Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Будимир (49) је ЗРАЧИО ВЕДРИНОМ: Избегао је албански ТЕРОР, да би на крају страдао од бахатог возача

28.10.2017. 22:18
Пише:
Србија Данас/Вечерње новости

Преживео је пакао погрома, али је ипак веровао у боље сутра, а онда је уследио шок

Виолета Станојевић (47) из Крушевца неутешна након што је њен супруг погинуо на радном месту. Осмог новембра требало је да прославе 28 година брака. Планирао је да Нову годину прослави са двоје унучића

ДИВЉАО СА 1.37 промила: УХАПШЕН осумњичени Влада С. (31) који је ПОКОСИО девојку у Кнез Михаиловој (ФОТО)

Стефановић о инциденту у Кнез Михаиловој: У овом тренутку то не изгледа као терористички напад

Policija
Полиција / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Неко ти упропасти цео живот. Будимир није умро јер је био болестан. Професор који је радио обдукцију рекао нам је да би дочекао стоту. Сада, да опростим не могу. Да се утешимо, и то не можемо. Само очекујемо да тужилаштво ради по правди и по закону.

Овако, кроз сузе прича Виолета Станојевић (47), чији је муж Будимир (49) погинуо у ноћи између уторка и среде, око сат иза поноћи, на Булевару Николе Пашића у Крушевцу. Док је на свом радном месту празнио контејнере усмртио га је бахати возач који је изгубио контролу над аутомобилом.

Адвокат о крају Зоранове агоније: Кад би се могла очекивати ослобађајућа пресуда?!

hitna-pomoc
хитна-помоц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Будимир је био запослен у Јавном комуналном предузећу "Крушевац". Кобног дана само је радио свој посао, поштујући прописе, не штедећи своје руке и леђа. Празнио је контејнер и лопатом чистио заостало смеће, увек у трећој смени, скоро 13 година. За удовицу Виолету њен супруг је био више од мужа и саборца у животу. Заједно су прошли и преживели већ једну голготу - мартовски погром 2004. године. Сада је саму чека још једна борба.

- Никада није подигао глас на децу, мени је кроз шалу говорио ако ми нешто замера - прича нам тихо неутешна супруга Виолета. - Чекали су нас срећни дани. Осмог новембра требало је да прославимо 28 година брака, а у суботу је требало да отпутујемо за Минхен, да подржимо нашег сина који је на Државном првенству шминкера.

Тешка саобраћајна несрећа код Ечке: На лицу места погинула једна особа

hitna-pomoc
хитна-помоц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Виолета нам открива да су из родног Липљана, где су живели од угоститељства, пребегли у централну Србију и кренули од нуле.

- Од једне мале куће, направили смо мали рај. Деца су расла, а ми вредно радили - присећа се Виолета Станојевић. - Будимир је увек био у трећој смени, да би преко дана стизао да поради око малина, баште, свиња, пилића. Убијен је човек који је живео велике снове. Планирао је да Нову годину прослави с унучићима. Планирао је да ради и да гради.

Није ништа Будимиру било тешко. Непосредно пре трагедије, успео је да за свега три дана са мајсторима уведе грејање у кућу. Најбољи пријатељ Жељко са супругом Слађаном направио је роштиљ како би се почастили. Веселили су се рођаци и цело село. А онда је уследио шок...

У четвртак се близу 400 уплаканих људи опраштало од Станојевића, који је сахрањен на гробљу у селу Трмчаре, на око 20 километара од Крушевца. Јер Будимира су пре само непуна два дана испратили на посао. Поред плате, редовно је зарађивао и похвале...

ХОРОР у Кнез Михаиловој улици: Тренутак када је девојка ОДЛЕТЕЛА од силине ударца кола (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Будимир је иза себе оставио синове Александра (26) и Николу (21), ћерку Татјану (25), мајку двоје малишана. За њим жали и његов рођени брат Живорад са породицом и отац Владимир, кога је одани син редовно обилазио на Космету. Прогнаник, домаћин, весељак, мајстор, баштован, пољопривредник, супруг, отац, деда. Све је то био Будимир Станојевић. Обраћајући се тужном скупу, парох дворански отац Милан Крстић, подсетио је на доброту покојног Станојевића и рекао да треба да се тугује, али не и да се пада у очајање.

А то ће, кажу његови бројни пријатељи, бити најтеже. Јер, Будимир, Буцко како су га звали сви који су га волели, погинуо је док је чистио Крушевац, поштујући правила, носећи флуоресцентни прслук преко униформе. Ни колеге из комуналног нису биле свесне да им је друг и колега настрадао иза леђа. Ватрогасци су исекли део аутомобила, али помоћи Станојевићу није било. Откинуту десну ногу положили су преко тела и покрили га.

У МУП је речено да се возач С. Ђ. (28) из Крушевца сумњичи за извршење тешког дела против безбедности јавног саобраћаја. Терети се да је управљајући аутомобилом ударио радника ЈКП који је сакупљао смеће, а затим у ђубретарски камион који је био заустављен због утовара смећа. Возач и сувозач су задобили повреде. Незванична сазнања говоре да на месту трагедије нису примећени трагови кочења, као и да је возач био под дејством наркотика.