Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДЕТАЉИ СУЂЕЊА ЗА УБИСТВО МИЛОША: Оптужени Неђељко испитивао сведоке полицајце

18.01.2021. 12:56
Пише:
Србија Danas/Telegraf.rs
Policija
Полиција / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

У суд су стигли Милошев отац, Горан Милеуснић, и Милошеви пријатељи, као и мајка оптуженог Ђуровића

У Вишем суду у Београду данас се наставља суђење Неђељку Ђуровићу (31), који је оптужен да је 27. јануара 2019. године испред зграде у Улици Димитрија Туцовића у Београду убио студента Милоша Милеуснића (24).  

Наставља се суђење за убиство студента Милоша Милеуснића: "Неђељко те ноћи био опијен"

Наставља се суђење за убиство студента Милоша Милеуснића: "Неђељко те ноћи био опијен"мика

Мика Алексић поподне на саслушању у тужилаштву: Прети му до 15 година затвора

Мика Алексић поподне на саслушању у тужилаштву: Прети му до 15 година затвора

У суд су стигли Милошев отац, Горан Милеуснић, и Милошеви пријатељи, као и мајка оптуженог Ђуровића.

На данашњем главном претресу су сведочили полицајци Марко Косановић и Небојша Павић који су ишли да обезбеђују лице места приликом проналаска ножа којим је убијен Милош Милеуснић.

Косанович је објаснио да се у обилазак места убиства кренуло из полицијске станице, да су он, Небојша Павић, оптужени и техничари ишли на лице места. Истакли су обојица да Ђуровић ни у једном тренутку није дотакао нож.

- Ми смо били ангажовани, иако нисмо радили на том предмету. Колеге су нас замолиле да пружимо помоћ у виду обезбеђења. Када смо прилазили лицу места, техничар је од изласка из аута све време фотографисао прилаз месту где се налазио нож. Оптужени ниједног момента није имао физички контакт са ножем. То пре свега не може да се догоди због контаминације, али и због безбедности јер нико не би дозволио да лице које је осумњичено има контакт са таквим предметом. Ушли смо у Улицу Димитирија Туцовића, из ње смо скренули десно, попели се уз једну улицу и тада је оптужени руком показао надоле, на место где је бацио нож. Техничар је сишао и сликао нож - рекао је Косановић.

Тада му је оптужени Ђуровић поставио неколико питања:

- Да ли је тачно да сте ми давали дим цигарете? Судија га је опоменула, а он је рекао да је то битно због ДНК и да пита због тога - упитао је.

Објављен идентитет оптуженог за убиство Милана у Филаделфији: Покушали да га опљачкају, па га убили (ФОТО)

Објављен идентитет оптуженог за убиство Милана у Филаделфији: Покушали да га опљачкају, па га убили (ФОТО)

УЧЕНИЦИ МИКИНЕ ШКОЛЕ ЋЕ ОВА ПРАВИЛА ПАМТИТИ ЦЕО ЖИВОТ: Овако је изгледала свакодневница на његовим часовима

УЧЕНИЦИ МИКИНЕ ШКОЛЕ ЋЕ ОВА ПРАВИЛА ПАМТИТИ ЦЕО ЖИВОТ: Овако је изгледала свакодневница на његовим часовима

- Да ли сте са мном у колима провели 15-20 минута? - Гласило је друго питање, на шта је полицајац одговарио да се не сећа колико, али да јесте био у ауту са њим.

- Да ли је снег био 20 центиматара на месту где је пронађен нож и утабан? - питао је даље Ђуровић.

- Колико се сећам, највише са пар метара је Ђуровић показао на нож, а што се тиче снега, било га је, а колико, не могу да гарантујем - одговорио је Косановић.

- Да ли ми је ваш колега рекао да морам да се сликам са ножем? Тада сам ја чучнуо и узео нож као телефон - питао је даље Ђуровић.

- Категорички тврдим да се то није догодило - одговорио му је Косановић.

Косановић је такође рекао да је чуо да је оптужени разговарао са оперативцима и да је рекао да је цела ствар завршена и показао на нож.

На крају излагања Косановића, Ђуровић је додао да је он морао да има контакт са ножем јер је снег морао да буде разгрнут да би га он видео и узео, а пре свега видео.

Полицијски службеник Небојша Павић такође је рекао да Ђуровић ниједног момента није имао контакт са ножем.

- Он је у канцеларији полицијске станице рекао да ће да покаже где је нож. Отишли смо на лице места, то место је иза зграде испред које је извршено кривично дело. Показао је где је нож, техничар је сликао место и изузео нож са тог места. Оптужени ниједног момента није имао контакт са ножем. Морам да кажем да пре него што смо отишли да нађемо нож, Ђуровић је показао и место где је почињено кривично дело - прича Павић.

Miloš Mileusnić
Милош Милеуснић / Извор: Фото: Facebook

- Да ли смо се срели око пола један, један ноћу у вашој канцеларији? – питао је Ђуровић.

- Да, јесмо, али не знам колико је било сати - одговорио је Павић.

- Да ли у вашој канцеларији има столица за везивање и да ли сте ми те вечери рекли: "Певај, многи су овде певали и што јесте и што није." И да ли сте ме понудили цигаром ? - наставио је Неђељко са пропитивањем.

- У мојој канцеларији не постоји никаква столица за везивање, Ђуровић је имао само лисице и нисам му упутио никакве претње – одговорио је Павић.

- Рекао ми је "хајде, узми цигару, па да идемо полако" - изјавио је Ђуровић на крају рочишта.

Ново суђење заказано је за 1. фебруар, када ће бити испитан нови сведок.

На претходном рочишту, које је одржано 24. децембра 2020. године, вештак Бранко Мандић је проценио да је у ноћи убиства Ђуровић био у стању лаке опијености, а на основу Ђуровићевог исказа да је попио 5 до 6 пелинковаца. Мандић сматра да је у питању једноставна алкохолна опијеност, а не и алкохолисаност.

Policija
Полиција / Извор: Србија Данас

Извршен је и увид у исказе раније испитаних сведока.

Ђуровић је у фебруару прошле године, на почетку суђења, негирао да је 27. јануара 2019. године рано ујутру насмрт избо ножем Милеуснића, студента из Чачка, који је од задобијених повреда преминуо у Ургентном центру Клиничког центра Србије.

Оптужницом Вишег јавног тужилаштва се терети за кривично дело тешко убиство на подмукао начин, за које је запрећена казна од 10 до 40 година затвора.

Почетком јула прошле године на суђењу, вештак који је вештачио ДНК трагове на ножу којим је усмрћен Милеуснић, изнео је мишљење да је на дршци ножа пронађен ДНК траг оптуженог Ђуровића, док је на сечиву пронађен траг Милеуснићеве крви.

Ђуривић је ухапшен убрзо након злочина и од тада је у притвору.

Према писању медија, Ђуровић је из имућне породице из Пожаревца, али годинама живи у Београду, где су му родитељи купили стан.