Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДАНИЛО КОГА ЈЕ УБИО ТРАКТОР ЗА УРАНАК САХРАЊЕН: "Хиљаду пута сам му рекао да не дира трактор"

03.05.2022. 16:40
Пише:
Србија Данас
Danilo
Данило / Извор: Фото: Друштвене мреже

Седамнаестогодишњи Данило Петровић из Заплањске Топонице код Гаџиног Хана, који је погинуо 30. априла сахрањен је у уторак у 14.30 часова на сеоском гробљу.

Тинејџер је страдао када се трактор којим је управљао без возачке дозволе, преврнуо на шумском путу на месту званом Сип, пар километара далеко од Заплањске Топонице. Несрећа се догодила око 18 сати када се Данило враћао кући са места где је са својим друговима оставио пиће и намирнице за првомајски уранак.

Пољопривредно возило је слетело са узаног путељка у шикару, преврнуло се а глава несрећног младића остала је под задњим точком услед чега је задобио смртоносне повреде.

Његов деда Драган казао је да му је бранио да без његове дозволе управља трактором али да је дечак искористио његово одсуство да га одвезе.

СУД ДОНОСИ ОДЛУКУ! Сутра се износи ПОСЛЕДЊИ ДОКАЗ који ће показати да ли је Зоран Марјановић крив за смрт супруге Јелене

СУД ДОНОСИ ОДЛУКУ! Сутра се износи ПОСЛЕДЊИ ДОКАЗ који ће показати да ли је Зоран Марјановић крив за смрт супруге Јелене

"ДА НИСМО ИЗАШЛИ, МИ БИСМО БИЛИ ПОБИЈЕНИ" Мајка мушкарца који се полио бензином и ЗАПАЛИО у шоку: Рекли су да нас неће дирати а онда дошли и кренули да РУШЕ

"ДА НИСМО ИЗАШЛИ, МИ БИСМО БИЛИ ПОБИЈЕНИ" Мајка мушкарца који се полио бензином и ЗАПАЛИО у шоку: Рекли су да нас неће дирати а онда дошли и кренули да РУШЕ

ФОТОГРАФИЈА СА МЕСТА УЖАСА НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Овде се човек ЖИВ ЗАПАЛИО

ФОТОГРАФИЈА СА МЕСТА УЖАСА НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Овде се човек ЖИВ ЗАПАЛИО

– Хиљаду пута сам рекао: Не Данило, не дирај трактор! Три пута га је већ узимао без моје дозволе, четврти пут је био кобан. Остадох без мог милог унука, вредног и доброг дечака. А, само је хтео да угоди својим пријатељима и помогне им око првомајског уранка. Такав је он био, кад би нешто рекао, држао би реч по сваку цену – рекао је ожалошћени човек.

Несрећа се догодила на око три километра од села на месту званом Сип где је тинејџер изгубио контролу над пољопривредном машином.

– Дошао је неки Данилов другар и тражио да он пође са трактором да отерају пиће и остало што им треба за првомајски уранак. Рекао сам му да његов деда има два, па нека их он вози. Међутим, тај дечко је казао да ће закаснити ако чека на своје тракторе, па да зато зове Данила. Rrekao сам му да ћу их ја одвести ако треба, и отишао да купим gorivo.Međutim, Данило ме је позвао и казао да су нашли трактор и да не журим. Нисам ни слутио да је он узео наш трактор. Отишао сам у њиву да окопам лук, након чега сам са једним пријатељем свратио у сеоску продавницу. Видео сам кад је прошло санитетско возило а затим и полиција, одмах сам схватио да се неко зло догодило. Кренуо сам тим путем за њима и видео неку гужву, један комшија ми је пришао и обавестио да ми је унук страдао – прича Драган бришући сузе.

Каже да га је волео више од свега те да су се Данилу и његовој млађој сестри максимално посветили након што су им се родитељи развели.

Све смо му жеље испуњавали а волео је волан више од било чега. Отац му је купио мотор, али возио је мало брже, па му је забранио да га користи. Терао ме је да му купим трактор, пре две године сам га послушао али му никада нисам давао да њиме управља сам. Кад бисмо заједно ишли до њиве, пустио бих га да вози али сам га увек упозоравао да га не узима без мене. Међутим, волео је да се направи важан, да га другари виде – прича очајни човек.

Додаје да се надао да ће унук завршити школу, оженити се и остати на породичном имању.

Учио је за конобара у Лесковцу, имао је и неку девојчицу, имао је обичај да се шали и прича да ће се оженити. Говорио сам да то не ради, да му је рано, а он би се смејао и признавао да се са мном и мојом супругом Станом само шали. Сад смо га изгубили, остаје нам само да га целог живота жалимо – закључује Драган.

Данила и његу млађу сестру одгајао је отац Саша са својим родитељима јер их је мајка напустила пре неколико година.

– Није био сам, деца из целог села су ишла са њим. Испред њега је ишао још један трактор, носили су ствари да славе Први мај. Деца ко деца, ко би њих спречио да ураде оно што хоће. Унук ми је био златан, наша узданица. За два месеца је требао да прослави осамнаести рођендан, унапред смо се веселили. Све бисмо за њега дали, све смо му чинили. Не знам како ћемо ово преживети – јадиковала је Данилова бака Стана.

Комшиница Славица Николић међу првима је стигла у породичну кућу Петровића да им се нађе у најтежим тренуцима.

Цело село је занемело, недавно се нешто слично десило, страдао је један дечко и још се нисмо опоравили од те трагедије а оно оде и Данило. Па то је било једно мило дете, вредно, свима би помагао, увек би се свакоме нашао. Помагао је породици, они су све наде у њега полагали, не знам како ће се они носити са таквим губитком, кад смо ми као комшије толико потрешени – казала је Славица.