Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"БРАТЕ, ОВАЈ МЕ НАМЕСТИО, АКО СВЕ БУДЕ ОК ИДЕ У КЛАНИЦУ": Пукија су намамили у кућу страве, а онда му на телу урезали реч "ИЗДАЈА"

06.08.2021. 17:33
Пише:
Србија Данас/Блиц
Aleksandar Gligorijević
Александар Глигоријевић / Извор: Фото: Друштвене мреже

Укупно пет убистава се, за сада, ставља на терет криминалној групи Вељка Беливука и његовој десној руци Марку Миљковићу, а како се спекулише, врло је могуће да их има и више.

Како сада ствари стоје, они ће одговарати за убиство Александра Глигоријевића Пукија, Горана Величковића Гоксија, Милана Љепоје, Лазара Вукићевића и Здравка Радојевића.

Александар Глигоријевић звани Пуки био је члан Беливукове навијачке групе "Принципи" и водио је локалну групу Партизанових навијача у војвођанском граду Оџаци. Често је био на утакмицама и поносан што навија за клуб, а то се могло видети на сликама које је постављао на свом фејсбук профилу, преносе медији.

ВАТЕРПОЛИСТИ И ЈОВАНА ДОНЕЛИ НОВЕ МЕДАЉЕ: Меридиан близу милионске донације!

ВАТЕРПОЛИСТИ И ЈОВАНА ДОНЕЛИ НОВЕ МЕДАЉЕ: Меридиан близу милионске донације!

"ВИДИ ЛУТКО, МЕКСИКО У СРЕД БЕОГРАДА" Онда су га самлели и бацили у Дунав - трагичан Гоксијев крај

"ВИДИ ЛУТКО, МЕКСИКО У СРЕД БЕОГРАДА" Онда су га самлели и бацили у Дунав - трагичан Гоксијев крај

ЗЛОСТАВЉАН ШТАПОМ ЗА БИЛИЈАР, А ЗЛОСТАВЉАЧ МУ ГУРАО КУГЛЕ У АНАЛНИ ОТВОР: Вељин војник силовао навијача Партизана!

ЗЛОСТАВЉАН ШТАПОМ ЗА БИЛИЈАР, А ЗЛОСТАВЉАЧ МУ ГУРАО КУГЛЕ У АНАЛНИ ОТВОР: Вељин војник силовао навијача Партизана!

Објављивао је и цитате познатих криминалца, како оних из стварног живота, тако и оних из филмова, који говоре о томе колико су пријатељи важни. Између осталих, цитирао је чувеног америчког мафијаша Ал Капонеа који је рекао да се у животу све мења сем једног – "Никад не мењамо наше другове".

"Брате, овај ме наместио"

Ипак, Глигоријевић се нашао на мети својих пријатеља јер су, како тврди тужилаштво, веровали да је са члановима супарничке криминалне групе планирао убиство Вељка Беливука. Чак је, наводно, набавио и снајпер.

- Брате, овај ме наместио… Ако све буде ок за пар дана иде у "кланицу" - јавио је Беливук једном од својих сарадника мислећи на Глигоријевића, пише у оптужници подигнутој против групе коју је предводио Веља Невоља.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен/а.ц.а.глигоријевиц

Медији наводе да Глигоријевић није ни сумњао шта ће да се деси када се у јуну 2020. године договорио са Марком Будимиром, једним од кључних Беливукових људи, да се нађу код Бетон хале у Београду. Повод за састанак била је наводна повољна куповина дроге. Пријатељу који га је одвезао на састанак рекао је да се виђа са "битним човеком" и договорили су се да се касније тог дана сретну на стадиону Партизана. Више се никада нису видели.

Није изашао из куће у Ритопеку

Будимир је Глигоријевића одвезао до куће у Ритопеку из које није изашао. Ту је убијен, а Беливук и његови сарадници ножем су на његовим леђима урезали реч "издаја" и то фотографисали. Тела су се отарасили.

Бојан Хрватин, који је иначе сведок-сарадник у случају Беливук и некадашњи члан његове групе, друг је Будимировог брата и није присуствовао убиству, али је тужилаштву испричао шта се након тога догодило. Хрватин је, иначе, недавно пре тог догађаја изашао из затвора, где је одслужио казну за убиство, и желео је да се прикључи Беливуковом тиму.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Састао се са Милошем Будимиром, Марковим братом, који му је показао фотографије искомаданог Глигоријевићевог тела које се налазило "у два корита" и објаснио да је убијен јер је шефовима групе "радио о глави".

Након што је видео фотографије, Хрватин је замолио Будимира да, када буду убијали следећу жртву, обавезно позову и њега.

- Ја сам му тад рекао: "Ајде види знаш мало, оно, ако буде тако некад да учествујем и ја" јер су биле неке приче да треба да се окрвимо, док се не окрвимо - нема ту поверења. То је једноставно тако на улици - пише у записнику о саслушању Хрватина.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Будимир му је на то одговорио: "Биће, биће тога још, имамо их још."

Против Вељка Беливука, Марка Миљковића и још 29 припадника њихове екипе пре неколико дана је у Тужилаштву за организовани криминал подигнута оптужница. На оптужници је, у овом тренутку, 31 име. Окривљени су Вељко Беливук (35), Марко Миљковић (30), Милош Будимир (36), Марко Будимир (32), Владимир Грек (36), Милован Тадић (33), Филип Ивановски (29), Срђан Лалић (35), Борис Карапанџић (33), Немања Ђурић (35), Владо Драганић (46), Александар Вучељић (39), Дејан Тешић (38), Никола Стефановић (33), Немања Лакићевић (41), Никола Спасојевић (29), Жељко Коџић (41), Небојша Јанковић (50), Владо Георгијев (38), Слађана Секулић (39), Вук Вучинић (29), Марко Андрић, Бојан Хрватин и Александар Ш. Сви су у притвору осим Вучинића, који се брани са слободе.

Поред њих, на оптужници су и касније ухапшени Војислав Ђорђевић (19), Слободан Митић (40), Алекса Дуњић (24), Милош Селак Лукић (21), Алекса Стошић (22), Филип Ивановски и Мијат С. (22). Они се сумњиче за отмицу и силовање, које су починили по Беливуковом налогу. Реч је о непослушном "војнику" - И. С., који је сада под заштитом полиције и има статус оштећеног.

Оптужница има више од 322 стране са доказима и осталим оптужбама.