Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ЂАВОЉЕ УБИЦЕ" СУ СРБИ? Група сејала страх у Немачкој - ово је било кључно за њихов пад

26.10.2022. 21:06
Пише:
Србија Danas/Nova.rs
Nemačka policija
Немачка полиција / Извор: Профимедиа

Немачка полиција ухапсила је три особе, међу којима има српских и немачких држављана, који се сумњиче за серију напада на пензионере од којих су се два завршила бруталним убиством жртава. Групу су звали "Ђавоље убице", а открио их је један детаљ, односно модус операнди по ком су функционисали приликом сваке пљачке.

Досад су ухапшене три особе, а сумњиче се за најмање два убиства али и за серију сурових разбојништава на територији Берлина и околине. На мети су им били пензионери. Међу ухапшенима има српских и немачких држављана, а у току је потера за још најмање два члана ове сурове банде која је сејала страх и трепет месецима.

Ухапшене особе старе су 22, 23 и 37 година, а њихов идентитет засад није саопштен.

УЖАС У СМЕДЕРЕВУ! Младић осумњичен да је додиривао дете својих комшија - до даљњег иза решетака

УЖАС У СМЕДЕРЕВУ! Младић осумњичен да је додиривао дете својих комшија - до даљњег иза решетака

МИСТЕРИЈА ГДЕ ЈЕ СЛАВИША ТРАЈЕ ДВЕ ГОДИНЕ! Костур нађен на њиви код Ниша отворио ране породице

МИСТЕРИЈА ГДЕ ЈЕ СЛАВИША ТРАЈЕ ДВЕ ГОДИНЕ! Костур нађен на њиви код Ниша отворио ране породице

ПРОБАЈТЕ ДА НЕ ЗАПЛАЧЕТЕ! Младић гледао како му зет брутално бије сестру, а онда је обогаљену СИЛОВАО

ПРОБАЈТЕ ДА НЕ ЗАПЛАЧЕТЕ! Младић гледао како му зет брутално бије сестру, а онда је обогаљену СИЛОВАО

Ову сурову групу немачки медији назвали су "Ђавоље убице", а сумњиче се за серију напада на пензионере, углавном у Берлину, који су се дешавали између јула и септембра ове године. Током пљачки убијени су Хајнц С. (83) и старија жена (67) чији идентитет није саопштен, а која је пронађена мртва у својој породичној кући у покрајини Саксонија-Анхалт.

Иако полиција није навела како су жртве убијене, по речима суседа убијеног Хајнца С. из стана се чула гласна свађа и бука, па се претпоставља да су нападачи жртву мучили док није признала где држи новац.

Полиција тројицу ухапшених сумњичи за још најмање четири разбојништава које су обављали по сличном методу. Управо модус операнди их је разоткрио, због чега су се нашли иза решетака.

Немоћне жртве

Пљачкашима су жртве били пензионери који нису могли да пруже отпор, практично су биле немоћне. За кратко време догодило се много напада, од којих су два била смртоносна, па је тај низ бруталних напада утерао страх у кости житељима Берлина, поготово четврти у којој је забележен највећи број случајева.

Црна серија почела је 1. јула када су пљачкаши упали у стан у ком је живео старији брачни пар, мушкарац (81) и његова супруга (87). Нападачи су старце везали, претили им ножем и тукли их док нису признали где им је новац. Када су разбојници побегли, пензионери су успели да се се ослободе и позову полицију, а обоје су том приликом задобили тешке повреде главе.

Поново идентичан напад

Следећи напад догодио се већ 25. јула, када су двојица разбојника из ове групе напала 82-годишњег човека. Упали су му у кућу, везали га и отели му драгоцености.

Nemačka policija
Немачка полиција / Извор: Профимедиа

Како су немачки медији извештавали, они су старцу отели новчаник, новац, а потом побегли. И овај човек је успео сам да се ослободи и позове полицију, а имао је среће јер је прошао само са лакшим повредама.

Већ тада је полиција схватила да се ради о банди која је специјализована за нападе на старије и немоћне, а на то је несумњиво указивао идентичан метод пљачке.

Ипак, "Ђавоље убице" се ту нису зауставиле, а нови напад догодио се 25. августа, по истој матрици, али су овог пута учествовала четворица пљачкаша. Они су позвонили на врата, а када им је жртва, пензионер (78), отворио, они су га прво претукли, а потом везали. После пљачке су побегли, а несрећни човек је прошао са лакшим повредама.

Последњи напад у серији догодио се у истом делу Берлина 1. септембра, када је нападнута жена од 80 година, у свом стану. Све се одиграло на идентичан начин, само што је у овом нападу учествовало чак пет разбојника. Срећом, жена је прошла с лаким повредама.

Истрага се наставља, јер осим два смртоносна напада и још четири пљачке где су жртве преживеле, постоји могућност да је ова група одговорна за још неке нападе у којима су жртве били старији Берлинци.

Ланци на вратима

Серија бруталних напада је утерала страх у кости становницима главног града Немачке да је чак полиција издала упозорење, намењено пре свега старијим грађанима, да не отварају врата непознатим људима, да уграде ланце на вратима и да их не скидају док не виде ко им звони.

Кошмар се завршио хапшењем тројице нападача, док се трага за још најмање две особе за које полиција сумња да су учествовале у неким од напада.