Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДЕТАЉНА ШЕМА ВЕЉИНЕ "ВОЈСКЕ": Ко је био задужен за диловање, ко за набавку оружја, а ко за МОНСТРУОЗНА УБИСТВА

30.03.2021. 21:54
Пише:
Србија Данас/Блиц
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Е-стоцк/Милош Рафаиловић/Профимедиа

Три тешка убиства, диловање наркотика, али и неовлашћено држање оружја и експлозивних направа... ухапшеним члановима групе Вељка Беливука на терет се стављају најтежа кривична дела.

Због сумње да су формирали криминалну групу која је чинила низ најтежих кривичних дела, после шест месеци праћења полиција је по налогу Тужилаштва за организовани криминал ухапсила чак 22 особе. Као припадници клана који су како се сумња формирали Вељко Беливук и Марко Миљковић почетком 2020. године у наредби за спровођење истраге у коју су медији имали увид наводе се Владе Георгијев, Милош Будимир, Марко Будимир, Александар Вучељић, Владе Драганић, Немања Лакићевић, Милован Тадић, Никола Спасојевић, Дејан Тешић, Филип Ивановски, Небојша Јанковић, Жељко Коџић, Слађана Секулић, Борис Карапанџић, Никола Стефановић, Срђан Лалић, Немања Ђурић, Владимир Грек, Вук Вучинић и Марко Андрић. Како се сумња, овај клан под параваном навијачке групе "Принципи" извршавао је убиства, отмице, али и диловао наркотике и прао новац.

САВЕТ СТРУЧЊАКА: Ево како да смањите холестерол и спречите појаву атеросклерозе и компликација на крвним судовима!

САВЕТ СТРУЧЊАКА: Ево како да смањите холестерол и спречите појаву атеросклерозе и компликација на крвним судовима!

ДОЛИЈАО! Због графита подршке Вељи Невољи у Пријепољу приведен младић (17), познато шта га чека (ФОТО)

ДОЛИЈАО! Због графита подршке Вељи Невољи у Пријепољу приведен младић (17), познато шта га чека (ФОТО)

ВЕЉА НЕВОЉА "БИО У ПОСЕТИ" ЗВИЦЕРУ И ЊЕГОВОЈ СУПРУЗИ? Беливук боравио у згради коју су претресали црногорски специјалци!

ВЕЉА НЕВОЉА "БИО У ПОСЕТИ" ЗВИЦЕРУ И ЊЕГОВОЈ СУПРУЗИ? Беливук боравио у згради коју су претресали црногорски специјалци!

УБИСТВА

Према информацијама које поседују медији, Беливуку и Марку Миљковићу наредбом за спровођење истраге на терет се стављају чак три тешка убиства - Милана Љепоје, Горана Величковића Гоксија и Здравка Радојевића, али и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. Њихови најважнији војници од поверења, како се сумња, били су Владе Драганић, власник викендице у Ритопеку где су се убиства догодила, као и Марко Андрић, Вук Вучинић, Немања Лакићевић и Марко Будимир. Ова четворица, како се сумња, намамили су жртве на састанак, а потом их одвозили у кућу у којој су их Беливук и Миљковић са још неколико, за сада непознатих особа брутално убили.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Е-стоцк/Цаслав Vukojicic/Pink.rs/YoutubePrintscreen

Андрић је намамио је Милана Љепоју, док је Вук Вучинић био задужен да Горана Величковића одведе у кућу страве. Немања Лакићевић, како је тужилаштво навело, договорио се са Здравком Радојевићем да се нађу, а потом га је одвезао до места састанка. Како се сумња, Марко Будимир дан касније одвезао је аутомобил у којем је Радојевић дошао на састанак са намером да га уклоне.

Marko Andrić Kuzman
Марко Андрић Кузман / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

ОРУЖЈЕ

У налогу за спровођење истраге Тужилаштва за организовани криминал двојици осумњичених припадника ове групе стављају се на терет кривична дела неовлашћено држање, ношење и промет оружја и експлозивних направа. У питању су бивши полицајац Владе Георгијев и чувар у Централном затвору Жељко Коџић.

Бившем полицајцу право име заправо је било Дејан Секулић, али га је пре неколико година променио и узео име познатог певача. Георгијев, који се терети за недозвољено држање оружја, је на своје име купио и једну од штек викендица за Беливукову групу у селу Тршић, недалеко од Лознице. На том месту су, како је откривено у истрази, имали базу и ту су упуцавали снајпере. Након хапшења групе емитован је снимак прислушкиваног разговора Беливука, Георгијева и његове супруге Слађане Секулић, на ком се чује како причају о лажним именима и фалсификованим пасошима које Беливук користи када путује.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Што се тиче њиховог сарадника Жељка Коџића, чувар у Централном затвору до сада се није доводио у везу са криминалом. Током хапшења у његовој кући је, према незваничним информацијама, полиција пронашла две расклопљене пушке и два расклопљена пиштоља.

- Сумња да се је он био задужен за оружје. Наиме, он је оружар и сумња се да је, између осталог, преправљао пиштоље и пушке које су припадници клана користили у кривичним делима - рекао је извор за београдске медије.

ДРОГА

Како се сумња, сви ухапшени припадници групе Веље Невоље били су задужени за продају наркотика: марихуане, кокаина и хероина на улицама Србије. Према наводима Тужилаштва, Владе Георгијев, Милош Будимир, Марко Будимир, Александар Вучељић, Владе Драганић, Немања Лакићевић, Милован Тадић, Никола Спасојевић, Дејан Тешић, Филип Ивановски, Небојша Јанковић, Жељко Коџић, Слађана Секулић, Борис Карапанџић, Никола Стефановић, Срђан Лалић, Немања Ђурић, Владимир Грек, Вук Вучинић и Марко Андрић сумњиче се да су дрогу продавали по налогу Миљковића и Беливука.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Instagram/Printscreen/levastrana.official

Подсетимо, хапшење групе Веље Невоље уследило је након вешемесечног праћења и прислушкивања ове групе, 4. фебруара ове године. Сви ухапшени негирали су дела која им се стављају на терет, након чега им је одређен притвор до 30 дана. Почетком марта њима је притвор продужен за још месец дана. 

Беливуку и Марку Миљковићу наредбом за спровођење истраге на терет се стављају чак три тешка убиства - Милана Љепоје, Горана Величковића Гоксија и Здравка Радојевића.

ПРЕТИ ИМ ДОЖИВОТНА РОБИЈА

Како стоји у налогу за сповођење истраге, за кривична дела која се стављају Беливуку, Миљковићу и члановима њихове групе, њима се након суђења може изрећи казна затвора од 20 година или доживотног затвора. У акцији полиције ухапшене су 22 особе због сумње да су организовале криминалну групу која се крила под параваном навијача "Принципи".