Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НЕВЕРОВАТНА КРИМИ ПРИЧА ИЗ НИША: Тинејџер (19) планирао да ЛИКВИДИРА тетку, па саучесник покушао да га УЦЕЊУЈЕ! Мајка открила БИЗАРНЕ детаље злочина

04.02.2024. 08:26
Пише:
Србија Данас/Блиц
Foto: Srbija Danas/Saša Džambić/Shutterstock
Фото: Србија Данас/Саша Džambić/Shutterstock / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Džambić/Shutterstock

Шокантан случај

Двојица мушкараца (19), (39) из околине Ниша, који су ухапшени прекјуче због сумње да су извршили кривично дело организовање, планирање и договарање извршења тешког убиства, саслушани су ОЈТ Ниш које је донело наредбу о покретању истраге против њих. Након тога су саслушани и поред судијом за претходни поступак који им је, не предлог тужилаштва, одредио притвор.

Познат узрок смрти мушкарца чије је тело пронађено у Ковачици са ЈЕЗИВИМ УГРИЗИМА: Ево како је преминуоFoto: SrbijaDanas,MILANA PAVKOVIĆ

Познат узрок смрти мушкарца чије је тело пронађено у Ковачици са ЈЕЗИВИМ УГРИЗИМА: Ево како је преминуо

ПРВО ЈЕ ОНА УШЛА У ПАРК, А ОНДА СУ ОДЈЕКНУЛИ ПУЦЊИ Комшије откриле детаље крвавог обрачуна у БеоградуFoto: Instagram Printscreen/moj_beo_grad_

ПРВО ЈЕ ОНА УШЛА У ПАРК, А ОНДА СУ ОДЈЕКНУЛИ ПУЦЊИ Комшије откриле детаље крвавог обрачуна у Београду

ХОРОР КОД БЕЛЕ ЦРКВЕ: Мушкарац пронађен мртав поред пута! На глави уочено нешто језивоHitna pomoć

ХОРОР КОД БЕЛЕ ЦРКВЕ: Мушкарац пронађен мртав поред пута! На глави уочено нешто језиво

Случај планирања ликвидације једне жене у Нишу, за шта су двојица осумњичених из околине овог града, откривен је током истраге по пријави покушаја рекетирања, сазнаје се. Невероватна крими прича, према сазнањима, почела је тако што је тинејџер пријавио мушкарца (39) због покушаја изнуде а онда се, радом тужилаштва и полиције, клупко одмотало па су обојица ухапшена због сумње да су извршили кривично дело дело организовање, планирање и договарање извршења тешког убиства.

Мушкарац се додатно сумњичи и за изнуду у покушају.

- Тинејџер је први пријавио мушкарца да покушава да га рекетира, тражећи од њега 1.000 евра и аутомобил у вредности 1.500 евра. Када је тужилаштво почело рад на случају дошло се до сазнања и сумње да је tinejdžer prethodno ангажовао мушкарца како би му помогао у планирању и организовању убиства његове тетке са којом има нерешене имовинске односе око дела куће. Мушкарац је наводно за свој ангажман требало да добије 5.000 евра али је захтевао од тинејџера "аванс" од 1.000 евра и аутомобил у вредности 1.500 евра. Тинејџер је одбијао да му да новац и кола, упркос претњама да ће га у супротном пријавити и открити његове планове да покушава да убије тетку, па га је први пријавио за покушај изнуде, рачунајући вероватно да ће тако његова прича бити веродостојнија. На крају су ухапшена обојица - каже наш извор.

Шта се тачно десило и по свему судећи биће детаљно расветљено током истраге која ће несумњиво уследити после њиховог хапшења.

Нишка полиција саопштила је данас званично да се њих двојица сумњиче да су, крајем јануара, испланирали да убију жену са којом је тинејџер у родбинској вези и, као и да ће он за то предати 5.000 евра свом саучеснику.

- Након договора, мушкарац је, како се сумња, од младића захтевао да му одмах да 1.000 евра и аутомобил у вредности од 1.500 евра, претећи му да ће га у супротном пријавити полицији због планирања убиства, па се он сумњичи и за кривично дело изнуда у покушају - саопштила је нишка полиција.

Огласила се мајка ухапшеног тинејџера

Мајка ухапшеног (19) тврди да је њен син жртва овејаног криминалца који му је “напаковао” хапшење.

- Тог човека је мој муж запослио у својој пекарској радњи, био је још на пробном раду када је он преминуо, што се десило пре два месеца. Син је одмах преузео радњу и максимално се трудио да је одржи пре свега поштујући очев труд. Ни мој супруг а син још мање, нису знали са ким имају посла, јер га никада не би запослили да су чули да је 22 године провео на робији. Убрзо је показао своје право лице, долазио је на посао пијан, под дејством опијата, често би спавао на радном месту, уопште узев био је неодговоран радник - испричала је она.

Напоменула је и да он схватио шта му се спрема, те је самостално дао отказ.

- Касније сам сазнала да је тај човек му је казао да је спреман да за мог сина учини било шта те да му се обрати ако има било какав проблем. Наиван, какав је одувек био, он му је испричао о нашим проблемима насталим након смрти мог супруга. Казао му је да се брине за мене јер се ја много секирам зато што је мужевљева тетка затражила половину куће након његове смрти. Он му је казао : "Ту је брат, ја све могу да ти решим! Мој син га је питао како мисли да то реши а овај му је отворено рекао да ће ту жену ликвидирати. Њега је то заинтригирало, то је деветнаестогодишње дете које још не размишља рационално, па га је замолио да му детаљно објасни како би то извео. Тај човек је рекао да ће убити очеву тетку за 5.000 евра и мој син је тада дао пристанак не знајући да га он све време кришом снима. Навукао га је да каже још неке ствари компромитујуће за моје дете само да би могао да му изнуђује новац - објаснила је она.

Како даље наводи, мушкарац је 1. фебруара дошао у њихову пекару, бахат и под дејством опијата.

- Запретио је мом сину речима: "Снимао сам те док смо планирали убиство, имаш рок до 18 сати да ми донесеш 1.000 евра и да ми предаш “рено сеник” или носим снимак у полицију. Одмах смо отишли код адвоката, он нас је посаветовао да одемо у полицију и пријавимо изнуду што смо учинили. Тај човек је приведен, суочили су га са мојим сином а он је полицији предао свој снимак. Међутим, и мој син је имао снимак на којем се чује како негира да жели да убије ту жену - закључује она.

Извор: Србија Данас/Блиц/Бранко Јаначковић/Пренела: Т.М.