Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МИСТЕРИОЗНА УБИСТВА У ВРЕМЕ МОЋИ ДИЈАНЕ ХРКАЛОВИЋ: Њих четворица платили су главом, све их повезује једна ставр

25.10.2021. 07:17
Пише:
Србија Данас/Блиц
Dijana Hrkalović
Дијана Хркаловић / Извор: Фото: Профимедиа/СД/илустрација

И дан данас неразјашњене ликвидације озлоглашене групе "Мангуста" којом је управљала бивша државна секретарка МУП-а

У Дијанино време, односно у време док је била на позицији моћи бивша државна секретарка Дијана Хркаловић догодила су се и до данас су остала неразјашњена четири убиства. Сви убијени су или били припадници шкаљарског клана или изузетно блиски члановима истог. До ових убистава дошло је непосредно након прислушкиваног разговора између адвоката Драгослава Мише Огњановића и Драгослава Милорадовића, кума Луке Бојовића, у ком су причали управо о Хркаловић.

ШОК У "НОВОМ ЈУТРУ" КОД ЈОВАНЕ ЈЕРЕМИЋ: Ко је шеф МАФИЈАШКЕ ИКОНЕ Дијане Хркаловић - са факса у тајну службу, из служе до самог врха МУП-а

ШОК У "НОВОМ ЈУТРУ" КОД ЈОВАНЕ ЈЕРЕМИЋ: Ко је шеф МАФИЈАШКЕ ИКОНЕ Дијане Хркаловић - са факса у тајну службу, из служе до самог врха МУП-а

ШЕШЕЉ ШОКИРАО СРБИЈУ: Јелена Марјановић је убијена јер је била трудна са познатим политичаром!

ШЕШЕЉ ШОКИРАО СРБИЈУ: Јелена Марјановић је убијена јер је била трудна са познатим политичаром!

"ИМАМО НЕОБОРИВЕ ДОКАЗЕ!" Вулин о случају породице Ђокић: Расписана потерница за још једним лицем

"ИМАМО НЕОБОРИВЕ ДОКАЗЕ!" Вулин о случају породице Ђокић: Расписана потерница за још једним лицем

Споран део прислушкиваног разговора, како се сумња, Хркаловић је уклонила. Након тога дошло је до низа бруталних ликвидација у Београду.

Хркаловићева, која је ухапшена прошле недеље због основане сумње да је трговала утицајем, у време док је била други човек МУП-а основала је радну групу "Мангуста" која је требало да служи за праћење припадника "кавачког" и "шкаљарског" клана. Међутим, поменута група деловала је искључиво против једног клана и то, наравно, оног који је са ухапшеном бившом државном секретарком био "на ратној нози". Ако је судећи према убиствима која су уследила, Дијана и припадници "Мангусте" нису били наклоњени клану из Шкаљара и само њихови људи од тада су губили главе.

Убијена су три припадника шкаљарског клана, познати београдски адвокат Драгослав Миша Огњеновић, иначе бранилац вође клана Луке Бојовића, а ликвидиран је и Бојовићев кум Драгослав Милорадовић. Сви убијени су формално били на мерама, праћени су, прислушкивани су им разговори, а ове ликвидације почеле су да се догађају након телефонског разговора у ком су Огњановић и Милорадовић, наводно, причали и о њој.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Председник Александар Вучић је летос открио да је четворо људи који су повезивани са "шкаљарцима", убијено док су били "на мерама" полиције. Вучић је навео да је полиција у то време формирала радну групу "Мангуста" која је пратила припаднике оба клана, али да је примећено да су чланови "шкаљарског" клана убијани иако су били под надзором.

Вучић је тада навео и имена убијених: адвокат Драгослав Миша Огњановић, Владимир Поповић Поп, Драгослав Милорадовић и Синиша Милић. Сви су убијени 2018. године.

Убијени "шкаљарци" су били блиски Филипу Кораћу, десној руци Луке Бојовића. И Кораћа и Бојовића је бранио Огњановић, а познато је да је управо Кораћ био мета Вељка Беливука, званог Веља Невоља, и његовог клана.

У прилог томе иде и чињеница да су Горану Величковићу, којег су убили у Ритопеку, на леђима ножем урезали "Кораћ пи*ка".

Филип Кораћ је био у бекству због убиства Блажа Ђуровића 2018. године на Вождовцу, али сада може да се врати у Србију јер је Више тужилаштво у Београду обуставило истрагу због недостатка доказа, а Интерпол је повукао црвену потерницу.

Драгослав Миша Огњановић (57)

Огњановић је убијен 28. јула 2018. године на Новом Београду, са седам хитаца. Био је адвокат Луке Бојовића, али је и заступао његову десну руку Филипа Кораћа.

Миша Огњановић је праћен скоро 10 километара пре него што је убица испалио у њега смртоносне хице.

Miša Ognjanović
Миша Огњановић / Извор: Фото: Танјуг/Сава Радовановић

- Те кобне суботе, предвече, Миша Огњановић је са сином био у ресторану "Мадера" у центру Београда. Верујемо да када је изашао и кренуо кући, да га је убица или његов саучесник пратио. Удаљеност између ресторана и Мишиног стана је десетак километара и све време су, по свему судећи, били близу њега. Адвокат је убијен у мрачном пролазу између зграда, где не постоје чак ни сигурносне камере - речено је из истраге.

Чим су адвокат и његов 27-годишњи син Петар изашли из аутомобила и кренули ка згради, пришао им је убица и пуцао у Мишу. Рањени адвокат је пао, а његов син, кога је један метак погодио у шаку, придигао га је са земље. Убица је већ почео да се удаљава, али се окренуо, погледао их и видео да је Миша и даље жив. Затим се вратио и испалио још пет хитаца у адвоката. Убиство још није добило епилог.

Драгослав Милорадовић (44)

Милордовић је убијен у београдском насељу Карабурма 29. маја 2018. године. Био је кум и пријатељ Луке Бојовића. Напала су га два мушкарца и у њега су тада испалили 15 хитаца из "шкорпиона".

Синиша Милић (44)

Милић је убијен у јуну 2018. године, у експлозији бомбе подметнуте под његов аутомобил на Аутокоманди у Београду. Он је у то време био возач и телохранитељ Филипа Кораћа, али је био и под надзором полиције.

Владимир Поповић Поп (43)

Поповић је убијен 1. децембра 2018. године у кафићу у центру Београда. Убица је маскиран ушао у локал и испалио у њега хице из "хеклера".

Важио је за особу блиску шкаљарском клану. Према незваничним информацијама, и Поповић је био под пратњом полиције у време ликвидације.

Дијана Хркаловић је осумњичена за трговину утицајем, односно прикривање доказа након убиства каратисте Властимира Милошевића 2018. године, за које су били окривљени, а након, како се сумња, одређених интервенција људи из врха полиције ослобођени Вељко Беливук звани Веља Невоља и Марко Миљковић Месар.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Након хапшења извршен је претрес њеног стана у ком је пронађен, између осталог, сеф са 50.000 евра, за који се сумња да је само мањи део богатства Хркаловићеве.

Суд јој је у вечери привођења одредио привот у трајању до тридесет дана, када је пребачена у Централни затвор у Београду. Ухапшена и њени браниоци затражили су да се брани са слободе, али је Суд то одбио.