеље, насилнике, трговце дрогом, оптужене за крађу и проневере. 

Портал СрбијаДанас је ступио у контакт са државном тужитељком Беланд да нас упути у ток суђења у ком кривично гони Брајана Волша, а одговоре смо добили из њене канцеларије. 

Који је главни доказ у истрази Anninog убиства који указује да је Брајан починио овај злочин?

- На суђењу, државна тужитељка Беланд је судији Марку Ковену представила кратак преглед потенцијалних доказа прикупљених у истрази о нестанку Ане Волш. Тај синопсис је укључивао дискусију о крви и биолошким доказима прикупљеним из контејнера који су се налазили у стамбеном комплексу у којем живи мајка Брајана Волша. Наводно је ставио материјале у те контејнере након наводног убиства. 

Колико су јасни докази да је он крив?

- Тужиоци Масачусетса, према судском правилу, не смеју да дају мишљење о кривици или даље о снази доказа у кривичном гоњењу. 

На које тачке истраге планирате да се фокусирате током суђења?

- Како је државна тужитељка Беланд рекла на суђењу, део биолошког материјала прикупљеног у претресима пребивалишта и других подручја је у процесу анализе. Не бисмо коментарисали друге путеве истраге.

Може ли Брајан Волш да буде осуђен чак и ако се не пронађе тело Ане Волш?

- Било је неуобичајено у историји Масачусетса да се донесе пресуда без тела, али је неколико пута направљен преседан. Прву пресуду на суђењу у случају убиства у ком тело није пронађено ова канцеларија је процесуирала пре отприлике 20 година - рекли су за портал СрбијаДанас из канцеларије државне тужитељке Беланд.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Подсетимо, 18.01.2023. године, када је Брајан Волш изведен пред суд, тужитељка је рекла шта је Брајан претраживао на интернету 1. јануара, а у историји његове претраге су пронађени и следећи појмови "Када леш у распадању почиње да смрди", "Можеш ли бити осуђен за убиство без тела", "Како можеш да наследиш неког ко је нестао", "Може ли да се идентификује тело ако су зуби смрскани", "Колико ДНК остаје на површини".

Тужитељка је тада рекла да је 2. јануара уз средства за чишћење купио и заштитно одело и три тепиха, када се сумња да је исекао тело Ане.

Трећег јануара покуповао је и канте за смеће, а на интернету је претраживао како сода бикарбона може да замаскира мирис тела у распадању.

Четвртог јануара истражиоци су у његовом "волву" затекли оборена задња седишта и задњи део обложен најлоном. Истражитељи су пронашли 10 кеса за ђубре са пешкирима, теписима, делом наруквице и одеће Ане Волш.

Brajan Volš
Брајан Волш / Извор: Фото: Танјуг/АП

Брајан Волш је током суђења све време гледао у тужитељку док је читала застрашујуће детаље о убиству Београђанке.

Судија је тада рекла да је током истраге нађено 10 кеса за ђубре са пешкирима, теписима, делом наруквице и одеће Ане Волш. У кесама су били и остаци средстава за чишћење, рукавице, заштитно одело, остаци соде бикаробоне, а на великом броју предмета које је побацао пронађени су и њени ДНК трагови. 

Том приликом, а ни касније, адвокатица Брајан Волша Трејси Мајнер није желела да коментарише оптужбе против свог клијента.

- Лако је некога оптужити за злочин, а још лакше рећи да је особа починила тај злочин. То је много теже доказати и видећемо да ли ће тужилаштво то моћи. Нећу да коментаришем доказе. Прво зато што ћу овај случај судити на суду, а не у медијима. Друго, зато што ми тужилаштво није доставило ниједан доказ. Према мом искуству, кад тужилаштво новинарима обелодањује такозване доказе, пре него што ми их дају, њихова теза није толико јака. Кад имају јак случај дају ми све што је пре могуће. Видећемо шта имају и који су докази прихватљиви на суду где ће се на крају одлучити о случају - рекла је тада Мајнер за WBZ ТВ.

Забрањено преузимање текста и делова текста без дозволе редакције.

Све вести о несталој Српкињи Ани Волш читајте ОВДЕ.