Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БРАТ БРАТА С ЛЕЂА ПОГОДИО У СРЦЕ И ТО ЗБОГ ДЕВОЈКЕ: Најстрашнија породична драма у Србији - и даље под велом мистерије

11.08.2021. 19:22
Пише:
Србија Данас/Блиц
Policija
Полиција / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

М.Ј. (21) из Калуђерице, оптуженом да је убио свог брата Марка (16) у априлу 2014. требало је скоро три године да "отвори душу" и призна пре неколико година да је крив за ово убиство које Србија није заборавила.

Такође, цео случај од почетка су пратиле бројне контроверзе, лажне изјаве и оптуженог и његових саучесника, али највише тешка судбина родитеља којима је један син убијен, а други завршио у затвору.

 

 

 

- Нисам хтео да усмртим свог Марка. Све се случајно десило - изјавио је М. Ј. 2017. године на суђењу у ком је оптужен за тешко убиство за које му прети казна до 40 година.

Истражујући причу, која од почетка важи за једну од најкобнијих породичних драма у Србији, медији су тада дошли до сазнања који у цео поступак уносе нову мистерију, али евентуално и питање случајности убиства ставља под знак питања. Као и у већини компликованих случајева, тако је и у овој драми, на крају пута "испливала" љубавна драма, односно љубавни троугао.

Једна девојка и два брата. Један убијен, други оптужен за убиство.

М. Ј., наочит и изузетно леп момак у својих 16 година забављао се са девојком из краја, Т. С. Веза је трајала неколико месеци. Раскинули су, а онда су кобне вечери 21. априла 2014. изашли у двориште основне школе у Калуђерици да се помире.

Т. С. је дошла са другарицом и сво троје су седели за једним столом. За другим је седео Марков брат М. Ј., са другарима. Опуштено дружење све до момента када је Марко кренуо да испрати бившу девојку и њену другарицу.

Онда је одјекнуо хитац, који је заувек срушио једну породицу.

- Ја сам тог поподнева попио два, три пива код пријатеља... После смо отишли у двориште школе. Са пријатељима сам седео сто поред Марковог. Једног тренутка сам отишао да мокрим иза зграде, и тада сам из жбуња узео пиштољ који смо друг Петар и ја ту сакрили два, три дана раније. То је пиштољ Петровог оца. Намеравали смо да наредних дана пуцамо у ваздух у шуми. Заденуо сам пиштољ за појас и вратио се за сто где су ме чекали пријатељи. Нисам вадио оружје све док је Марко био ту, јер сам се плашио да ће ме одати родитељима. Истог тренутка када је Марко изашао из дворишта, ја сам извукао пиштољ да се похвалим пријатељима. И он је опалио. Секунд касније сам чуо врисак: "Марко је пао" - сведочио је М. Ј. 2017. године.
Реченицу: "Марко је пао" - изговорила је Т. С.

Она и М. Ј. су остали уз њега све док га један комшија није одвезао до Дома здравља. Марку није било спаса. Хитац га је с леђа погодио у срце.

Месец дана касније Т. С. је на свом Фејсбук профилу објавила Маркову фотографију уз коментар : "Ниједног више волети не смем. М. (И емотикон срце).

За то време у породици М. Ј. одвијала се агонија. Оружје, којим је Марко убијен није нађено на месту злочина, али га је полиција пронашла баченог у потоку, и исте ноћи ухапсила М. Ј. и двојицу његових другара, који су седели са њим. На рукама све тројице нађене су барутне честице, али сви су полицију дали различите изјаве.

Непосредно после трагедије, М. Ј. је, док је био у полицији, свом оцу Горану испричао да не зна ко је пуцао, да је био окренут леђима када је Марко погођен и да је схватио шта се десило тек када је Марко јаукнуо. Током поступка, све време се бранио ћутањем.

Родитељи су били уз њега, свакодневно одлазећи Марку на гробље и М. Ј. у затвор, у коме је био до фебруара 2015., када му је одређен кућни притвор. Тада је први пут за медије рекао: "Нисам убио брата". Кућни притвор укинут му је у мају 2016. године, али како каже његова породица, само законски, јер М. Ј., по својој одлуци, од тада не излази из куће.

Т. С. после Марковог убиства није била активна на фејсбук профилу. После објављивања Маркове слике и поруке у којој му се заветује на вечну љубав, Т. С. је објавила само две фотографије, једну у матурској хаљини, и једну усликану на њеној тераси.

ВИШЕ ОД ПРИЈАТЕЉСТВА?

Трећа, која је и привукла пажњу је фотографија објављена у августу 2016. Т.С. у М. Ј. загрљају и пољубац. И срца која су обоје објавили у коментарима. Она четири, он три.

- М. Ј. се повукао, изоловао. Не излази, нити му ко долази. Једино долази Т. С., понекад. Она је била у вези са Марком, кратко, па су раскинули... Питао сам М. Ј. да ли су у вези. Он каже да нису, да су другари и да се понекад дописују. Не знам шта да кажем. Нама је и овако тешко, па претешко и ништа не можемо да променимо. Не штитим га зато што ми је син, али сигуран сам да је Марка убио случајно - рекао је пре неколико година отац Горан.

Вршњаци убијеног Марка из Калуђерице рекли су да сви у крају знају да су М. Ј. и Т. С. у љубавној вези, али, кажу, да то никоме од њих није чудно.

УКЛОНИЛИ ДОКАЗЕ

Заједничка фотографија М. Ј. и Т. С. била је и насловна њеног ФБ профила све док медији нису почели да пишу о томе. Одговор М. Ј. био је да то није тачно, и да не постоје никакве фотографије њега и Т. С.

- То није могуће - поручио је М. Ј. 2017. године.

Десет минута после разговора, са профила девојке уклоњена је њихова заједничка фотографија, и са "поста" и као насловна.

Превише мистерије за један случај...