Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БАЦИЛА МАЈКУ У ШАХТ И ЗАТРПАЛА ЈЕ ПЕСКОМ И ЦИГЛАМА: Огласила се ћерка убијене Данице и сестра осумњичена за убиство

17.03.2021. 07:10
Пише:
Србија Данас/Република
ćerka
ћерка / Извор: Фото: Informer.rs/FacebookPrintscreen

Полиција ухапсила Д. М. (23) због сумње да је усмртила Даницу М. (59), с којом се из Врбаса доселила у Бечеј и живела у истој кући.

У Бечеју је у понедељак ухапшена Д. М. (23) због сумње да је почетком ове године убила мајку Даницу М. (59) и њено тело бацила у шахт у башти, па преко тога набацала цигле и песак. Полиција је тек сада разоткрила случај јер је друга ћерка убијене жене М. Ч., која живи у Лесковцу, недавно пријавила нестанак мајке, за коју ју је сестра уверавала да се преудала и преселила.

"ТО ЈЕ САМО ПСИХОПАТА МОГАО ДА УРАДИ": Манијак тражио 200 динара, па ножем насрнуо на младића, мајка очајна

"ТО ЈЕ САМО ПСИХОПАТА МОГАО ДА УРАДИ": Манијак тражио 200 динара, па ножем насрнуо на младића, мајка очајна

НАСТАВЉА СЕ АКЦИЈА "ГНЕВ": Нова хапшења у Смедереву, инспектори упали у штек-викендицу и пронашли доказе

НАСТАВЉА СЕ АКЦИЈА "ГНЕВ": Нова хапшења у Смедереву, инспектори упали у штек-викендицу и пронашли доказе

ЋЕРКА УБИЈЕНЕ ДАНИЦЕ ИМАЛА ПРЕДСКАЗАЊЕ: Сањала сам мајку како ме дозива да је спасем, сестра ме је само лагала

ЋЕРКА УБИЈЕНЕ ДАНИЦЕ ИМАЛА ПРЕДСКАЗАЊЕ: Сањала сам мајку како ме дозива да је спасем, сестра ме је само лагала

Према првим сумњама, Д. М. (23) кобног дана се посвађала с мајком, па јој је у једном тренутку пао мрак на очи и почела је да туче Даницу.

- Крвнички ју је тукла и рукама и ногама све док несрећна жена није издахнула од повреда. Ћерка се успаничила и решила да мајку одмах баци у јаму у свом дворишту, а онда је преко ње набацала цигле и песак. Сестра из Лесковца ју је звала недељама и распитивала се о мајци, али ју је Д. М. убеђивала да им је мајка добро и да се удала за неког човека и одселила - прича лист извор из истраге.

Полиција је после пријаве друге ћерке да им је мајка нестала покренула истрагу и Даничино тело у недељу пронашла у дворишту породичне куће и одмах ухапсила њену ћерку Д. М.

ЦРНА СЕРИЈА ПОРОДИЧНИХ ТРАГЕДИЈА ШИРОМ СРБИЈЕ

Слична породична трагедија одиграла се кад је ћерка А. М. (35) убила прво своју мајку Н. М. (66), па потом себе у Београду. У још нејасним околностима ове породичне драме полиција је, кад је ушла у стан, затекла тела у локви крви и нож. Како се сумња, ћерка је дуго патила од психичких проблема и у последње време је била врло агресивна према мајци.

И у Бачком Градишту се десило слично убиство. Син је убио мајку ударајући је песницама по глави. Наиме, Н. Ф. (25) у тренутку психичког растројства је брутално претукао мајку Д. Ф. и њено беживотно тело закопао у дворишту куће испред помоћног објекта, а раку затрпао и прекрио шутом и смећем. Убиство је крио девет месеци, а злочин је откривен кад је неко од комшија пријавио непријатан мирис на том месту. Н. Ф. је осуђен на осам година затвора.

Када смо јуче ступили у контакт са другом Даничином ћерком М. Ч., она нам је рекла да управо иде из полиције, али да још није добила вест о мајци.

- Малопре сам била до полицијске станице и сада сам дошла кући. Нису ми ништа рекли о мајци, осим да ће ми јавити касније. Не знам да ли су је нашли, а ни са сестром се нисам чула - рекла је М. Ч. Нисмо могли да јој саопштимо најтужнију вест, која је у том тренутку осванула на свим порталима.

М. Ч. је полицији пријавила нестанак мајке крајем фебруара, а од тада је и на друштвеним мрежама молила људе да јој јаве ако нешто знају о Даници.

- Моја мама је нестала пре месец и по дана у Бечеју. Губи јој се сваки траг! Ако је неко види или зна неку информацију, јавите се на овај број 061/1732*** или у бечејској полицији. Молим вас, шаљите овај пост да види што више људи да је што пре нађемо. Ја сам њена ћерка и живим у Лесковцу - гласи прва објава ћерке убијене жене.

Јанковићева: Родитељи ћуте о насиљу деце

Психолог Александра Јанковић објашњава да родитељи често не пријављују да их деца малтретирању.

- Нажалост, родитељи често трпе злостављање и малтретирање од своје деце, али те случајеве не пријављују док не дође до неких озбиљних случајева, као што је овај. Мисле да ће ћутањем да заштите своју децу, а и кад га пријаве, то буде тешком муком јер се осећају кривим. Родитељи, заправо, не схватају да ћутањем чине горе и по живот детета, а и по сопствени. Велико је питање шта се у овом случају догађало и шта је позадина целе те приче јер је реч о свирепом убиству, али кад дође до оваквих ситуација, обично се покаже да је узрок озбиљан психијатријски поремећај који, очигледно, није лечен.

Шокиране комшије кажу да не знају пуно о ухапшеној, која има ћерку од две године, а за њену мајку имају само речи хвале.

- Била је веома добра жена. Знамо само да је била у пензији, а скоро никада није излазила из куће. Обе су родом из Врбаса, а овде су живеле око три године. Већ неких месец дана осећамо несносан смрад из њиховог дворишта и мислили смо да је угинула нека животиња. Сад не можемо да верујемо да је наша комшиница могла да пресуди мајци, и то на овако ужасан начин - испричале су комшије.