Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЦРНА УДОВИЦА МАФИЈЕ! Атрактивна Ана је завадила "земунце" и практично сахранила злогласни клан - ево како сада изгледа (ФОТО)

18.12.2021. 20:49
Пише:
Србија Данас/Српски телеграф
Ana Simić
Ана Симић / Извор: Фото: Профимедиа/Инстаграм Printscreen/_ana_simic/TV Б92

Ана Симић, атрактивна плавуша бујног попрсја и витке фигуре, чији је Инстаграм профил пун фотографија с различитих егзотичних дестинација, фатална је жена која је завадила "земунце", окренула их једне против других и практично коначно сахранила злогласни клан.

Због ње су, између осталог, сечене главе (супруг Цветко је исечен на комадиће и бачен у језеро), па не чуди што је у крими-круговима позната као црна удовица мафије.

Љубавни трилер фаталне куме Луке Бојовића (преко мужа Цветка) и више припадника "земунског клана" одвијао се у годинама док су они били у бекству, након атентата на Зорана Ђинђића 2003. Осим што је била у браку са Цветком, ушла је у везу са Сретком Калинићем, хладнокрвим убицом клана. Паралелно, по свему судећи, нечега је било и с Милошем Симовићем, макар с његове стране, због чега је Калинић био љубоморан. У то време, муж јој је већ био убијен и раскомадан, а тело је бачено у језеро Јарун у Загребу, где су се скривали. Иако злочин никад није признао, верује се да га је ликвидирао управо Калинић да би био с Аном.

"КО ГА ЈЕ*Е, ОДРАЋЕМО ГА НА УЛИЦИ" Они су Беливуку задавали главобоље - једна свађа спасила му је живот, али не задуго (ВИДЕО)

"КО ГА ЈЕ*Е, ОДРАЋЕМО ГА НА УЛИЦИ" Они су Беливуку задавали главобоље - једна свађа спасила му је живот, али не задуго (ВИДЕО)

ПРЕ НЕГО ШТО ЈЕ ИСКАСАПИО БАБУ ПРЕТУКАО МАЈКУ И СЕСТРУ? Давидов рођак све открио: Ево шта се дешавало пре злочина у Котежу

ПРЕ НЕГО ШТО ЈЕ ИСКАСАПИО БАБУ ПРЕТУКАО МАЈКУ И СЕСТРУ? Давидов рођак све открио: Ево шта се дешавало пре злочина у Котежу

ДРАМА У ЦЕНТРУ РУМЕ: Гори аутомобил, нема информација о повређенима (ФОТО)

ДРАМА У ЦЕНТРУ РУМЕ: Гори аутомобил, нема информација о повређенима (ФОТО)

Sretko Kalinić
Сретко Калинић / Извор: СД/илустрација

Делови тела Цветка Симића пронађени су у Јаруну 8. марта 2010.

ШОК У БОЛНИЦИ

Три месеца након тога, у једну загребачку болницу донет је непознати крвави мушкарац с раном у стомаку, коме је хитно била пружена медицинска помоћ, да би се накнадно утврдило да је реч о човеку с црвене Интерполове потернице - Сретку Калинићу. Тада се клупко одмотало...

Према каснијем сведочењу Симићеве, 2006. упознала се с Калинићем и упловила с њим у љубавну везу, а четири године је размишљала да остави мужа, да би 2010. преломила да остаје уз Симића. Овим је, свесно или не, осудила супруга на језиву смрт.

Ево како је то на суђењу описао Милош Симовић:

- Калинић ми је испричао да је Симића убио у једној опуштеној шетњи, опаливши му метак у главу, а касније је делове тела бацио у Јарун да би се овај водио као нестао, а он несметано био с његовом женом. Био је патолошки заљубљен у Ану. Били су у тајној вези, само је о њој причао. Желео је све што је Симићево, његов живот, његову жену и децу с њом.

Калинић порицао везу с Аном

Сам Калинић тврдио је да с Аном никад није био у љубавној вези и да није убио њеног мужа Цветка.

- Познајем и Цвелетову жену и његове сестре. Жао ми је што га тако ружно помиње, много сам га волео. Какав год да сам толико болестан нисам - изјавио је Калинић на суђењу.

Калинић је био страшно љубоморан и сумњао је да Милош има нешто с Аном. Они су се у једном тренутку толико посвађали око Ане да је Симовић испалио у Сретка два метка и побегао. Ухапшен је два дана касније у Србији, у близини границе с Хрватском. Нешто касније, подземљем су почеле да круже приче да је Лука Бојовић осудио Калинића на смрт кад је чуо да овај стоји иза убиства његовог кума. Међутим, убица "земунског клана" изручен је Србији, осуђен је и издржава казну затвора од 40 година.

Luka Bojović
Лука Бојовић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Denis Cyga

КОБНИ ТРОУГАО

Криминолог Добривоје Радовановић објашњава да се на овом примеру може видети класичан пример љубоморе и њених последица:

Још три крвава догађаја обележили Анин живот

1. У вртлогу насиља и смрти Ана се нашла и пре потпуног хаоса који је изазвала у "земунском клану". Делује да ју је, где год би пошла, пратила зла коб.

Тако је још 1983, док је била девојчица, турски амбасадор, који је изрешетан у атентату неколико минута касније, пре тога у пролазу помиловао по коси Ану. Она се играла у парку крај скупштине, недалеко од места атентата.

2. На Аниној свадби са Цветком Цвелетом Симићем рањен је Владан Контић, познатији као Конта, жестоки момак с Вождовца. На овој крвавој свадби у вили "Јелена" 2006. Контићев обрачун с Луком Бојовићем завршен је тако што је "вождовчанин" рањен у ногу. 

3. Анино име се у полицији помиње и у инциденту из деведесетих, када се догодило убиство на семафору у центру Београда. И тада је повод био љубавне природе, а у њему су учествовала два младића. Наводно, она је у кратком периоду била с обојицом, што је довело до тога да један, након кратке свађе на семафору, упуца другог, због чега је одлежао 14 година у затвору.

- Може реаговати муж или љубавник, свеједно је, оно што је суштина јесте да је узрок свему љубомора и посесивност. Постоје два типа љубоморе, једна је неуротична, којој смо сви склони, узевши у обзир културу Балкана, друга љубомора је психотична, она не тражи логично објашњење, своје убеђење узима за чињеницу и одмах реагује насиљем, које најчешће резултира насилном смрћу.

Радовановић истиче да је код психотичне љубоморе све у освети.

- Много је горе и насилније, бруталније када је реч о неком љубавном троуглу између припадника криминалног миљеа. У том свету овакве жене су моћна карика, али су и власништво и због тога је освета резултат љубоморе - закључује Радовановић.

* Цветко Симић, познатији као Цвеле, убијен је. Лукиног најбољег пријатеља убио је (иако то није признао) Сретко Калинић у Загребу 2010. Био је и директор Бојовићевих фирми лоцираних у америчком Делаверу

* Сретко Калинић, надимак Звер, осуђен је за низ убистава. Калинића је Бојовић "преузео" након пада "земунског клана" после "Сабље" 2003. Сматра се најсуровијим плаћеним убицом с ових простора. Надимак Звер добио је због посебно бруталних убистава, од којих су нека била и без мотива. Жртве би након ликвидације самлео у машини за месо

* Милош Симовић осуђен је за убиства и отмице. Један од најопаснијих припадника "земунског клана". Наводно је радио за Бојовића након "Сабље". Извршио и учествовао у (према једној од пресуда) најмање 12 убистава, бомбашком нападу на "Дифенс роуд" Љубише Бухе Чумета, отмицама Вука Бајрушевића, Милије Бабовића и Сувада Мусића, убиству премијера Ђинђића.

Марко Ницовић, бивши начелник београдске полиције, адвокат и члан Светске асоцијације шефова, у разговору  открива психолошки профил жене из криминалног миљеа око које се често "ломе копља".

- То су особе с патолошким цртама у карактеру јер, ко једном уђе у тај круг, он га више не напушта по цену свега. Немају сентимент, осећају се лепо кад имају моћ и иду даље у жељи за тим да ту моћ увећају, тако мењају партнере, не гледајући да ли ће га повредити, чак и животно угрозити тим чином - наводи Ницовић.