Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЦРНИ ФЕБРУАР! ЈЕЗИВ НИЗ ПОРОДИЧНОГ НАСИЉА ПОТРЕСАО СРБИЈУ: Син избо родитеље, полицајац убио супругу, мајку злостављао два дана, крвнички тукли жене

12.02.2023. 10:50
Пише:
Србија Данас/24 Седам

Случајеви породичног насиља од почетка фебруара нижу се као на траци и чини се да их је више него икада раније.

Осумњичени (26) јуче је насрунуо ножем на своје родтиље и избо их у њиховој породичној кући у београдском насељу Сурчин. Полицајац (28) прексиноћ је у Гроцкој убио супругу (20), а потом пресудио себи. Осумњичени (59) је у Земун Пољу два дана злостављао своју мајку (86). Осумњичени (49) ухапшен је због сумње да је злостављао и претио убиством својој супрузи (46) у улици Алексиначких рудара у Новом Београду.

ПА, ГДЕ ЈУРИШ ЧОВЕЧЕ?! Сео у "Ауди", па дао гас "до даске" - ужичка полиција једва зауставила возача - возио 203, а ограничење 80 км/х

ПА, ГДЕ ЈУРИШ ЧОВЕЧЕ?! Сео у "Ауди", па дао гас "до даске" - ужичка полиција једва зауставила возача - возио 203, а ограничење 80 км/х

ВАТРА ПРОГУТАЛА АУТОМОБИЛ! Језива сцена на аутопту Београд-Нови Сад (ВИДЕО)

ВАТРА ПРОГУТАЛА АУТОМОБИЛ! Језива сцена на аутопту Београд-Нови Сад (ВИДЕО)

ХОРОР НА ВОЖДОВЦУ: Изгорела два аутомобила, пламен захватио и кућу

ХОРОР НА ВОЖДОВЦУ: Изгорела два аутомобила, пламен захватио и кућу

Ово су само неки од случајева насиља у породици и трагедија који су се у претходна два дана догодили у Београду. Случајеви породичног насиља од почетка фебруара, иначе, нижу се као на траци и чини се као да их је више него икада раније. 

Црни талас почео је кад је 1. фебруара ухапшен угледни хирург за реконструтивну и пластичну хирургију са Војномедицинске академије у Београду, (48), после дојаве полицији да је у свом стану у Земуну крвнички претукао супругу (42).

Он је готово месец дана жену тукао и злостављао, јер је сумњао да га она вара са неким из Министарства одбране, где је запослена. Случај су пријавиле комшије, које су, по ономе што се чуло из њиховог дома, наслутиле да је у питању тешко насиље. Она је због видљивих повреда одведена на преглед у земунску болницу, где је констатовано да су јој поломљена четири ребра и да има многобројне хематоме по телу.

pesnicom napad na ženu
песницом напад на жену / Извор: Профимедиа/илустрација

Он је супругу наводно вређао, чупао за косу, давио каблом, шутирао, ударао и чак уринирао по њој. После саслушања на коме се бранио ћутањем, одређен му је једномесечни притвор.

Претукао жену и децу

Истог дана ухапшен је и осумњичени (32) из Младеновца након што је претукао своју супругу (42), а потом и децу од само 8 и 9 година. Осумњичен је за насиље у породици. 

Полиција из Сурчина ухапсила је 3. фебруара осумњиченог (57) због насиља у породици. Он се сумњичи да је у  стану у улици Браће Ступар у Јакову после свађе напао своју супругу (55). Он је на њу физички насрнуо пијан и ударио је више пута у главу. Ухапшен је и против њега је поднета кривична пријава због насиља у породици.

Нови случај породичног насиља догодио се у суботу, 4. фебруара у Војвођанској улици у Сурчину, где је мушкарац  (51) претукао своју бившу супругу (27). Он је бившој супрузи задао више удараца по глави, а после је давио рукама и побегао је пре доласка полиције. Касније је приведен, а жени су констатоване лакше повреде.

Убио је кад је дошла по ствари

После тих првих дана фебруара уследило је привидно затишје, које је прекинуто синоћ када је стигла вест о породичној трагедији у Гроцкој. Полицајац хицима из пиштоља убио је своју супругу у изјнајмљеном стану у Гроцкој, а потом је пресудио себи. Она се, још пре две недеље, вратила у родитељски дом, а јуче је отишла по други део својих ствари и да се лепо поздрави са њим. Уследио је, међутим, злочин.

- Они су се венчали почетком прошле године и никада, макар колико смо ми знали, није било неких већих свађа. И он и она су из Гроцке, обе њихове породице су дивне, а сада су обе завијене у црно. Туга шта се догодило, двоје тако младих људи, да тако сконча, жалосно - испричала је синоћ новинарима комшиница која ради у оближњем фризерском салону.

Мајка убијене девојке, у међувремену, како је испричала новинарима, контактирала је породицу полицајца.

- Контактирала сам ја њих да им јавим шта је скот урадио. Нису се удостојили да изјаве саучешће - рекла је неутешна мајка.

nasilje
насиље / Извор: Профимедиа

Пијан давио супругу, губила свест

Осумњичени (49) ухапшен је због сумње да је пијан злостављао и претио убиством својој супрузи (46) у улици Алексиначких рудара у Новом Београду.

Инцидент се догодио у њхивом дому у Улици Алексиначких рудара на Новом Београду, а осумњичени је после вербалне расправе, жену физички нападао и ударао, а после претње убиством давио је рукама и то у присуству малолетног детета (14).

Све је кулминирало када је осумњичени почео да стиска руке супруге и да је гуши док је лежала на кревету, како комшије не би чуле звуке насиља и запомагање. Том приликом, она је губила свест. Ненад је претио да ће је убити, ако нешто пријави полицији. Жена је више пута покушала да изађе из стана, али је он спречио.

Полицију је позвао малолетни син пара. Патрола је одмах изашла на лице места, а осумњичени је доведен полицијску станицу Нови Београд, где је утврђено да има 2.24 промила алкохола у организму. Осумњичени је већ осуђиван условно за насиље у породици.

Мајку злостављао два дана

Мушкарац (59) ухапшен је прекјуче у Земун пољу због сумње да је починио насиље у породици. Он је, према незнаничним информацијама, дошао у стан своје мајке (86) у Улици Андрије Хабуше у Земун пољу и два дана је малтретирао.

Осумњичени је мајку психички злостављао и вређао, а потом је и физички на њу насрнуо. Више пута је наводно ударао рукама по лицу и телу. Код жене су констатоване лакше телесне повреде, а осумњиченог су ухапсили припадници Полицијске станице Земун.

Избо родитеље, па пружао отпор полицији

Осумњичени (26) покушао је јуче да убије своју мајку  (52) и оца (55) у њиховој породичној кући у улици Моме Капора у Сурчину. Он је ножем напао и више пута убо мајку и оца. Мајка је убодена два или три пута у врат, а отац у грудни кош.

Осумњичени је приликом хапшења покушао да побегне, био је агресиван и пружао је отпор, али је полиција успела да га савлада на оближњем аутобуском стајалишту.

Трагови крви били су на степеницама куће у којој се све одиграло, као и по целој улици. Осумњичени је сав био крвав, а избодена жена је клечала и држала се за врат и дозивала помоћ, рекле су комшије.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 часова и он ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву, саопштила је полиција.