Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ШОК У "НОВОМ ЈУТРУ" КОД ЈОВАНЕ ЈЕРЕМИЋ: Ко је шеф МАФИЈАШКЕ ИКОНЕ Дијане Хркаловић - са факса у тајну службу, из служе до самог врха МУП-а

24.10.2021. 09:23
Пише:
Србија Данас
Dijana Hrkalović
Дијана Хркаловић / Извор: Фото: Профимедиа/СД/илустрација

Бивша државна секретарка Министарства унутрашних послова Дијана Хркаловић ухапшена је 15. октобра због сумње да је трговала утицајем

Хркаловић је муњевито, за само неколико година, доспела у сам врх МУП-а, а онда је, исто тако муњевито, завршила на насловницама као неко ко је све време сарађивао са мафијом.

ЏОНИЋ И СИНОВИ НЕ ПРЕСТАЈУ ДА МЕЊАЈУ ИСКАЗЕ ПРЕД СУДОМ: Горан изменио одбрану - више не криви друге, сада се брани ћутањем

ЏОНИЋ И СИНОВИ НЕ ПРЕСТАЈУ ДА МЕЊАЈУ ИСКАЗЕ ПРЕД СУДОМ: Горан изменио одбрану - више не криви друге, сада се брани ћутањем

МИЛАН И СТЕФАН ИМАЈУ АЛИБИ ЗА НОЋ КАДА СУ ЂОКИЋИ УБИЈЕНИ: Џонићеви синови те ноћи били на послу, ево зашто су УХАПШЕНИ И ОДВЕДЕНИ У ПРИТВОР

МИЛАН И СТЕФАН ИМАЈУ АЛИБИ ЗА НОЋ КАДА СУ ЂОКИЋИ УБИЈЕНИ: Џонићеви синови те ноћи били на послу, ево зашто су УХАПШЕНИ И ОДВЕДЕНИ У ПРИТВОР

ПОРОДИЦА ОСУМЊИЧЕНЕ БРАЋЕ ЗА УБИСТВО ЂОКИЋА ОЧАЈНА "Прете нам, живимо у паклу, наши синови су грешком ухапшени"

ПОРОДИЦА ОСУМЊИЧЕНЕ БРАЋЕ ЗА УБИСТВО ЂОКИЋА ОЧАЈНА "Прете нам, живимо у паклу, наши синови су грешком ухапшени"

Бивша државна секретарка Министарства унутрашних послова Дијана Хркаловић ухапшена је 15. октобра због сумње да је трговала утицајем, а председник Србије Александар Вучић казао је да је приведена због случаја убиства Властимира Милошевића 2017. године.

Хркаловић је муњевито, за само неколико година, доспела у сам врх МУП-а. Поверавани су јој најважнији задаци, а онда је, исто тако муњевито, завршила на насловницама као неко ко је све време сарађивао са мафијом.

- Бивша државна секретарка прво је била политички пројекат, па је требало са факултета убацити је у политику. Као интелигентна, рационална и образована особа запала је за око службама безбедности, прича за "Ново јутро" Томислав Кресовић, новинар и публициста.

- Ишла је на провере у БИА-у, где је процењен њен карактер и где је закључено да она не одустаје од зацртаног циља, да ка њему иде практично опседнута, а има и аналитичког дара. Потом је уписала постдипломске студије. За Хркаловићеву је планирано да обавља политичке ствари, првенствено маркетинг - каже Кресовић.

Keković
Кековић / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

Хркаловић је ипак завршила код министра Стефановића у кабинету, а својим ставом постала је оружје службе и добила је задатак да буде обавештајац из подземља.

- Као навијач Партизана из студентских дана, лако се инфилтрирала. Лако је, али и свесно, постала мафијашка икона. Из политичке и безбедносне стране отишла је у мафијашку која је требало да елиминише велики број полицајаца - каже Кресовић.

Све је отишло толико далеко да је Хркаловић оптужена за прислушкивање председника, па је и елиминисана из структуре.

- Њен профил личности указује на посесивност, а можда је била и склона суициду како су писали медији. Она је жртва озбиљне политичке и обавештајне игре. Требало је да разара мафију изнутра, али им је постала икона. Њена психа отишла је на другу страну: из сфере борбе против мафије, у сферу борбе за мафију - каже Кресовић за "Ново јутро".

Додаје да је Хркаловићева свела министра Стефановића на свог секретара. Оцењује да бисмо се сви сигурно шокирали када би се открило ко јој је шеф.

Љиљана Кековић, новинарка, подсећа да је 2015. године поднета кривична пријава против Хркаловићеве и Стефановића, и то од стране инспектора УКП-а. Установљено је да су заједно прислушкивали људе и да су трговали утицајем.

Ljiljana
Љиљана / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

- Њој је ова функција омогућена! Нечији интерес је био да се она убаци у МУП и да ради ствари које је радила. Није се она тек тако појавила у МУП и завртела им памет. Дакле, не слажем се са већином онога што је рекао Кресовић - каже Кековић.

Подсећа и да је министар Стефановић 2016. и 2017. године прогласио рат међународној мафији, првенствено кавачком и шкаљарском клану који делају у Србији. Истиче да је она у МУП-у била повезана са криминалом, што само говори да је та веза постојала и пре.

- Упознала сам је једном приликом. Ишла сам у МУП по неку информацију и чекала сам је сатима. Нисам добила то по шта сам дошла, али ако ме питате каква је она, реч је о лепој, пристојној девојци, али је пуна некакве агресије - каже Кековић.

Љубан Каран, бивши официр контраобавештајне службе, каже да Хркаловићеву не треба посматрати као јединку која делује сама, већ је део структуре. Подсећа да је из затвора претила да, ако она проговори, многи ће са њом у затвор.

Ljuban
Љубан / Извор: Фото: ТВ Пинк/Принтсцреен

- Она је део структуре! Не мислим да је она политички пројекат, већ се за време студија бавила криминалом, долазила у контакт са жестоким момцима и верујем да је та веза са њима, првенствено пословна, јачала. Верујем да је сама донела одлуку да уђе у БИА, а мене чуди то што је дошло до селидбе кадрова. То се дешава веома ретко јер је БИА тајна служба, за разлику од МУП који је јавна - каже Каран.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.