Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЧУВЕНИ "КОНСИЉЕРЕ" Ево ко је ухапшени адвокат Дарка Шарића - кога је све бранио Дејан Лазаревић, а коме је кум?

14.04.2022. 18:02
Пише:
Србија Данас/Информер/Објектив
Dejan Lazarević
Дејан Лазаревић / Извор: Фото: MUP/YT/Al Jazeera Балканс/Псцн/ТВ Pink/detective-info.com.ua

У великој полицисјкој акцији која је почела данас пре подне, ухапшени су Дарко Шарић, његов адвокат Дејан Лазаревић и Урош Мишић, као и неколико полицијских службеника.

Према информацијама до којих је дошао Информер прошле године, управо је адвокат Дејан Лазаревић био је "консиљере", односно саветник и један од заговорника плана према коме је требало направити лажну аферу и оптужити председника Вучића за контакте са вођама криминалне групе Вељком Беливуком и Марком Миљковићем Маретом.

Колико далеко сежу везе Веље Невоље, најопаснијег криминалца у Србији осумњиченог за отмице, мучења, најмање три убистава, диловање дроге, поседовање огромних количина оружја и вође озлоглашеног црногорског кавачког клана Радоја Звицера јасно је већ неко време, али нико није очекивао да ће обојица унајмити чак и истог адвоката - Дејана Лазаревића из Београда.

ДРАМА У ВИЛИ ДАРКА ШАРИЋА! Екипа Хитне помоћи стигла у велелепно здање нарко боса на Дедињу - нико не зна шта се дешава

ДРАМА У ВИЛИ ДАРКА ШАРИЋА! Екипа Хитне помоћи стигла у велелепно здање нарко боса на Дедињу - нико не зна шта се дешава

ИСПРЕД ШАРИЋЕВЕ КУЋЕ ЗАУСТАВЉЕН ЧУВЕНИ КОШАРКАШ! Детаљи велике акције српске полиције

ИСПРЕД ШАРИЋЕВЕ КУЋЕ ЗАУСТАВЉЕН ЧУВЕНИ КОШАРКАШ! Детаљи велике акције српске полиције

ЕВО ГДЕ СЕ ШАРИЋ ТРЕНУТНО НАЛАЗИ! Најновији детаљи - следи претрес још три његове куће

ЕВО ГДЕ СЕ ШАРИЋ ТРЕНУТНО НАЛАЗИ! Најновији детаљи - следи претрес још три његове куће

Али да кренемо редом...

Ко је заправо адвокат Дејан Лазаревић? 

Успон Дејана Лазаревића у свету адвокатуре многи везују за чињеницу да му је први клијент због кога је доспео у жижу јавности мистериозни Дејан Стојановић Кека, човек означен као вођа новобеоградског криминалног клана.

Dejan Stojanović Keka
Дејан Стојановић Кека / Извор: Фото: МУП

У адвокатским круговима се чак прича и да су Лазаревић и Стојановић кумови, али та гласина никада није потврђена. Иначе, Стојановићева група се сматра одговорном за бројна сурова убиства, а често се доводе у везу и са крупним нарко-бизнисом. Кека је наводно део новца "прао" и кроз трансфере фудбалера којима је био "менаџер".

Шарић га лансирао у орбиту

Шира јавност Лазаравића вероватно најбоље памти као браниоца Дарка Шарића. Пљевљак је осуђен на 15 година затвора за организовање међународног шверца 5,7 тона кокаина.

Лазаревић је и део тима који брани Шарића за "прање" више од 20 милиона евра, за које се верује да су стечени кријумчарењем кокаина.

Darko Šarić
Дарко Шарић / Извор: Профимедиа

Оглашава се у име Звицера

После снимака почињених зверстава клана Беливук - Миљковић и обелодањивања њихове везе са вођом "кавачког клана" Радојем Звицером, Лазаревић се поново нашао у центру пажње када је тражио од београдских медија да се објави писмо одбеглог Звицера. У моменту када је Радоје нестао тајним каналима, и када су његови сарадници хапшени по Србији, стигло је писмо Лазаревића, у коме се тврди да је његов клијент "породичан и поштен човек против кога се води медијска хајка."

- Радоје Звицер нема никаквих сазнања о извршењу било ког кривичног дела на територији Србије. Свако повезивање са било којим кривичним делом и навођење "ћевапа", "ханибала", "људождера" представља најбезобзирније увреде и неистине изречене према њему - наводи се у писму које је потписао Лазаревић, уз несувисло обећање да ће Звицер бити доступан надлежним органима Србије када буде уверен да ће поступак против њега бити у складу са законом и без притиска на рад тужилаштва. 

Radoje Zvicer
Радоје Звицер / Извор: Фото: detective-info.com.ua

У Специјални затвор управо је адвокат Лазаревић Марку Миљковићу унео мобилни телефон. Како су медији писали, против Лазаревића се води истрага и због подстрекивања на лажна пријављивања државних органа и државних функционера и изношења лажних навода у медијима, као што су "Крик и Ђиласова и Шолакова гласила". Циљ тих написа је била самопромоција и креирање јавног мњења према Лазаревићевим потребама и потребама његових брањеника.

Део разговора Миљковића и Беливука са адвокатом Лазаревићем

Главни и одговорни уредник дневног листа Информер Драган Ј. Вучићевић истакао је крајем јуна прошле године у специјалној емисији на ТВ Пинк да су Вељко Беливук и Марко Миљковић имали план да у политичком, медијском и психолошком смислу убију председника Србије како би се они извукли:

- Председник је говорио о ономе што је заиста у току и што ће тек да крене. Миљковић и Беливук имнају план да убијањем њега у медисјком, политичком и психолошком смислу да се извуку. Знају да немају реално икакве шансе да се извуку и зато сада наређују. Ми смо најавили да ће видети ексклузивне снимке како Беливук и Миљковић планирају да се извуку. Ми смо одлучили, у сарадњи са нашим правним тимом, да те снимке не објавимо у том облику, пошто бисмо угрозили можда кривични поступак у току. Али ја сам донео и сада ћу вам прочитати један део тих разговора - рекао је тада Вучићевић. 

- У првом разговору  причају Марко Миљковић и његов адвокат Дејан Лазаревић. Пазите, они су најавили да "Крик" плаче, пазите "Крик плаче". На другом снимку адвокат Лазаревић разговара са Беливуком.

Осумњичени Марко Миљковић у разговору са адвокатом Лазаревићем

Миљковић: Треба да пустимо то, да слажемо, да изазовемо реакцију јавности... А за тим, за том причом што ћу циљано да пласирам, за тим "Крик" плаче, једва ће чекати да све то објаве...

Дејан Лазаревић: Тако треба, баш тако. Да сте били у вези, да је то све систем, држава, да сте радили у договору...

Миљковић: Измислићу да смо се састајали са Вучићем, са њим се састајали редовно... Ко каже да се нисмо састајали...

Лазаревић: Не, не, не... то је онда реч на реч.

Миљковић: А он кад буде чуо (диктира име...) Па, за тим "Крик" плаче, стварно плаче... Е, њега, главног, кад пецнеш за то... Не можеш да схватиш, хаос настаје. Само се постави питање "одакле у истој згради и ви и он", а кога боли курац шта је стварно у ствари било. И крај! А ја ћу да кажем у суду да смо се ту састајали, ту код његове девојке и да нам је она преносила све информације. А ако му треба цело одељење, цело одељење ћу да нађем... 

Лазаревић: Одлично, одлично... Врхунски!

Аудио 2, дан после:

Осумњичени Вељко Беливук и адвокат Дејан Лазаревић

Лазаревић: Све је договорено, рећи ћемо, знаш, да сте се виђали са жвалавим... Редовно...

Беливук: Јесте, брате, јесте, тако ћемо... Рећи ћемо и да смо имали снимљено, али су ми узели рисивер, па су снимци као обрисани, па сад немам снимке, а имао сам их...

Лазаревић: Да, да... А да би се додатно замутило, рећи ћемо да можда ипак негде имамо снимке, да смо неки део и преснимили...

Беливук: Супер, тако ћемо све. И у "Крик" све, то обавезно...