Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ШАРИЋ ИМАО САМО ЈЕДАН ЦИЉ - ОСВЕТИТЕ СЕ ДРУГУ КОЈИ ГА ЈЕ ИЗДАО: Осам година тражио "правду" за удар на његовог најближег сарадника

25.04.2022. 10:52
Пише:
Србија Данас/Блиц/Курир
Darko Šarić
Дарко Шарић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Al Jazeera Балканс

Дарко Шарић се терети да је од почетка 2020. до 14. априла 2022. године, организовао криминалну групу која се бавила међународним шверцом кокаина, али и да је наложио извршење тешког убиства Милана Миловца.

Дарко Шарић предао се српским властима 2014. године, од када се налазио у притвору, а изгледа да му је све време проведено иза решетака била на памети само једна идеја - како се осветити школском другу Небојши Јоксовићу, који га је издао и постао сведок сарадник тужилаштва. Паралелно са тим, Шарић је, како тврди тужилаштво, наредио и убиство Милана Миловца, званог Цигла, прошле године у Еквадору, а који је за пљеваљског нарко-боса обављао све послове након предаје и који је словио за његовог блиског сарадника.

ТРАГЕДИЈА НА ВАСКРС У НОВИМ БАНОВЦИМА: Марко (36) загрлио жену, па узео БОМБУ

ТРАГЕДИЈА НА ВАСКРС У НОВИМ БАНОВЦИМА: Марко (36) загрлио жену, па узео БОМБУ

МИЛИОНСКЕ ЗАПЛЕНЕ БАЛКАНСКИХ МАФИЈА: Ево како су падали кавчани и шкаљари! "Клан Америка" тоне кокаина мешао са шећером - шокантне приче мрачног подземља

МИЛИОНСКЕ ЗАПЛЕНЕ БАЛКАНСКИХ МАФИЈА: Ево како су падали кавчани и шкаљари! "Клан Америка" тоне кокаина мешао са шећером - шокантне приче мрачног подземља

СЕСТРА УБИЈЕНОГ МИЛОША ПОДЕЛИЛА ПОТРЕСАН ВИДЕО! Њене речи сламају срце: Био је хладан, пољубила сам му шаке (ВИДЕО)

СЕСТРА УБИЈЕНОГ МИЛОША ПОДЕЛИЛА ПОТРЕСАН ВИДЕО! Њене речи сламају срце: Био је хладан, пољубила сам му шаке (ВИДЕО)

Како је саопштило Тужилаштво за организовани криминал, на основу прикупљених доказа у предистражном поступку, Шарић се терети да је од почетка 2020. до 14. априла 2022. године, организовао криминалну групу која се бавила међународним шверцом кокаина, али и да је наложио извршење тешког убиства Милана Миловца.

Поред тога, Шарићева група је, како се сумња, радила на дискредитацији Небојше Јоксовића, бившег Шарићевог друга и сарадника у случају за прање новца и трговину кокаином, како би изгубио статус сведока сарадника.

Иако нови преистражни поступак терети Шарића за организовање криминалне групе од почетка 2020. године, чини се да је Шарић остао у "бизнису" од тренутка предаје, будући да се Милан Миловац све време налазио у Еквадору, а што се може видети и на основу пресретнуте комуникације са Скаја.

- Сумњам у "Чупавог". Тај се отео контроли и мислим да му је сад крај. Не желим размишљати да ли ће нам наместити неког. Тај смрад ће сад добит своје. Он је г**** већ дуже време. Ја сам покушао све јер смо блиски. Упркос томе, он не мења понашање. Завршићемо га. Све сам бежао од тога, мислио уразумиће се... - пренео је Јутарњи речи које су откривене у криптованој комуникацији а које је у фебруару 2020. године написала особа чији је индентитет био скривен иза ПИН-ова 8I1JDW, 2МИПСК, Ф8БД55.

Хрватски истражитељи, како наводе, сумњају да је то био телефон који је користио Дарко Шарић и да је поруке размењивао са Петром Ћосићем, званим Шарац, који је ухапшен као организатор групе у Хрватској.

Јутарњи преноси да је Шарић о Миловцу, који је већ десет година живео у Еквадору, већ дуже време разговарао са Ћосићем јер Миловчевим понашањем нису били задовољни. Сметала им је његова недисцпилину, односно да је стално пијан и дрогиран, али највише од свега што се директно "навезао" на њиховог јужноамеричког добављача кокаина, непознатог мушкарца који је користио у разговорима шифру "др. Пасто", те их заправо почео изгуравати из посла.

Још неколико месеци раније Миловац је на истој апликацији комуницирао и са Шарићем рекавши му како му је одан али исказујући разочарање начином на који га Шарић третира.

- Претпостављам да си љут на мене и позивам те да само кажеш или наредиш шта треба и ја ти никада нећу рећи не. Али ти друге чуваш, баш оне које те желе преварити, а мене шаљеш на састанке. Заједно смо дошли у Еквадор, а онда сте ме овде оставили. Упркос томе ја ти никада нећу рећи не. Све си своје ослободио па си могао и мене. И ја имам децу - писао је у децембру 2019. Шарићу Миловац који се од 2011. скривао у Еквадору од српске потернице.

Иако је, на основу ове комуникације, показивао безрезервну верност Шарићу, он је ипак ликвидиран у новембру 2020. године, а тужилаштво сумња да је то наредио Шарић.

Darko Šarić
Дарко Шарић / Извор: Профимедиа

Међутим, од како се предао 2014. године, чини се да Шарићу није излазила из главе мисао издаје његовог Пљевљака и школског друга, Небојше Јоксовића.

Јоксовић је био Шарићев друг још из основне школе и у њега је имао поверења, а важио је за његовог главног човека за Италију. Међутим, Јоксовић је ухапшен 2010. године, и тада се договорио са тужилаштвом да постане сведок сарадник.

Признао је да је био задужен за посреднике који су дрогу продавали у Италији, али и да је учествовао у шверцу кокаина. Сведочио је и да је наређења примао директно од Шарића, због чега је постао најзначајнији сведок тужилаштва у случају шверца кокаина.

На суду је, како је раније писао Крик, испричао да је Шарић замолио да из једног стана у Милану склони кокаин, плашећи се да га полиција не пронађе.

- Дарко је тражио од мене да ли имам некога ко би отишао и из тог стана, обио браве или ушао већ на неки недозвољени начин, и изнео тај кокаин. Међутим, до тог посла није дошло, јер је италијанска полиција нашла тај кључ и после неколко дана запленила кокаин. Радило се о количини од 300 килограма - испричао је Јоксовић.

На одлуку да сведочи против Шарића одлучио се између осталог због начина на који се Шарићев брат понашао према њему и његовој породици након што је ухапшен. Није му, испричао је он, давао новац, и вређао га је.

Са друге стране, Дарко Шарић испричао је да су га пријатељи годинама упозоравали на Јоксовића, али да му је он веровао.

- Њега су сви називали преварантом, лажовом, ја то нисам дао да причају преда мном. Увек сам тражио објашњења, он ме је увек убеђивао да му верујем. Волео сам тог човека много - испричао је Шарић.

Напади на Јоксовића

Иако се Шарићева "нова" криминална група терети се да је од 2020. године била усмерена на дискредитацију и евентуални губитак статуса сведока сарадника Небојше Јоксовића, ипак је његова имовина "летела у ваздух" још 2011. године па надаље, што довољно говори у прилог тези да Шарић Јоксовићу није никако могао да опрости издају. А и како би.

На Јоксовићев кафић "Ла принципеса", у Жаркову, бачена је током ноћи, почетком јуна 2011. године, бомба, али на сву срећу није било повређених. Пре тога, његова штампарија гађана је из "зоље", а гореле су и просторије његове фирме.

Почетком јула 2012. године, Радојица Јоксовић, близак рођак Небојше, погинуо је возећи аутомобил „ауди А6“, када је испод његовог седишта активирана бомба у београдском насељу Беле воде.

Јоксовић је на суђењу оптужио Шарића да стоји иза напада на његову имовину.

- Кренуо си ђоном према мени. Од једне експлозије, друге зоље, треће, четврте, Радојица, паљења... - рекао је Јоксовић.

Шарић је то негирао.

- Да ли си нормалан? Ђе ћу на моју штампарију, човече? - рекао је једном у судници.

Име Јоксовића помињало се и у новембру 2019. године, када је припадник "ваљевске групе" Зоран Јеличић покушао самоубиство у судници Специјалног суда.

- Пошто ми не дозвољавате да кажем шта имам и штитите Небојшу Јоксовића, ја ћу сад да се убијем пред свима -  рекао је тада Јеличић и повукао сечивом два пута по врату и једном по руци.

Припадници "ваљевске групе", али и неки сведоци, тврде да је Небојша Јоксовић наручио убиство Жељка Ђедовића у Ваљеву, за које се њима суди. Организатор "ваљевске групе" Милан Лазаревић, звани Лаза Бомбаш, на једном од претходних суђења тврдио је да је судија блиска са супругом Небојше Јоксовића Татјаном и да су заједно радиле у суду, као и да је други судија од Јоксовића узео 100.000 евра.