Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НИЈЕ ЗА ОНЕ СА СЛАБИМ СТОМАКОМ До најситнијих детаља описано транжирање Вељиних жртава: Смрдело је кад се закачи желудац

25.02.2023. 08:33
Пише:
Србија Данас/Курир
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк/ТВ Прва

У Специјалном суду у Београду јуче је у поступку против клана Вељка Беливука и осталих оптужени сведочио окривљлени Бојан Хрватин.

Сведок сарадник Бојан Хрватин у поступку против клана Вељка Беливука и осталих оптужених, детаљно је јуче говорио о убиству Николе Митића и како су раскомадали тело.

- У августу, 9. августа 2020. године сазнајем да Беливук и Миљковић имају сазнања да група људи опсервира стадион да би их убили и да Лазар Вукићевић и Александар Шарац стоје иза тога - почео је излагање о отмици и убиству Митића.

ЗА БЕЛИВУКА БИО СПРЕМАН СНАЈПЕР?! Сведок - сарадник шокирао све у судници - атентат се спремао пред ХИЉАДАМА сведока!

ЗА БЕЛИВУКА БИО СПРЕМАН СНАЈПЕР?! Сведок - сарадник шокирао све у судници - атентат се спремао пред ХИЉАДАМА сведока!

"НЕРВОЗАН САМ, УСТА МИ СЕ СУШЕ" Беливук покушао да се опере након претњи адвокату: Шокиран сам, ја то не радим

"НЕРВОЗАН САМ, УСТА МИ СЕ СУШЕ" Беливук покушао да се опере након претњи адвокату: Шокиран сам, ја то не радим

ВЕЗАН ЗА ОРТАКА ПА УЂЕ У ВОДУ ДО ГРУДИ... Овако су Вељини кољачи уништавали тела у Дунаву: Постоји и анегдота - Хрватин се на ово смејао

ВЕЗАН ЗА ОРТАКА ПА УЂЕ У ВОДУ ДО ГРУДИ... Овако су Вељини кољачи уништавали тела у Дунаву: Постоји и анегдота - Хрватин се на ово смејао

Он је објаснио да је на стадиону, у просторијама у којима су боравили, постојао видео надзор, који је обезбеђивао простор у ком су боравили и да су са једне камере прегледали снимак пар дана раније, и да су видели да се великом брзином спушта ауто беле боје, и да је Миљковић тврдио да је у њему Лазар Вукићевић.

- Александар Шарац се већ декларисао као Беливуков непријатељ. Било је превише наше параноје, за сваки ауто нам се чинило да је неко ко нас опсервира. Ми смо после гледали и Титов гроб, попречне улице, углавном, када смо се нашли ту је био и један Лалићев пријатељ, уписан као Фрозен, ја сам с њим био у контакту и када је група ухапшена - рекао је Хрватин.

Подсетимо, он је ухапшен неколико месеци после осталих припадника криминалне групе, којима су лисице стављене 4. фебруара 2021. године.

- Договорили смо се да крене Миљковићев аутомобил, иако он није био у њему него са Беливуком у колима, да видимо да ли ће неко да их прати. Знали смо да нас неко опсервира из стана и зато смо решили да не идемо Хумском. Беливук је за тај посао направио групу "Сопрано посао", после смо јој име променили у "Ковид" - наставио је Хрватин да сведочи о припремама отмице Николе Митића на Дедињу.

Nikola Mitić
Никола Митић / Извор: Фото: Нестали Србија /Рас Србија

Навео је да су Миљковић и Беливук писали на групи и да су послали и Алексу Стошића да му се прикључи јер су имали "мањак људи", али су му дали инструкцију да Стошићу не откривају детаље.

- Било ми је смешно, долазило је у акцију у јапанкама, а могло је свашта да буде. Тада ништа нисмо наватали осим параноје. Договор је био да се вратимо у базу, да Лалић подели мотороле и да нам објасни како раде, јер је бржа комуникација. Договор је био да одемо у Милошев конак на ручак. Када су нам Беливук и Миљковић јавили трасу којом ће ићи код свог адвоката, који је живео у Лисичјем потоку и да искористимо тај тренутак да пробамо да наватамо ко их прати и опсервира - описао је почетак "акције" у којој је ухваћен покојни Митић.

Навео је да им је траса била "поред Маракане и Цецине куће". На састанку су се поделили у три групе, и дали надимке Алфа, Бета, Гама и Делта на моторолама.

- Крећемо из ресторана, Дејан Тешић и ја смо били заједно, поставили смо се код Маракане, углавном Цецина кућа, преко пута је кућица од обезбеђења и паркинг, ми смо стали одмах до зида паркинга код њене куће, да би могли да видимо када Беливук и Миљковић са обезбеђењем у колони крену и да видимо да ли их кола прате. Када смо се поставили, јављено нам је да је црна "хонда" кренула за њима у пратњу - описао је тренутак када су приметили да неко прати Беливука и Миљковића.

Тај аутомобил, како је навео, био је два аута иза Беливуковог и Миљковићевог обезбеђења.

- Ми смо кренули два аута иза "хонде" У пар минута долазимо до Белог двора, неко нам је јавио да станемо код Џери ресторана, има паркинг преко пута. Ту смо видели да наша колона иде ка Америчкој амбасади ка стадиону. Тада је јављено "имамо овог који је пратио". Кренули смо назад и заобишао нас је црни затамљени ауди, јављамо да је сумњив. Чини ми се да је тај "ауди" блокирао Милош Будимир, утврдили смо да није била пратња и да је у аутомобилу било више људи, који су били збуњени. Милош Будимир је јавио да је Шарац у колима поред мене и Тешића. Ја знам Шарца са издржавања казне, препознао бих га, помињало се "Шарац, Шарац, да ли да га хватамо", али је Беливук рекао "где сте људи, требате ми" и ми смо кренули ка стадиону - детаљно је описао шта се дешавало кобног дана.

Aleksandar Šarac
Александар Шарац / Извор: Фото: ИнстаграмПринтсцреен/духгробарства

Када је стигао у ресторан, рекао је да су сви били ту, затекао је Николу Митића који је седео на угаоној гарнитури, а чувао га је Сенад Решовић.

- Када сам стигао, за 10 или 15 минута је Никола МИтић одвезен. Миљковић ми је рекао да су стали на некој низбрдици, да је и он стао, да је Миљковић изашао и питао "шта нас пратиш", да је крошеом ударио Митића у главу и да су притрчали остали. Ја сам га питао да ли нас прати за Шарца, рекао је да га не зна и да прати за Лазара Вукићевића и да су му обећали да ће му дати новац касније. Беливук је довезао бели комби, договор је био да га њима пребаце. Мени је Беливук рекао да идем са стадиона "јер смо дигли човека на улици, пред сведоцима". Миљковић је преко апарата Митића, преко гласовне поруке причао са Лазаром Вукићевићем, ког је познавао. Рекао је "некад смо били добри, сад си са овим смећем и шкаљарцима", да не псујем, поручио је да ћемо да наватамо и њега. Лазар је рекао "ја сам сам са собом увек, јурићемо се" - рекао је Хрватин и навео да су Вукићевићу рекли да ће Митића да пусте "јер нас он не занима".

- Питали су ме да ли хоћу у трећу смену, али су га убиили без мене, па ми је Миљковић рекао "не секирај се, биће, једног ометламо појаве се још четворица" - испричао је сведок сарадник и навео да су га тада први пут повели у кућу у Ритопеку да се "реше тела".

На путу до куће, како је навео, стали су да купе храну.

- Хоћу да напоменем да је то мој први одлазак у кућу. Ту нас је сачекао Владе Драганић. Ја сам знао из приче да постоји човек, Боске или Брале, који ће нас сачекати тамо. Рекао је да ја останем да косим горе, а да други оду доле. Ја сам тада ипак први пут ушао у гаражу. Лево је био фрижидер, десно су биле полице. Ту је десно био сто са алатом и ту је била и машина. Драганић је пришао, спустио се у угао, скинуо прву полицу одоздо и са шрафом у горњем углу и са лева на десно отворио врата. Хоћу да кажем, око убиства Горана Величковића, када сам са две ноге ушао у групу, знао сам да постоји просторија, Миљковић ми је рекао да је "направљена врхунски као из Нетфликс филмова" - рекао је Хрватин и испричао да је тада схватио о чему је говорио.

Када се отворе метална врата, како је навео, улази се у просторију у којој су плочице, један плакар, на поду течности односно флашице соне киселине или варикине, лево од плакара је у стреч фолију био умотан војни сандук, а при крају зида је ишла увала, односно удубљење где је била и чесма. До металних врата је била полица, на којој су стајале флашице, као и кесе.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Пошто сам дошао по задатку ту, затекао сам покојног Митића, који лежи ту на стомаку, одсечене главе, са лисицама до пола у кориту. Видело се да је био тучен и мучен, био је црно-модар. Слушао сам шта ми говоре да радим. У плафону су биле куке, кроз њих је ишао конопац. Испод се постављао најлон, обезбеђивали су се и зидови. Са спољне стране постављано најлон, постављамо преко канапа, све се поставља одозго на коцку. Када смо то направили, мени је Милош Будимир рекао да је мој задатак да засецам од ахилове тетиве резове до глутеуса, да Лалић који је био са секиром лакше сече, а Милош Будимир је даље комадао јер је знао колики делови треба да буду. Радили смо једна нога, друга нога, руке, вадили смо абдомен па је Милош Будимир предложио, пошто се раније када се закачи желудац осећа несносан смрад од ког им се повраћа, па смо придржавали торзо, засекли смо са једне стране ја, са друге Лалић, да се рукама одвоји и извади. Све унутрашње органе ставили смо у једну кесу, из које смо директно ставили у машину.

- После се радио грудни кош, одвајала су се ребра да не заглаве машину, где смо могли ножем да скинемо месо, скидали смо да се лакше секиром исеку кости. Онда смо Драганић и ја скинули најлон, делове који су падали са стране скупљали смо рукама и убацили у корито у које смо стављали припремљене делове за машину. Била су два пуна корита - мирно говори Хрватин и гестикулира рукама док описује језиве детаље.

Како каже, потом су скинули најлоне који су се после палили.

- Била је једна фосна, на којој смо комадали остатке. Када смо завршили, Драганић је узео црево, исполивао целу просторију имао је и оног бриска, гурали смо у каналић који је на крају имао одвод са челичном мрежом, за случај да је нешто од остатака остало. Онда је све поливао соном киселином и варикинама и то смо оставили тако да нагриза - испричао је Хрватин наводећи да у то време машина није стајала у тој просторији него у гаражи и да су преко најлона корита са остацима износили у гаражу.

- Машина је нешто зезала, био му је проблем да је покрене. Искакали су осигурачи. Када је успео да је повеже, изнели смо прво једно корито и придржавали док смо сипали да не испадне нешто из корита, а Милош Будимир је на излаз држао пластични џак где је улазио самлевени садржај. Када смо самлели два корита, све је стало у шест пластичних џакова, која смо онда ставили у плетене џакове, који су се везивали да би могли да се носе - рекао је Хрватин и напоменуо да је заборавио да исприча да се глава радила последња.

Srđan Lalić
Срђан Лалић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Ради се скалп, скину се уши, Лалић је пресекао на пола да би стала у машину - изнео је језиве детаље у судници Бојан Хрватин.

Описао је да је по завршетку млевења и машина чишћена соном киселином, како би се уништили докази односно крв.

- На посипање су ишли Драганић, Лалић и Милош Будимир, а мој задатак је био да одем са њима до места где настављају пешке и да их после покупим - наставио је да до детаља описује злочин.

Навео је да се после "решавања" тела Митића окупао у кући у Ритопеку.

Бојан Хрватин је потом детаљно описао унутрашњост куће у Ритопеку. Рекао је и да је контактирао потом Беливука и Миљковића, који нису присуствовали комадању тела Николе Митића.

Више вести са суђења Вељи Невољи прочитајте ОВДЕ.