Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Девојчица звала полицију и ЋУТАЛА: Прича детета из Кисача коју је наводно силовао очух је ТУЖНА ОД РОЂЕЊА

29.08.2019. 18:23
Пише:
Србија Данас/Блиц
jana
јана / Извор: Фото: Facebook/Stepanovićevo/Profimedia/ilustracija

Потресно

Тринаестогодишња девојчица из Кисача пронађена је након дводневне полицијске потраге код једног пријатеља у Будисави надомак Новог Сада. Она је побегла од куће након што је звала полицију и ћутала, а потом је откривено да је девојчицу више пута наводно силовао очух Јаблан В. (39).

Овог мушкарца је новосадска полиција привела у уторак у поподневним сатима и одређено му је полицијско задржавање од 48 сати, након чега ће бити приведен надлежном јавном тужиоцу на саслушање због сумње да је починио кривично дело силовања малолетнице. Нико из полиције или тужилаштво није желео званично да потврди правну квалификацију кривичног дела, али како се незванично сазнаје сексуално злостављане детета трајало је дужи временски период, и да било је изведено манипулацијом и обманом, а не класичном претњом насиљем.

ФЕНОМЕНАЛНА ПОНУДА! Луксузни хотели за целу породицу у Грчкој од 486€

ФЕНОМЕНАЛНА ПОНУДА! Луксузни хотели за целу породицу у Грчкој од 486€

Детаљи злостављања девојчице у Кисачу: Очуха пријавила бака, комшије тврде да је мајка знала да јој је дете силовано?

Детаљи злостављања девојчице у Кисачу: Очуха пријавила бака, комшије тврде да је мајка знала да јој је дете силовано?

У кеси са бебом се налазиле ДВЕ КЉУЧНЕ СТВАРИ! Ево шта је ОДАЛО МАЈКУ која је бацила дете у контејнер у Жаркову!

У кеси са бебом се налазиле ДВЕ КЉУЧНЕ СТВАРИ! Ево шта је ОДАЛО МАЈКУ која је бацила дете у контејнер у Жаркову!

Како је раније писано, нестанак девојчице у понедељак увече пријавила је мајка М. В. (48), која је девојчицу усвојила још док је била беба, у периоду када је била у браку са другим мушкарцем. Од њега се развела када је девојчица имала око седам година и, према речима чланова његове породице, од тада скоро да уопште нису у контакту.

- М. је са ћерком напустила бившег мужа јер се овај наводно пропио. Било је ту неких свађа, али не и насиља. Једноставно, М. више није хтела да трпи његова пијанства и није желела да га њихова усвојена ћерка таквог гледа. Од тада је девојчица ретко долазила да види оца, а поготово у последње време. Након извесног времена, код њих се доселио Ј. кога је М. наводно упознала преко Фејсбука, а да ли су били у браку, то заиста не знам - прича рођака девојчициног усвојитеља, у нади да нису истините приче да јој је мала рођака злостављана.

Devojčica
Девојчица / Извор: Профимедиа/илустрација

Комшиница породице каже да је била затечена вешћу да је Ј. напаствовао пасторку, и додаје да тешко може да поверује у то.

- Од када се доселио пре пар година, Ј. је деловао нормално - као сваки комшија. Понекад је долазио да позајми од нас неки алат и уредно га враћао. Са њим нисмо пуно причали, али са М. јесмо и она се никада на њега није пожалила. Ипак, нико не зна шта се тамо дешавало иза затворених врата. Искрено се надам да то није истина, јер је девојчица довољно пропатила. Прави родитељи су је оставили и нашла је своју срећу са М. и сада да јој се тако нешто деси била би велика неправда - прича потресено саговорница.

Осумњичени за МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ ОТКРИО ко му је ПРОДАО ОРУЖЈЕ: Пригушиваче направио САМ уз помоћ ИНТЕРНЕТА

Осумњичени за МАСАКР У ЈАБУКОВЦУ ОТКРИО ко му је ПРОДАО ОРУЖЈЕ: Пригушиваче направио САМ уз помоћ ИНТЕРНЕТА

ОСТАВИЛА БЕБУ У КОНТЕЈНЕРУ У ЖАРКОВУ: Сада се огласио отац детета, тражи само ЈЕДНО!

ОСТАВИЛА БЕБУ У КОНТЕЈНЕРУ У ЖАРКОВУ: Сада се огласио отац детета, тражи само ЈЕДНО!

ДЕТАЉИ ПОРОДИЧНЕ ТРАГЕДИЈЕ КОД ЖИТИШТА! Откривено у каквом је стању био муж у тренутку ЗЛОЧИНА

ДЕТАЉИ ПОРОДИЧНЕ ТРАГЕДИЈЕ КОД ЖИТИШТА! Откривено у каквом је стању био муж у тренутку ЗЛОЧИНА

Ужасно клупко злочина почело је да се одмотава када је девојчица више пута позвала полицију, вероватно с намером да пријави шта јој је очух урадио, али је сваки пут ћутала и није одговарала на питања полицајаца. Полиција је убрзо лоцирала одакле долази позив и упутила се на адресу ове породице. Мајка и очух приведени су на информативни разговор и девојчица је из страха да ће све бити откривено и да ће је мајка грдити побегла од куће.

Убрзо је пронађена и полицајцима је испричала кроз какав је ужас пролазила.

Полиција је потом задржала њеног очуха и одредила му притвор. Према незваничним информацијама ухапшени Јаблан В. признао је да је силовао девојчицу.

Казна - најмање 10 година робије

Казне за кривично дело силовање - ако тужилаштво остане при овој правној квалификацији - варирају у зависности од тога како је почињено и какве је последице изазвало. У овом конкретном случају, ради се о ставу 4. члана 178. Кривичног закона, који прописује да се за силовање детета може изрећи казна не мања од 10 година робије.

Игор Јурић, оснивач "Фондације Тијана Јурић", каже да је полиција у овом случају урадила добар посао, као и грађани Новог Сада који су били врло активни у самој потрази.

- Морам да напоменем да су и у овом случају одређени људи неодговорно коментарисали овако тешку ситуацију и осуђивали дете, не знајућу који су били поводи одласка од куће. Оно што могу готово са сигурношћу да тврдим је да је дете отишло зато што је било злостављано, али због истраге не могу даље више ништа да кажем. Срећан сам и поносан што је још један случај решен и дете враћено кући - изјавио је Јурић.

Како додаје, управо је у среду био на састанку са Небојшом Стефановићем, министром полиције, где су разговарали о покретању кампање која ће имати за циљ да с једне стране опомиње децу која желе да одлазе од куће и лажно беже. С друге стране, Фондација и полиција ће заједнички радити на томе да се још брже и ефикасније проналазе нестала деца.

- У наредном периоду сама потрага и превенција биће на још вишем нивоу - најављује Јурић.