Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Да се не заборави: Ово су највећи злочини који су обележили 2017. годину

31.12.2017. 20:35
Пише:
Србија Данас/Тијана Бркић
Žene
Жене / Извор: СД/илустрација

Серија језивих злочина

Година за нама остаће упамћена по многим лепим стварима, међутим, ту су и оне нимало лепе. Нажалост, кад сумирамо све оно што је обележило протеклу годину, не можемо да се не осврнемо на монструозне злочине који су се догодили у 2017. години. Осврнућемо се на убиства у којима су жртве биле жене. Оно што је заједничко за све те злочине јесте да су све ове жене годинама трпеле насиље од стране својих емотивних партнера, а спаса им нажалост није било. 

Убиство Олге Ловрић испред Центра за социјални рад на Новом Београду

У јулу 2017. године догодио се стравичан злочин у којем је живот изгубила Олга Ловрић.

Olga Lovrić
Олга Ловрић / Извор: Србија Данас

Наиме, несрећну Олгу Ловрић убио је бивши супруг Милан Ловрић, у холу Центра за социјални рад, ударајући је каменом по глави наочиглед њихово троје малолетне деце, коју је требало да види у присуству социјалног радника. Након што је починио овог гнусног чина, Ловрић је побегао са места злочина и извршио самоубиство скочивши под воз.

Центар за социјални рад написао отворено писмо о убиству Олге: Шта су рекли о томе да су одговорни

Према писању медија, Милан је и раније био проблематичан. Између осталог, робијао је две године јер је тукао најстаријег сина, а постоје и индиције да је боловао од посттрауматског синдрома јер је био на ратишту.

Убиство Маје Ђорђевић и њеног сина Михаила испред Центра за социјални рад у Раковици

Само седам дана након стравичног убиства Олге Ловрић, уследио је још један монструозан злочин. Овога пута жртве су били Маја Ђорђевић и њен петогодишњи син Михаило Николић, које је убио Марко Николић, Мајин бивши супруг и отац малог Михаила.

Maja i Mihailo
Маја и Михаило / Извор: Србија Данас

Наиме, злочин се догодио испред Центра за социјални рад у Раковици, где је Маја дошла по млађег сина Михаила. У тренутку када је кренула да преузме дете од бившег супруга, Николић је насрнуо на њу ножем и нанео јој низ убода од којих је несрећна жена преминула на лицу места. Оно што је још страшније у читавој причи, јесте чињеница да је Марко Николић пре него што је усмртио бившу супругу убио свог петогодишњег сина којег је мртвог донео испред Центра за социјални рад а ту га је треснуо о бетон на очиглед Маје која је кренула да помогне сину, али је то било кобно по њу. У овом крвавом пиру повређена су још три социјална радника која су покушала да помогну несрећној мајци и сину.

Да срце препукне од жалости: Овако је старији син убијене Маје ПОКУШАО ДА ЗАШТИТИ маму и брата од монструма!

Николић је истог тренутка ухапшен, и налази се у притвору. Против њега је недавно подигнута оптужница и Тужилаштво га терети за кривично дело тешко убиство за које је запрећена максимална казна од 40 година затвора.

Rakovica
Раковица / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Нажалост, и Маја, као и чланови њене уже породице, годинама су трпели насиље од стране Мајиног бившег супруга

Убиство Биљане Мијатовић у Панчеву

Још један у низу стравичних злочина недавно се догодио у Панчеву. Жртва је поново била жена, а насилник њен супруг. Убијена је Биљана Мијатовић, а њен џелат био је Синиша Радованчев.

Више фотографија погледајте у галерији испод:

Злочин се догодио у стану у којем је живела са супругом и своје две ћерке. Да све буде још горе, убиство се догодило пред очима Биљанине старије ћерке. Наиме, убиству је највероватније претходила свађа супружника након чега је Синиша у пијаном стању дохватио нож и зарио га у Биљанине груди, наневши јој смртоносне повреде од којих је несрећна жена преминула на лицу места.

Испливали детаљи СТРАВИЧНОГ убиства у Панчеву: Након ове реченице Синиша је ЗАРИО НОЖ у Биљанине груди (ФОТО)

Биљана је двадесетак дана пре погибије на свет донела још једну девојчицу.

Убиство Мирославе Стојаковић у Земун Пољу

Недавно је у медијима одјекнула вест о још једном трагичном убиству жене у Земун Пољу. Настрадала је Мирослава Стојаковић а њу је убио Милош Јовановић, са којим је извесно време била у емотивној вези. 

Miroslava Stojaković
Мирослава Стојаковић / Извор: Фото: Facebook printscreen/ И.Ћакић

Наиме, Јовановић је намамио Мирославу да изађе из своје породичне куће како би је убедио да се помири са њим. Међутим, она је то одбила након чега јој је он хладнокрвно пуцао у главу, а после петнаест минута отишао на другу локацију и пресудио себи.

Полицајац убица из Земун Поља водио ДВОСТРУКИ ЖИВОТ: Његова законита супруга је живела у ПАКЛУ

Надамо се да ће Нова година донети само лепе ствари и да се овакви злочини више никада неће дешавати. Чињеница је да целокупно друштво захтева озбиљну промену. То је императив који нам свима мора бити на првом месту.