Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УБИЦА ЈОШ УВЕК НИЈЕ НИ САСЛУШАН: Зверски усмртио своју жену, па завршио у болници!

01.03.2024. 14:27
Пише:
Србија Данас/Блиц
Hitna pomoć
Хитна помоћ / Извор: Фото: Србија Danas/Shutterstock/Milica Павковић

Осумњичени је хоспитализован у Ургентном центру Клиничког центра Војводине.

Човек из Сурчина који се сумњичи да је у уторак увече зверски убио своју невенчану супругу у дворишту њене породичне куће у Бачком Градишту, још није саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Зрењанину без обзира на то што му је истекло полицијско задржавање до 48 сати. Како сазнаје "Блиц", он је због погоршања здравственог стања пребачен у Ургентни центар Клиничког центра Војводине у Нови Сад.

УЖАС НА БАНОВОМ БРДУ: Жена повређена док је трчала за аутобусом, на стајалишту трагови крви (ФОТО)Banovo Brdo

УЖАС НА БАНОВОМ БРДУ: Жена повређена док је трчала за аутобусом, на стајалишту трагови крви (ФОТО)

НИЈЕ НИ ПОГЛЕДАЛА РОДИТЕЉЕ УБИЈЕНЕ ДЕЦЕ: Мајка дечака-убице данас износи своју одбрану Suđenje roditeljima dečaka-ubice

НИЈЕ НИ ПОГЛЕДАЛА РОДИТЕЉЕ УБИЈЕНЕ ДЕЦЕ: Мајка дечака-убице данас износи своју одбрану

ХОРОР У БЕОГРАДУ! Мушкарца претукли МАСКИРАНИ нападачи у ПОЗНАТОМ ресторануPolicija

ХОРОР У БЕОГРАДУ! Мушкарца претукли МАСКИРАНИ нападачи у ПОЗНАТОМ ресторану

- У предмету против осумњиченог због кривичног дела убиство извршеног на штету оштећене, донета је наредба за спровођење истраге, те је по предлогу јавног тужиоца одређен притвор од стране судије за претходни поступак Вишег суда у Зрењанину. Осумњичени није саслушан будући да је услед погоршаног здравственог стања хоспитализован у Ургентном центру Клиничког центра Војводине - кажу за "Блиц" у Вишем јавном тужилаштву у Зрењанину.

Наводе Вишег јавног тужилаштва у Зрењанину потврдили су за "Блиц" надлежни из Клиничког центра Војводине где се осумњичени налази у тешком стању и чува га судска стража.

- Пацијент је дана 28.02.2024. године довезен од стране СХМП у УЦ КЦВ. Након комплетне дијагностике пацијент је тешког општег стања смештен на Клинику за анестезију и интензивну терапију КЦВ ради даљег лечења - кажу за "Блиц" у Клиничком центру Војводине а како незванично сазнајемо, осумњичени је био под дејством алкохола и психоактивних супстанци.

Подсетимо, у Бачком Градишту у породичној кући жртве у уторак око 20:30 часова избила је свађа између ње и њеног невенчаног супруга због новца. Како је "Блиц" већ извештавао, осумњичени је пре две недеље дошла у родитељску кућу у Бачком Градишту из Сурчина, где је живела са супругом и четворо деце од којих најстарије има 13 година, а најмлађе четири, да би помогла ујацима у реновирању куће.

Hitna pomoć, policija
Хитна помоћ, полиција / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Осумњичени се недавно вратио из Немачке где је повремено одлазио да ради и кобног дана је дошао у Бачко Градиште да види жену и рођаке. Ујак покојне испричао је за "Блиц" да је свађа избила због новца који је покојна хтела да уложи у реновирање родитељске куће.

- Били смо у кући и одједном смо зачули галаму, знали смо да од жртве тражи новац за дрогу. Био је наркоман и замерао јој је што улаже у реновирање породичне куће, зато што они немају ништа од тога јер живе у Сурчину са његовим родитељима, који су имућни јер су годинама радили у Немачкој, те су у стању да их издржавају - навео је ујак за "Блиц".

Према његовим речима, тада је сестра покојне изашла у двориште да види шта се дешава и само су зачули вриске.

- Истрчали смо сви напоље и видели покојну како лежи у дворишту са сечивом које јој вири из груди. Осумњиченог нигде није било. Пришли смо да јој пружимо прву помоћ, а укућани су звали Хитну и полицију. Нажалост, лекари Хитне помоћи могли су само да констатују смрт, јер је искрварила буквално за највише два минута. Замислите, каква је то борба била када крви има испред улазних врата, на средини дворишта и на комшијској кући и какав је то силан ударац био, када је осумњичени сломио бритву ударцем у груди покојне - рекао је узнемирени ујак.

Policija
Полиција / Извор: Србија Данас

Додао је да се остатак родбине дао у потрагу за њим, али је убрзо стигла и полиција која га је ухватила недалеко од куће у жбуњу и ухапсила га, а он притом није пружао отпор.

- Не знам шта ћемо без наше покојне, остало је иза ње четворо деце, а и две малолетне сестре чији је била старатељ. Њихова деца ће највероватније бити смештена код родитеља осумњиченог у Сурчину, а за сестре ћемо још видети. Ужасна је то ствар - испричао је наш саговорник.

Он истиче да је убијена жртва годинама пријављивала насиље у породици.

Они су били заједно 15 година и он ју је тукао и малтретирао, а она га је пријављивала у Београду. Међутим, колико ми знамо, ниједном није одговарао за насиље, нити је био у затвору. Надамо се да ће ово бити наук и за полицију и тужилаштво да стану на пут насилницима, али и држави да пооштри законе против насилника јер очигледно казне које им прете нису довољне да би спречиле овакве трагедије - каже он.

(Србија Данас/Блиц)