Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЦРНА СЛУТЊА СЕ ОБИСТИНИЛА! Говорила да ће она и Тривун "умрети у исто време" - потресни детаљи смрти брачног пара Јевтић на Панчевцу

29.05.2022. 20:02
Пише:
Србија Данас/Блиц
Pančevački most
Панчевачки мост / Извор: Фото: Printscreen

Прошлог понедељка брачни пар Тривун и Добринка Јевтић (77) настрадао је у стравичној несрећи на Панчевачком мосту. Двоје супружника отишло је заједно у смрт, а како се сумња, трагедију је изазвао возач аутомобила марке “bmw” који их је ударио у задњу леву страну камиона “Застава” у којем су били.

Неприлагођена брзина, али и недржање одстојања, који су по свему судећи узроци несреће, кумовали су и већини других саобраћајки које су се на овом мосту догодиле протекле три године.

Према речима Ивице Булатовића из Управе саобраћајне полиције, према њиховим подацима у периоду од 1. јануара 2019. године и прва четири месеца ове, припадници МУП су обавили увиђај у случају 185 незгода на потезу Панчевачког моста од петље Крњача до Улице Драгослава Срејовића.

КВОТЕ КАЖУ – ТРАМП СЕ ВРАЋА? Бивши председник главни фаворит да сруши рекорд стар 130 ГОДИНА!

КВОТЕ КАЖУ – ТРАМП СЕ ВРАЋА? Бивши председник главни фаворит да сруши рекорд стар 130 ГОДИНА!

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ТЕЛА БРАЧНОГ ПАРА ЈЕВТИЋ ИСПАДАЈУ ИЗ КАБИНЕ: Овако су после судара на Панчевцу отишли у смрт

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ТЕЛА БРАЧНОГ ПАРА ЈЕВТИЋ ИСПАДАЈУ ИЗ КАБИНЕ: Овако су после судара на Панчевцу отишли у смрт

ОВО СУ ТРИ РАЗЛОГА ВЕЛИКОГ БРОЈА НЕСРЕЋА НА ПАНЧЕВАЧКОМ МОСТУ: Управа саобраћајне полиције упутила апел грађанима

ОВО СУ ТРИ РАЗЛОГА ВЕЛИКОГ БРОЈА НЕСРЕЋА НА ПАНЧЕВАЧКОМ МОСТУ: Управа саобраћајне полиције упутила апел грађанима

- У 117 незгода причињена је материјална штета, док су у случајеву осталих били повређени. Три особе су имале тешке телесне повреде, а лаке 102 лица - појашњава саговорник.

Како каже у већини случајева до незгода је дошло услед недржања растојања, неприлагођене брзине стању пута и условима саобраћаја, као и приликом мењања саобраћајних трака.

- Од почетка године на мосту је дошло до 11 незгода. До њих долази најчешће када су веће гужве и мање брзине и то у периоду од 13 до 19 сати када је највећа фреквенција возила - каже он и додаје да је на овом мосту ограничење 50 километара на сат.

- Специфично је да незгода има више из смера Богословије ка Крњачи, него из Крњаче ка Богословији.

- Ка Крњачи је од почетка године било девет незгода, док је према Богословији две - објашњава Булатовић и наглашава да је пре трагедије у понедељак, последња несрећа са погинулима на овом мосту била 2018. године.

Подсетимо, Тривун (77) и Добринка (77) Јевтић су погинули у саобраћајној несрећи која се догодила на Панчевачком мосту у понедељак у послеподневним часовима. Када је аутомобил ударио у њихов камион, бацио га је на заштитну ограду, а њих двоје су испали из кабине, једно је пало у Дунав, друго на стуб испод моста.

Pančevački most
Панчевачки мост / Извор: Фото: Pink.rs

Возач BMW-a који је, како се сумња, изазвао несрећу у којој је настрадао брачни пар Јевтић, ударио је својим аутомобилом у камион "застава" који је возио у истој траци.

Према информацијама које поседујемо, оба возила су возила у истом смеру, када је немачки држављанин налетео на камион. Како се сазнаје, полиција је прикупила делове возила који су били расути по мосту, скинути су видео записи, а обављен је и саобраћајни технички преглед возила. Такође, узет је узорак крви и урина возача BMW-a како би се утврдило да ли је био под дејством алкохола или психоактивних супстанци.

- Возач аутомобила је возио левом траком и ударио је у задњи леви део теретног возила. Од јачине ударца возач камиона изгубио је контролу над возилом и слетео са моста - каже извор упознат са случајем.

Возач BMW-a је саслушан је у среду и пред тужиоцем је изнео своју одбрану. Како је саопштило Прво јавно тужилаштво затражен је његов притвор због опасности од бекства с обзиром да је у питању страни држављанин. Њему се на терет ставља тешко дело против безбедности саобраћаја. Међутим, одлуком Првог основног суда у Београду њему је изречена само мера забране напуштања боравишта, односно земље.

За само три године чак 185 несрећа догодило се на Панчевачком мосту, током којих је лаке и тешке телесне повреде задобило чак 105 особа. Зашто је то тако?

Били заједно 60 година

Добринка и Тривун из Сланаца у Београду су се бавили пољопривредом. Страдали су када су се враћали из Овче, у којој су имали имање на ком су радили сваког дана.

- Свакодневно су ишли тамо и враћали се кући у Сланце. То је био њихов ритуал тако су желели и тако су радили. Када се то догодило враћали су се кући из Овче. Требало је да пређе Панчевачки мост, оде на Богословију и кући... Нисам ни слутио да може овако нешто да се деси - рекао је њихов син Раде.

Брачни пар је био љубав из средњошколских дана, заједно су провели цео живот. Имали су сина Радета и од њега троје унука и једно праунуче.

- Ужасно је не могу да верујем да сам их у секунду обоје изгубио. Дуже од пола века су провели заједно, 60 година брака, заједно су и напустили овај свет. Били су исто годиште - једва је успео да изговори јуче њихов син Раде.

Њихова рођака открила је да је Добринка недавно прокоментарисала како зна да ће "она и Тривун умрети у исто време". Црна слутња се обистинила...