Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА БЕГУНЦА ИЗ НЕМАЧКЕ Месецима се добро крио, а одала га је НЕВЕРОВАТНА НЕСМОТРЕНОСТ

27.09.2019. 10:54
Пише:
Србија Данас/Блиц
Daniel Vojnović
Даниел Војновић / Извор: Фото: Полизеи Биелефелд

Ухапшен Даниел Војновић

Познати бегунац из немачког притвора Даниел Војновић (31) ухапшен је у селу Сириг у општини Темерин код својих рођака где се крио извесно време. Приликом хапшења Војновић није пружао отпор, а приведен је након краће свађе са рођацима.

Како прича извор из полиције, за Војновићем се трагало већ дуже време, и то због крађе аутомобила у Новом Саду и кривичних пријава због туче и ометања службеног лица у вршењу службене дужности у Старој Пазови.

- Војновићево хапшење је резултат потраге српске полиције која је за њим расписала потерницу због неколико кривичних дела. Он је рођен у Немачкој, али је имао и наша документа. Држављанство је валидно, али му је новосадска адреса у документима непостојећа, тако да ће против њега бити покренут поступак и због лажних докумената - прича саговорник.

Додаје и да је Војновићу на предлог надлежног судије одређен притвор у трајању до 30 дана због опасности од бекства.

ЧИМ УГЛЕДАТЕ ОВАЈ ИЗЛОГ, ПОЖЕЛЕЋЕТЕ ДА КУПИТЕ СТАН

ЧИМ УГЛЕДАТЕ ОВАЈ ИЗЛОГ, ПОЖЕЛЕЋЕТЕ ДА КУПИТЕ СТАН

Пиштољ којим је Марина убијена купљен НА ЦРНО: Убица није имао ДОЗВОЛУ ЗА ОРУЖЈЕ! Све ПЛАНИРАО

Пиштољ којим је Марина убијена купљен НА ЦРНО: Убица није имао ДОЗВОЛУ ЗА ОРУЖЈЕ! Све ПЛАНИРАО

Родитељи наговорили Татјану да пружи још једну шансу насилном мужу, ОНА СЕ ВРАТИЛА и то је КОШТАЛО ЖИВОТА (ФОТО)

Родитељи наговорили Татјану да пружи још једну шансу насилном мужу, ОНА СЕ ВРАТИЛА и то је КОШТАЛО ЖИВОТА (ФОТО)

Незванично се сазнаје да Војновић уопште није био на Интерполовој листи тражених лица због бекства из Немачке, тако да ће му се судити пред судом у Новом Саду, сем уколико немачки органи гоњења не покрену међународни поступак тим поводом.

Иначе, Војновић је 20. марта ове године побегао из притвора у Немачкој приликом посете породичној кући његових родитеља у Балд Залцфлутену. Приликом посете затворски стражари који су били у његовој пратњи оставили су Војновића везаног, као што то процедура у таквим случајевима налаже, али је он управо то и искористио и најпре се закључао у собу, а потом из ње прешао у купатило. Искочио је кроз прозор тоалета и сео у аутомобил његових родитеља и одвезао се у непознатом правцу.

Оно што је посебно уплашило грађане Немачке, али и целе Европе, јесте упозорење полиције које је објављено одмах по његовом нестанку. Они су, наиме, упозорили грађане да је Војновић изузетно опасан и да уколико га уоче избегавају сваку комуникацију са њим.

Паници је додатно допринела чињеница да је Војновић наводно свом затворском терапеуту, али и цимерима из ћелије казао да поседује списак људи за одстрел, што је тамошња полиција одмах демантовала уз објашњење да Војновић у том случају никако не би био пуштен да посећује родитеље, и то без лисица.

Упркос томе, додељена је заштита свим судијама и поротницима који су учествовали у његовом суђењу, приликом ког је осуђен на казну затвора од три године и седам месеци. Обезбеђење је добило њих десетак, али у саопштењима није прецизирано о коме се тачно ради. Иначе, Војновић је и пре ове пресуде више пута осуђиван у Немачкој, и то због неколико пљачки и малтретирања затвореника у затвору. Немачки медији преносе да Војновић важи за неурачунљиву особу, а наводно пати и од параноје. Званично му је дијагностикован дисоцијални поремећај личности. Приликом доношења одлуке о затварању из безбедносних разлога нису доказана шизофрена обољења, иако се чудно понашао на главној расправи 2015. године, када није препознао рођену мајку, док је девојку оптуживао за љубавне везе с различитим особама и претио јој.

НОВО ХАПШЕЊЕ ЗБОГ МАСАКРА У ЈАБУКОВЦУ! Девојка иза решетака!

НОВО ХАПШЕЊЕ ЗБОГ МАСАКРА У ЈАБУКОВЦУ! Девојка иза решетака!

ЗБОГ ЊЕГА ЈЕ ДРХТАЛА ЕВРОПА: Ко је "неурачунљиви и опасни Србин" који је након дуге потраге пао у Темерину

ЗБОГ ЊЕГА ЈЕ ДРХТАЛА ЕВРОПА: Ко је "неурачунљиви и опасни Србин" који је након дуге потраге пао у Темерину

ТРАГЕДИЈА у Нишу: Старица (83) извршила САМОУБИСТВО скоком са солитера!

ТРАГЕДИЈА у Нишу: Старица (83) извршила САМОУБИСТВО скоком са солитера!

Страх и трепет у Немачкој

О томе да се Војновић није устезао да примени силу, поред пресуде из 2015. због наношења опасних телесних повреда и ношења полуаутоматског оружја, сведочи и злочин из 2014. године, када је из непосредне близине пуцао у ногу и разнео бутну кост избацивачу у јавној кући у крају Порта Вестфалика, зато што је оценио да га не поштује и осетио се пониженим. Војновић је и пре тога више пута кажњаван, између осталог, због разбојништва у Оствестфален-Липеу и злостављања другог робијаша у затвору. Извори наводе да Војновић после пресуде 2015. године није био на менталном нивоу вршњака.

ЗА ШТА ЋЕ ОДГОВАРАТИ

- Крађа аутомобила, туча, фалсификована документа, бекство из затвора

ЗА ШТА ЈЕ ОДГОВАРАО

- наношење тешких телесних повреда, нелегално ношење оружја, разбојништва