Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОЗНАТОГ ДОКТОРА ДРЖАЛИ У РОПСТВУ! Детаљи ЈЕЗИВЕ приче из Ниша - кардиолог живео НА УЛИЦИ, давао им пензију и сав новац

17.03.2021. 19:22
Пише:
Србија Данас/Блиц
horor glasnovic
хорор гласновиц / Извор: Youtube Printscreen

Хорор прича из Ниша.

Нишлија Н. Н.(46) који је ухапшен са ванбрачном супругом Д. П. (34) због сумње да су починили кривично дело трговине људима тако што су познатог нишког лекара у пензији Ј. Г. (67) применом силе и претње држали у ропском односу ради експлоатације његовог рада, средином фебруара је хапшен због сумње да је Г. Д, начелника интерног одељења Војне болнице у Нишу, подстрекивао на злоупотребу службеног положаја.

ДРАМА У ШАПЦУ: Мушкарац направио хаос на путу, бежао од полиције, па преврнуо аутомобил и ДАО СЕ ПЕШКЕ У БЕГ

ДРАМА У ШАПЦУ: Мушкарац направио хаос на путу, бежао од полиције, па преврнуо аутомобил и ДАО СЕ ПЕШКЕ У БЕГ

КАКО ЈЕ УГЛЕДНИ ДОКТОР ПОСТАО РОБ БРАЧНОГ ПАРА? Био је психички НЕСТАБИЛАН, сада се зна и због чега!

КАКО ЈЕ УГЛЕДНИ ДОКТОР ПОСТАО РОБ БРАЧНОГ ПАРА? Био је психички НЕСТАБИЛАН, сада се зна и због чега!

РОДИТЕЉИ НОСИЛИ ОПЕЧЕНУ ДЕЦУ НА РУКАМА: Исповест полицајца који је спасио малишане из пожара на Чукарици

РОДИТЕЉИ НОСИЛИ ОПЕЧЕНУ ДЕЦУ НА РУКАМА: Исповест полицајца који је спасио малишане из пожара на Чукарици

Како је 19. фебруара саопштило Више јавно тужилаштво Г. Д. се сумњичио да је као лекар и начелник Интерног одељења Војне болнице у Нишу, противно наредби управника Војне болнице којом је забрањено вршење прегледа цивилних лица без одговарајућег лекарског упута и без плаћања накнаде за обављене прегледе, у периоду од септембра 2020. године организовао и лично обављао свакодневне лекарске прегледе Н. Н., као и већег броја цивилних лица које је исти доводио, при чему га је Н. Н. доводио у заблуду како ће му помоћи око решавања финансијских проблема, и на тај начин га умишљајно подстрекавао да учини кривично дело злоупотребе службеног положаја.

Угледног доктора држао као роба

Акцију су по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Нишу спровели полицијски службеници Одсека за борбу против корупције, а управо радећи на том случају истражни органи дошли су до оперативних података да Н. Н. држи у ропском односу пензионисаног кардиолога Ј. Г, од кога узма новац. Управо тако је клупко кривичног дела трговине људима почело да се одмотава.

Niš
Ниш / Извор: Профимедиа

- Н. Н. сигурно седам, осам година познаје са Ј. Г. и готово да су били нераздвојни. Још док је доктор Ј. Г. радио, готово свакодневно стално је Н. Н. долазио код њега на посао да га доктор прегледа. Никоме није било јасно због чега је то тако, а наводно је једно време био представљен и као његов возач. Ј. Г. је отишао у пензију пре две године и тада се све некако променило. Доктора су на неки начин приморали да оде од куће, иако има супругу и две ћерке. Виђан је у старој гаредроби и доста отрцаном издању јер им је давао сав новац, чак и онај који је зарађивао у приватној пракси. А онда је доктор почео да позајмљује од пријатеља како би, вероватно њима опет давао новац. Породица је за дугове сазнала од оних који су му дали паре па их звали пошто њега нису могли да нађу - објашњава извор.

Возио кола која је изнајмио доктор

Према незваничним сазнањима, на име доктора Ј. Г. било је изнајмљено и рентакар возило, које је Н. Н. возио, док су се код њега налазиле и платне картице овог угледног нишког лекара. Сумња се да је доктор живео на улици и да је тек повремено спавао у аутомобилу Д.П . када би му она то дозволила.

Niš
Ниш / Извор: Профимедиа

- Пре неколико месеци доктор је легитимисан у једном парку јер је заличио на скитницу, а на питање где спава показао је аутомобил. У возилу је било нешто хране и видело се да неко борави у њему. Доктор је ситан растом, а последњих година је још више смршао, док је Н. Н. крупан, па можда постоји и основ да се плашио њега, јер не постоји друго рационално објашњање због чега је доспео у такав завистан положај у коме је беспоговорно извршавао све што се од њега тражи.

"Нисмо га видели дуго"

Доктор Ј. Г. је важио за једног од најбољих нишких кардиолога који је био изузетан дијагностичар.

- Био је и добар лекар и добар човек, свакоме је хтео да помогне и учини - каже један од његових колега лекара.

У крају у коме станује, комшије кажу да га до пре неколико дана, дуго нису виђали.

- Нисмо га виђали овде на улици баш дуго, можда више од годину дана. Сада је ту, видео сам га пре пет, шест дана. Пре тога сам га видео једном у Клиничком центру у Нишу. Био је са једним човеком, доста млађим од њега - каже један од комшија из краја.

Policija
Полиција / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Осумњичени за трговину људима

Више јавно тужилаштво у Нишу је донело наредбу о спровођењу истраге против окривљених Н. Н. и Д. П, обоје из Ниша, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело трговина људима из чл. 388 ст. 1 КЗ као саизвршиоци.

- Сумња се да су окривљени у периоду од марта 2019. године до марта 2021. године, применом силе и претње држали оштећеног Ј.Г. из Ниша у циљу експлоатације његовог рада и успостављања ропског односа, тако што су га приморали да напусти породичну кућу и живи на улици, ограничавали му слободу кретања и комуницирања са другим људима, одузимали пензију и друга примања и приморавали да позајмљује новац који би им давао - саопштило је Више јавно тужилаштво.