Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДЕТАЉИ УБИСТВА НА ПАГУ! Егзекутор пратио Влаовића и чекао погодан тренутак да пуца, МАНЕКЕНКА СВЕ ГЛЕДАЛА

26.08.2022. 08:17
Пише:
Србија Данас/Курир
Pag, ubistvo
Паг, убиство / Извор: Фото: Twitter/Instagram/Printscreen/dragana_banic

Нови детаљи ужаса у Хрватској

Србин (28) из Крагујевца, ухапшен је због сумње да је испред популарног клуба на плажи Зрће на острву Паг убио припадника шкаљарског клана у тренутку кад је он с друштвом и партнерком излазио из клуба.

ИСПЛИВАО ЈЕЗИВ СНИМАК УБИСТВА НА ПАГУ: На улици општи метеж, убица начинио кобну грешку? (ВИДЕО)

ИСПЛИВАО ЈЕЗИВ СНИМАК УБИСТВА НА ПАГУ: На улици општи метеж, убица начинио кобну грешку? (ВИДЕО)

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО НА ПАГУ ЛИКВИДИРАО ШАКОВИЋА У БУДВИ? Клупко се одмотава, све указује на нови окршај кланова (ФОТО/ВИДЕО)

ОСУМЊИЧЕНИ ЗА УБИСТВО НА ПАГУ ЛИКВИДИРАО ШАКОВИЋА У БУДВИ? Клупко се одмотава, све указује на нови окршај кланова (ФОТО/ВИДЕО)

ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА СА УХАПШЕНИМ СРБИНОМ: Огласио се његов адвокат, сумња се да је ЛИКВИДИРАО мушкарца на Пагу (ВИДЕО)

ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА СА УХАПШЕНИМ СРБИНОМ: Огласио се његов адвокат, сумња се да је ЛИКВИДИРАО мушкарца на Пагу (ВИДЕО)

Српски држављанин ухапшен је јуче на плажи Зрће, на хрватском острву Паг, због сумње да је хицем из пиштоља, наочиглед бројних сведока и српске манекенке и учеснице ријалитија Драгане Банић, убио Горана Влаовића (38), званог Горо, припадника шкаљарског клана из Херцег Новог.

Злочин се, како је потврђено из хрватске полиције, догодио јуче у шест ујутру испред ноћног клуба. Влаовић је наводно изашао из локала у друштву своје девојке Драгане Банић кад му је нападач пришао с леђа и испалио му метак у главу.

Били на одмору

- Све је истина, све је истина! Дошли смо на одмор на острво Паг. Не знам шта се догодило. Нисам видела тај тренутак, али сам била с њим у Хитној. Ужасно ми је. Много се лоше осећам - изјавила је кроз плач Драгана Банић, која је две и по године била у вези са убијеним Влаовићем.

Ко је лепа Драгана

Сликала се с Џонијем Депом, била у вези с фудбалерима

Драгана Банић, девојка убијеног Горана Влаовића, јавности је постала позната као учесница ријалитија "Парови". Њено име довођено је у везу с бројним фудбалерима. Иначе, на њеном Инстаграм налогу нема фотографија с Влаовићем, нити је последњих дана објављивала фотографије са острва Паг. Радила је и као манекенка, а на њеном профилу на друштвеним мрежама је и фотографија с глумцем Џонијем Депом.

Очевици су испричали да се све десило веома брзо и да је рањени одједном пао.

- Горан Влаовић тек је изашао из клуба. Био је можда 15 до 20 метара од улаза, у друштву девојке, српске манекенке, кад му је убица пришао с леђа и из пиштоља с пригушивачем хладнокрвно испалио хитац у врат - преноси Јутарњи лист. Влаовић је пао као покошен, а убица је почео да бежи.

- Па то је Горан, то је Горан! - викало је, према речима сведока, неколико особа које су се затекле испред клуба.

pag
паг / Извор: Танјуг

Наводно, пре него што је убијен, "шкаљарац" је данима био на Пагу с друштвом и девојком.

- Није било прво вече да су у ноћном проводу, и претходних дана обилазили су клубове - испричао је очевидац за хрватске медије.

Сумња се да је егзекутор пратио Влаховића и да је чекао погодан тренутак да пуца. Чим је Влаовић пао, притрчали су гости локала и покушали да му помогну. "Шкаљарац" је преминуо у колима Хитне помоћи на путу до болнице.

Наставак рата кланова

Дружио се с браћом Рогановић

Хрватска полиција још проверава шта је био мотив сурове ликвидације "шкаљарца", а не искључује се могућност да је реч о наставку обрачуна у крвавом рату кавачког и шкаљског клана, који је од 2014. однео више од 50 живота. Иначе, Влаовић је јавности постао познат још 2013, кад је био осуђен због тога што је помагао у убиству Марка Веснића, вође навијача Црвене звезде, и рањавању његовог кума Ивана Марковића у Херцег Новом. За злочин се судило и браћи Владимиру и Душку Рогановићу из Херцег Новог, али је Владимир био ослобођен, а Душко осуђен на 12 година затвора. - После распада некад јединственог клана, браћа Рогановићи су се приклонили "кавчанима". Владимир је убијен у Бечу, а Душко је остао без обе ноге у експлозији бомбе подметнуте под његов ауто - наводи добро упућен извор.

Pag
Паг / Извор: Танјуг

- У клубу није било никаквог сукоба, све је било мирно. Чим је пао, чули су се повици: "Убио је човека, Исусе, у главу му је пуцао, у главу!" - открили су очевици.

Бацио пиштољ

Наводно, док је покушавао да побегне, убица је бацио пиштољ, али га је полиција ухапсила десетак минута касније. Хрватски дневник наводи да је он одраније познат полицији.

Хрватска полиција је, како је саопштено, одмах контактирала с колегама из Србије и Црне Горе, с којима заједно ради на решавању ликвидације. Полиција је јуче узела снимке са сигурносних камера, како с клуба, тако и са околних објеката.