Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЧУВЕНИ "ПАСТО" РАЗЛОГ УБИЦЕ МИЛОВЦА? Ево ко је Јужноамериканац који је уздрмао Шарићеву крими тврђаву

27.04.2022. 19:13
Пише:
Србија Данас/Блиц
Darko Šarić
Дарко Шарић / Извор: Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Због Јужноамериканца који је на кодираној апликацији за комуникацију био уписан као "Пасто", а који је, како се сумња, био главни добављач кокаина за клан Дарка Шарића, у овој организованој криминалној групи је дошло до раскола, због чега је на крају пала и крв, када је у Еквадору убијен Милан Миловац, њихов дотадашњи сарадник.

Наиме, анализом међусобне комуникације припадника клана утврђено је да владала посебна нетрпељивост између Милана Миловца, Шарићевог блиског сарадника, и са друге стране NN корисника ПИН-а 8I1JDW, 2МИПСК и Ф8БД55, иза ког налога се сумња да стоји Дарко Шарић, Петар Ћосић Шарац и Мануел Вулић, наводи се у документу хрватског Државног тужилаштва за организовани криминал. Лоши односи су достигли врхунац током 2020. године, када је Миловац, који је био у Еквадору и посредовао између припадника групе у Европи и јужноамеричких кланова и добављача, остварио лични контакт са главним добављачем "Пастом". Тада је у редовима криминалне групе, наводи се, завладала паника да би Миловац могао да преузме примат у пословима.

"ГЛЕДАЈТЕ МАЛО "НАРКОСА" АКО НЕ ЗНАТЕ КАКО СЕ ТО РАДИ" Шарић није бирао средства да ликвидира кума, тражио главу Миловца по сваку цену

"ГЛЕДАЈТЕ МАЛО "НАРКОСА" АКО НЕ ЗНАТЕ КАКО СЕ ТО РАДИ" Шарић није бирао средства да ликвидира кума, тражио главу Миловца по сваку цену

ДОЖИВОТНА РОБИЈА ЗА НАРКО-БОСА? Чувени адвокат открио шок детаље: Шарић сам себе довео у безизлазну ситуацију

ДОЖИВОТНА РОБИЈА ЗА НАРКО-БОСА? Чувени адвокат открио шок детаље: Шарић сам себе довео у безизлазну ситуацију

ШАРИЋЕВА ГРУПА ПРАЋЕНА ГОДИНУ И ПО ДАНА: Ево шта су истражитељи до сада открили

ШАРИЋЕВА ГРУПА ПРАЋЕНА ГОДИНУ И ПО ДАНА: Ево шта су истражитељи до сада открили

- Миловац се, како су у својој комуникацији негативно коментарисала тројица мушкараца, зближио са мушком NN особом са надимком "Пасто", који је један од извора кокаина у Јужној Америци за све именоване, и говорио је лоше о њима, очито покушавајући да у целости преузме посао са кокаином и на тај начин их изгура из посла - пише у документу у ком се наводи да је то, уз до краја неразјашњене односе са Шарићем и Вулићем, био разлог због ког су кренули у договор око организације ликвидације дотадашњег сарадника Миловца.

У међусобној комуникацији су “Паста” тројица осумњичених мушкараца више пута помињала, а Вулић је изражавао сумњу да би он могао да их превари. Штавише, они су, како наводе истражни органи Хрватске, сумњали да је Миловац од њега узео новац који је заправо био намењен Шарићевој групи.

"Он му прича свашта против нас"

Када је Миловац, како пише, саопштио у једној од порука да је љут на "Паста", припадници клана су у томе видели шансу да са Јужноамериканцем започну директну сарадњу.

- Миловац је навео како је "Пасто" смрад и да је љут на њега, али да ипак зна да му није непријатељ и да му је учинио више добра од "његових наводних пријатеља због којих је тамо" (мисли се у Еквадору) - пише у решењу Тужилаштва, где се потом наводе поруке у којима припадници клана наводе како би требало да искористе захладнеле односе међу двојицом мушкараца.

То им, међутим, није пошло за руком. Према наводим Тужилаштва, "Пасто" је престао да им се јавља, а они су сумњали да је то зато што је опет на вези са Миловцем. Они су, пише, у више наврата директно наводили да им Миловац прави проблем тако што “Пасту” прича свашта против њих.

- Све је кулминирало 15. фебруара 2020. када је Ћосић проследио поруку добијену од Миловца у којој пише: “Знаш колико те волим, али не прихватам, ни ја ни моји, да будеш са нама и са њима - пише у документу и објашњава се да одмах потом коментарише како Миловац није нормалан, како он Шарића сматра непријатељем и како је претерао јер говори Шарићу да треба да изабере страну на којој ће да буде.

"Он је са оном фукаром Пастом"

Након тога су уследиле поруке у којима, наводно, први пут помињу да је Миловац "одавно зрео и да га треба смакнути".

Darko Šarić
Дарко Шарић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Al Jazeera Балканс

- Ћосић наводи да је Миловац са "оном фукаром Пастом" и да "Оли" тачно зна где он живи и где се креће, након чега опет говори Шарићу да би га он "послао на пут" - наводи се и додаје да је корисник апликације, за кога се сумња да је Шарић, потом у комуникацији навео да сумња у Чупавог (један од надимака Милана Миловца), да се "отео контроли" и да мисли "да му је сада крај", те да не жели да размишља, да ће им "наместити некога и да ће смрад добити своје".

Неколико месеци организовали ликвидацију

Неколико месеци каснија трајала је, према порукама до којих је дошло хрватско Државно тужилаштво, припрема ликвидације Миловца. Пратили су га, нашли егзекуторе, да би 13. октобра 2020. године њихова наводна замисао била реализована када су двојица непознатих мушкараца у Миловца испалила девет метака и ранила га у врат и раме.

Он је преживео напад и смештен је у болницу, а припадници клана су, како се наводи, наставили да смишљају начин на који би могли да га се реше још док је у болници, како му се не би оставила могућност да изађе и настави са пословима.

Како је време пролазило, а Миловац је и даље био жив и здравствено стање му се поправљало, постали су, наводно, нервозни, нарочито након што су сазнали да има телефон и да би и из болнице могао да буде на вези са главним добављачем.

- Ћосић је написао да има сазнања да је Миловац већ из болнице разговарао са особама "BMX" и "Пасто" - пише и додаје се да је у даљим порукама NN особа, за коју се верује да је Шарић, написала "само ово говно да решимо јер нам је велики проблем", а да се потом распитивала о томе да ли је неко од њих успоставио комуникацију са "Пастом".

Каније истог дана, пише у документу, Ћосић је потврдио Вулићу да је "Пасто" послао Миловцу у болницу криптован телефон и да хитно шаље људе да заврше посао, јер он "не сме да дочека јутро".

Миловац је преминуо од последица рањавања у јануару 2021. године. Дарко Шарић је ухапшен због сумње да је организовао криминалну групу која је организовала убиство Миловца. Због сумње да имају везе са истим делом у Хрватској су ухапшени Петар Ћосић Шарац и Мануел Вулић.