Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ДЕЧАК-УБИЦА ОБРНУО ПРИЧУ: Родитељи га питали што им је убио децу, он им дао БИЗАРАН одговор!

18.07.2023. 21:03
Пише:
Србија Danas/Blic.rs
Dečak ubica
Дечак убица / Извор: Србија Данас

Ужасан злочин који је потресао целу Србију

Више од два месеца након што је убио девет својих вршњака и чувара школе, али и након што је од злочина све време био затворен у психијатријској болници, дечак убица из ОШ "Владислав Рибникар" променио је плочу и први пут од стравичног масакра који је починио је рекао да се каје?! Како сазнаје "Блиц", он је током сведочења у поступку који се води против његовог оца рекао: "Кајем се, да могу да вратим филм, не бих то опет урадио".

ДЕЧАК-УБИЦА СЕ ПОКАЈАО! Нови детаљи са саслушања малолетника који је извршио масакр у "Рибникару"

ДЕЧАК-УБИЦА СЕ ПОКАЈАО! Нови детаљи са саслушања малолетника који је извршио масакр у "Рибникару"

ДЕЧАК-УБИЦА ИСПРИЧАО ПОТПУНО ДРУГАЧИЈУ ПРИЧУ: Открио како је дошао до оружја, па порекао све што смо досад знали

ДЕЧАК-УБИЦА ИСПРИЧАО ПОТПУНО ДРУГАЧИЈУ ПРИЧУ: Открио како је дошао до оружја, па порекао све што смо досад знали

АДВОКАТИЦА ОЦА ДЕЧАКА УБИЦЕ ОДГОВОРИЛА НА ПИТАЊЕ КОЈЕ СВЕ МУЧИ: Али једна важна ствар и даље остаје мистерија

АДВОКАТИЦА ОЦА ДЕЧАКА УБИЦЕ ОДГОВОРИЛА НА ПИТАЊЕ КОЈЕ СВЕ МУЧИ: Али једна важна ствар и даље остаје мистерија

Дечак-убица (13) данас је путем видео линка испитиван више од четири сата у поступку који се води против његовог оца, који се терети за тешко дело против опште сигурности.

Испитивању су у згради Вишег јавног тужилаштва у Београду присуствовали поступајући тужилац, адвокатица оца дечака, пуномоћници оштећених, као и родитељи убијене деце који су саслушање пратили преко монитора.

У Клиници за неурологију и психијатрију за децу и омладину у Београду где је дечак испитиван била је његова мајка.

"Рекао је да се предомишљао и да се каје"

Иако је сведочење било у вези кривичног дела које се ставља на терет оца, дечак-убица је проговорио о томе због чега је извршио масакр у ОШ "Владислав Рибникар", када је убио девет вршњака и чувара школе.

Како се сазнаје, родитељи убијене деце су говорили су преко позива психологу (психолог је имао бубицу у уху и слушао питања) питања дечаку-убици, која су углавном била усмерена на то због чега је убио своје вршњаке.

- Он није умео да објасни зашто је то урадио. Рекао је да се предомишљао, да се каје и када би вратио филм, не би опет то урадио. Такође, он није навео конкретан разлог због чега је тог 3. маја ушетао у школу са очевим оружјем и испалио хице у своје вршњаке - наводи извор.

С обзиром на то да дечак у тренутку извршења дела није имао навршених 14 година, он није кривично одговоран.

У болници није показао кајање, питао се када ће на слободу

Исказ дечака убице где изражава кајање први је од масовног убиства који је починио. Он током боравка у болници није показао ни трунку кајања и емпатије, штавише он је питао када ће да изађе на слободу.

- Нема захтеве, није питао ни за родитеље. Његова једина интересовања су када излази и какве су реакције на његов чин - рекао је раније извор. Дечак-убица је у болници потпуно смирен, а њега чува читав тим полицајаца, који се константно смењују, на сваких 12 сати.

- Друго питање које поставља је какав је одјек оставио, какве су реакције. Шта се догађа напољу и он очекује да је популаран. Његова очекивања су буквално да ће се окупити испод његовог прозора и скандирати му - рекао је раније извор.

Са друге стране, један део испитивања се бавио поступком који се води против оца, и дечак је испитиван о оружју, како је дошао до њега, да ли му је отац омогућио приступ оружју и слична питања.

Како се незванично сазнаје, дечак- убица је испричао своју верзију на који начин је дошао до оружја које је било у сефу. Такође, он је рекао да му отац није омогућио први приступ оружју, већ неко други, што би значило да ће и један од праваца истраге ићи и у том правцу.

- Дечак убица тврди да је његов отац имао и допунске мере обезбеђивања оружја, које нису обавезне. Према исказу, његов отац је имао шифре на обарачима пиштоља. Дечак је до детаља објаснио како је дошао до оружја које је било у сефу и под шифрама. Рекао је да се дуго мучио да разбије шифре и да је дуго времена претраживао како да дође до оружја - наводи извор.

Отац је осумњичен да је у претходном периоду обучавао свог 13-годишњег сина да рукује ватреним оружјем и муницијом, тако што га је водио у стрељачки клуб како би увежбавао гађање мета из ватреног оружја, упркос чињеници да дете има 13 година и да таква активност и обука очигледно не одговарају његовој животној доби. Такође, како се сумња он је непрописно држао оружје.

Након што је отац дечака ухапшен, он је саслушан у тужилаштву, када је изнео одбрану. Против мајке дечака је у току предистрага, утврђује се да ли је дошло до кривичног дела запуштање и занемаривање малолетног лица.

Такође, Виши суд у Београду је донео привремене мере забране располагања некретнинама и новцем за оца и мајку дечака-убице, а на предлог породица убијене деце.