Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КАКО СУ НАЈПОЗНАТИЈИ ЗАТВОРЕНИЦИ ПРОСЛАВИЛИ НОВУ ГОДИНУ? Легија читао књиге, а ево шта је радила Дијана Хркаловић

04.01.2022. 09:51
Пише:
Србија Данас/Објектив
Dijana Hrkalović
Дијана Хркаловић / Извор: Фото: Profimedia/SD/YoutubePrintscreen/Novo јутро

Како су нека од најпознатијих лица са страница црне хронике обележила улазак у 2022. годину.

Док су они чија се имена и презимена не везују за разноразне злочине и кривична дела уживали у дочеку 2022. године, у окупљањима и породичним слављима током нерадних дана, јунаци са оне стране закона имали су нешто другачији дочек.

Једини који је имао разлога за славље био је Дарко Шарић. У нову годину, осми пут у низу, ушао је 2021. у притворској ћелији Специјалног суда, а 2022. дочекао је с породицом у луксузној вили на Дедињу. Како се сазнаје, након што је 24. децембра прошле године пуштен у кућни притвор уз ношење електронске наногице, оптужени за шверц 5,7 килограма кокаина из Јужне Америке, после готово деценије, организовао је дочек Нове године.

ЕВО ЗАШТО ПРИЈАТЕЉИ НИСУ ОДМАХ ПРИЈАВИЛИ НЕСТАНАК! Председник Синдиката полиције открио најновије информације

ЕВО ЗАШТО ПРИЈАТЕЉИ НИСУ ОДМАХ ПРИЈАВИЛИ НЕСТАНАК! Председник Синдиката полиције открио најновије информације

ЈЕДНА СТВАР У НЕСТАНКУ МЛАДИЋА БУНИ СВЕ: Изјава пријатеља на почетку истраге баца НОВО СВЕТЛО на случај

ЈЕДНА СТВАР У НЕСТАНКУ МЛАДИЋА БУНИ СВЕ: Изјава пријатеља на почетку истраге баца НОВО СВЕТЛО на случај

ВИШЕ ОД САТ ВРЕМЕНА ТРЧАО БЕОГРАДОМ Реконструкција Матејевог кретања - ево како је доспео У РЕКУ када је изашао из клуба (ФОТО)

ВИШЕ ОД САТ ВРЕМЕНА ТРЧАО БЕОГРАДОМ Реконструкција Матејевог кретања - ево како је доспео У РЕКУ када је изашао из клуба (ФОТО)

- Славило се и кад је изашао, као и за Нову годину. Уз њега је његова супруга Лана Поповић и два сина, старији Алекса, који сада има 13 година, и млађи, којем је дао име Ник и кога је добио у мају 2020, док је био у притвору. У кући му је стално мајка Иванка, сестра Данијела, као и одрасла ћерка Николина (24), коју је добио у првом браку, с бившом супругом Наташом. Посетила га је и бивша снаја, манекенка Светлана Цеца Димитрић, која је после тога отпутовала на Тајланд. Сви га зову и хтели би да га виде, а неки ће га због празника видети после Божића - каже извор.

А ШТА РАДИ ДИЈАНА?

Исти дан кад је Шарић изашао из притвора, Дијана Хркаловић је после две недеље на слободи, током којих је уживала у свом луксузно опремљеном стану на Вождовцу, ђакузи опет заменила заједничким купатилом.

Подсетимо, Хркаловићева (35), бивша секретарка МУП, поново је смештена у женски део Централног затвора, а притвор јој је одређен због опасности од бекства и како не би утицала на сведоке. Затворско искуство већ има јер је пре тога била два месеца у притвору због оптужби за трговину утицајем.

Она има право на посете породице и пакете. Адвокати је током новогодишњих празника нису посетили јер су у штрајку – наводи саговорник.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

НАГРАДА - СВЕТЛО ДО ПОНОЋИ

Дани прођу, године никад!

Овако би за сваку годину коју су провели у српским казаматима могли да кажу познатији затвореници који издржавају вишегодишње казне за разна злодела. Нова година им ни по чему није изузетак, осим што имају право на светло до поноћи и ванредан пакет.

Ни дочек 2022. ни ове године није се ни по чему издвојио за Милорада Улемека Легију (53), бившег команданта “црвених беретки”, и Звездана Јовановића Звекија (56), некадашњег Легијиног заменика, који служе казне у строго чуваном затвору “Алкатраз” у Пожаревцу.

- Они су Нову годину, као и сваку, провели у својим ћелијама уобичајено, читајући књиге. Имали су право да се сутрадан јаве породицама, које могу да их посете једном месечно. Звездан је најбоље од свих припадника "црвених беретки", има јаку психу – каже извор.

Milorad Ulemek Legija
Милорад Улемек Легија / Извор: Профимедиа

Легија је иза решетака 18 година, а у “Алкатраз” је пребачен 9. јула 2010. године.

Осуђен је на 40 година затвора због убиства српског премијера Зорана Ђинђића и убистава “земунског клана”.

Јовановић је ухапшен 24. марта 2003, заједно с Душком Маричићем Гумаром (51), бившим командантом “беретки”, а у “Алкатраз” је стигао крајем августа 2010. године.

ДОЧЕК У САМИЦИ

У самици Седмог павиљона пожаревачке "Забеле" 2022. је је дочекао и Ненад Бујошевић Рамбо (51), бивши специјалац “беретки”, као и Бранко Берчек (46), некадашњи припадник „беретки”. Рамбо је осуђен за четвороструко убиство функционера СПО на Ибарској магистрали 3. октобра 1999, а Берчек за убиство политичара Ивана Стамболића крајем августа 2000. године.

- Они су добили ванредне пакете од породице, а пошто је Берчеку 6. јануара рођендан, у посету ће му доћи мајка из Лознице - каже извор.

Рамбо је у затвору провео 21 годину и рекордер је по боравку у самици.

У истој згради је у Радомир Марковић (76), некадашњи шеф ДБ, који је у затвору такође 21 годину. Осуђен је на 40 година затвора за убиство четворице функционера СПО 1999. на Ибарској магистрали, као и покушај убиства Вука Драшковића у Будви 2000. године. Осим овог злочина, бивши шеф тајне српске полиције проглашен је кривим и за умешаност у отмицу и мучко убиство Ивана Стамболића. Са још тројицом припадника ДБ осуђен је поново недавно на 30 година затвора због убиства новинара и власника Дневног телеграфа Славка Ћурувије.