Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДЕВОЈЧИЦА (2) УМРЛА У НАЈГОРИМ МУКАМА! Монструм очух СМРСКАО детету лобању јер га је "нервирало како плаче"

22.02.2024. 09:12
Пише:
Србија Данас/24седам
Foto: Facebook/Printscreen
Фото: Facebook/Printscreen / Извор: Фото: Facebook/Printscreen

Лекари су на све начине покушали да је спасу

Девојчица (2) умирала је у најгорим мукама. Од силине ударца расцепана јој је била јетра, а смртоносне повреде имала је на глави. У изнајмљеном стану у насељу Грљан у Зајечару убила ју је звер која се називала очухом (27). 

ЖЕНА ПОГИНУЛА У ПОСЛАСТИЧАРИ! Бизарна смрт у Бујановцу, дошла са супругом по торту, па ПАЛА КРОЗ НЕЗАШТИЋЕН ОТВОРЕН ПРОСТОРužas

ЖЕНА ПОГИНУЛА У ПОСЛАСТИЧАРИ! Бизарна смрт у Бујановцу, дошла са супругом по торту, па ПАЛА КРОЗ НЕЗАШТИЋЕН ОТВОРЕН ПРОСТОР

НАСТАВЉА СЕ СУЂЕЊЕ ЗА ЗЛОЧИН КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО СРБИЈУ Чак 27 људи чији су чланови породице СТРАВИЧНО настрадали тужи дечака-убицу и његове родитеље! Ево шта се очекује од данашњег рочиштаFoto: Srbija Danas/DruÅ¡tvene mreže/YouTube/Printscreen/ординација

НАСТАВЉА СЕ СУЂЕЊЕ ЗА ЗЛОЧИН КОЈИ ЈЕ ПОТРЕСАО СРБИЈУ Чак 27 људи чији су чланови породице СТРАВИЧНО настрадали тужи дечака-убицу и његове родитеље! Ево шта се очекује од данашњег рочишта

Тело мушкарца пронађено код Тутина са РАНОМ ОД ВАТРЕНОГ ОРУЖЈА! Комшије у шоку: "Ово је велика трагедија..."Horor

Тело мушкарца пронађено код Тутина са РАНОМ ОД ВАТРЕНОГ ОРУЖЈА! Комшије у шоку: "Ово је велика трагедија..."

Без свести, дете је довела мајка (24) у зајечарски Дом здравља. Лекари су се сат времена борили да је поврате у живот. Срце девојчице престало је да куца у 16.10 сати, 21. фебруара 2023. Полиција је убрзо ухапсила очуха и мајку.

Монструм је злостављао девојчицу недељама. Комшије су сведочиле да се из њихове куће често чула бука, урлање, плакање. Сви су, ипак, ћутали. Нико из комшилука није окренуо број 192 да пријави овог, у крају познатог, силаџију. Није га пријавила ни мајка иако је редовно пријављивала претходног мужа и његову породицу за насиље. 

Модра, без свести

- Ушла сам у кућу и видела и њега и моју сестру како седе један преко пута другог. Питала сам их где ми је ћерка, казали су у соби. Отрчала сам да је видим а онда угледала страховит призор. Дете је лежало у колицима без свести и једна страна лица јој је била модра. Одмах сам га извела напоље, почела сам да вичем шта се догодило, он је само кратко изустио да је пала са кревета. Зграбила сам је у наручје и почела да трчим у болницу. Сећам се да сам толико журила да сам у једном тренутку пала, почела сам да дозивам помоћ када ми је пришла жена у белом капуту која ми је помогла да устанем и да што пре дођем до лекара - испричала је касније мајка Јелена.

Девојчицина породица је била на евиденцији Центра за социјални рад у Зајечару по разним основама још од 2016. године. Из Центра су објаснили да им никада пре злочина, ни у раду са породицом, није било пријава за занемаривање и злостављање деце, нити је неко од родитеља био пријављиван за насиље у породици у односу на децу.

Проблеми од 2016. године

Породица је евидентирана први пут када је мајка девојчице прво дете родила док је била малолетна, због чега је Центар за социјални рад преузео привремено старатељство над дететом док није стекла услов да преузме старатељство.

Мајка је 2016. пријавила насиље над њом које је вршила супругова баба. А 2019. године пријавила је свекра за насиље у породици. Касније је још једном пријавила свекра за насиље. Онда је маја 2022. пријавила и мужа да ју је претукао. Онда се у октобру одселила. После судских прегањана, у децембру 2022. године, бивши супруг је узео двоје деце, а девојчица је остала да живи са мајком.

Њен отац испричао је после злочина, да му је син долазио кући и говорио да га очух бије. 

- И она је била немарна и тукла децу, остављала их саме - испричао је отац убијене, који није хтео да по рођењу ћерка да преузме старатељство над њом.

Децембра 2023. донета је пресуда Вишег суда у Зајечару. Починилац, иначе из околине Власотинца, добио је казну доживотног затвора. Истрагом је утврђено да је био пијан док је тукао девојчицу.

Језив налаз обдукције

Обдукција несрећне девојчице показала је да је девојчица преминула услед престанка дисања и срчаног рада, узрокованог "обимним јакостепеним повредама главе и последичним развојем јакостепеног отока мозга", а код девојчице су утврђене и бројне друге повреде које су окарактерисане као тешке и опасне по живот.

Зликовац је злочин починио свестно јер је, по вештацима, у моменту док је батинао девојчицу био урачуњив. Утврђено је да је био је мало припит, али то није утицало ни мало на стање његове свести.

У својој одбрани је навео да га је нервирало како дете увек плаче.

Извор: Србија Данас/24седам/Пренела: Т.М.