Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ХРКАЛОВИЋ СТАВИЛА ПОЛИЦИЈУ У СЛУЖБУ ВЕЉИНОГ КЛАНА? Шокантни детаљи истраге против бивше функционерке МУП-а

30.03.2021. 21:58
Пише:
Србија Данас/Информер
Dijana Hrkalović, Veljko Belivuk
Дијана Хркаловић, Вељко Беливук / Извор: Фото: YotubePrintscreen/MUP Републике Србије/Фацебоок

Дијана Хркаловић (34), у време док је била државна секретарка у МУП-у, формирала је полицијски тим задужен искључиво да прати навијаче и нарко-дилере који су били у сукобу са Вељом Невољом преноси Информер

Бивша државна секретарка у МУП-у, приватизовала је један део полиције и ставила га директно у службу клана Вељка Беливука (35), званог Веља Невоља, пише Информер.

АДВОКАТ ПОТВРДИО: Извештај мобилног оператера је тачан - све извеснији преокрет у суђењу за убиство певачице

АДВОКАТ ПОТВРДИО: Извештај мобилног оператера је тачан - све извеснији преокрет у суђењу за убиство певачице

КАКО ЈЕ ОСТАО ЖИВ? Језив снимак из Новог Сада, аутом пројурио кроз црвено, секунде га делиле од смрти (ВИДЕО)

КАКО ЈЕ ОСТАО ЖИВ? Језив снимак из Новог Сада, аутом пројурио кроз црвено, секунде га делиле од смрти (ВИДЕО)

АМЕРИЧКЕ СЛУЖБЕ УМЕШАЛЕ СВОЈЕ ПРСТЕ? Криминолог открио шта се крије иза напрасног пуштања Николе Вушовића на слободу

АМЕРИЧКЕ СЛУЖБЕ УМЕШАЛЕ СВОЈЕ ПРСТЕ? Криминолог открио шта се крије иза напрасног пуштања Николе Вушовића на слободу

Како је показала истрага, Хркаловићева је, у време док је била на високој функцији у МУП-у, формирала специјалну полицијску радну групу задужену само за праћење навијача и нарко-дилера који су били у сукобу са Беливуковим кланом. Све поверљиве информације ове радне групе прослеђиване су Беливуку и он их је користио како би се решио конкуренције у подземљу. 

Лични интереси

Како пише портал Информер, радна група, по Дијанином наређењу, нарочито пратила фракцију "Гробара" под називом "Партизановци". Један од вођа "Партизановаца" био је Горан Величковић (34), звани Гокси, за ког се сумња да га је прошле године ликвидирао Беливуков клан.

Veljko Belivuk
Вељко Беливук / Извор: Профимедиа

- Радна група формирана је убрзо пошто је Дијана Хркаловић именована на место државног секретара у МУП-у. Задатак инспектора из те радне групе био је да прате нарко-дилере у редовима навијача Партизана и Црвене звезде, што није ништа спорно. Међутим, само малом броју полицајаца из те групе наређено је да посебно обрате пажњу на навијаче који су се на било који начин супротставили Вељи Невољи и његовој "десној руци" Марку Миљковићу Марету - преноси Информер.

Пратила звездаше да "замаже очи"

Како би "замазала очи" надређенима у МУП-у и колегама у оквиру радне групе, Дијана Хркаловић је наредила и праћење појединих вођа навијача Црвене звезде. Међутим, за њих се никад није толико лично интересовала.

- Како се испоставило, праћење навијача Црвене звезде наредила је само да би оправдала постојање радне групе за праћење навијача. На тај начин је тобоже желела да покаже свима да се води принципима нулте толеранције када је реч о борби против хулигана и криминала на трибинама. Нажалост, истина је била другачија - незванично се наводи, а преноси Информер.

То све наизглед није било ништа чудно, јер су се и раније формирале сличне радне групе којима је основни циљ била борба против хулигана и вандала на стадионима. Међутим, у овом случају то је била приватизација дела полиције зарад личних, мафијашких интереса.

Према незваничним сазнањима које је пренео овај портал, Дијана Хркаловић је, преко инспектора из радне групе, посебно држала на оку Милоша Радисављевића Кимија, Горана Величковића Гоксија, Радета Петровића и остале вође такозваних "Партизановаца". Реч је о фракцији навијача Партизана која се одвојила од Вељка Беливука и његових "Принципа" и преселила се са јужне на источну трибину стадиона.

kriminal, mesto zločina
криминал, место злочина / Извор: Профимедиа/илустрација

- Од полицајаца који су пратили "Партизановце" захтевала је да јој лично подносе извештаје о кретањима тих навијача, њиховим контактима и пословима. Желела је да зна и у којим локалима обично бораве, које теретане користе, где проводе већи део свог времена... Основано се сумња да је све информације о "Партизановцима" директно преносила Беливуку и Миљковићу и на тај начин им помагала да се обрачунају са конкуренцијом - напомиње Информер.

Праћен уочи убиства

Иначе, истрагом је утврђено да је Горан Величковић Гокси, истакнути припадник "Јанг бојса", групе навијача Партизана која се приклонила "Партизановцима", праћен непосредно пре него што је нестао 3. августа 2020. у Вишеградској улици у Београду. Његови посмртни остаци пронађени су тек недавно у бунару код викендице у Ритопеку, где је клан Веље Невоље имао свој "штек".

Подсетимо, Беливук је ухапшен 4. фебруара заједно са Миљковићем и још 20 сарадника. Терете се да су под окриљем навијачке групе "Принципи" убијали, диловали дрогу, рекетирали. Дијана Хркаловић је убрзо након хапшења Беливукове банде два пута саслушавана у полицији због сумње да је сарађивала са овим опасним кланом, али и јер постоје озбиљна оперативна сазнања да је директно радила о глави председнику Александру Вучићу. Она је оба пута дошла на саслушање под лековима за смирење и избегла је полиграфско испитивање.