Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН У БОРУ: Ђорђе без икаквог повода заклао четворочлану породицу а онда силовао девојчицу (7)! НАЈМОРБИДНИЈИ УБИЦА У СРБИЈИ

16.03.2024. 13:17
Пише:
Србија Данас/Н.Ђ.
Policija, mesto zločina
Полиција, место злочина / Извор: Shutterstock

У Бору су су седамдесетих и осамдесетих година прошлог века живела два мушкарца са истим именом: Ђорђе Адамовић. Ђорђе Н. Адамовић без икаквог повода заклао је целу породицу свог пријатеља и обљубио мртво тело његове жене.

Многи злочини почињени на територији Србије узнемирили су јавност. Неки од њих су толико сурови да се и годинама, али и деценијама касније са језом говори о њима, а актери крвавих пирова служе дугогодишње робије или су сами пресудили себи. У категорији Најјезивији злочини у Србији подсећамо вас на нека монструозна дела која су однела невине животе и завила у црно многе породице, али и цела места у којима су се десили.

МАСАКР КОД ПАРАЋИНА: Војник извршио страшан напад у касарни, обио ормар и украо пушку, па ПОБИО ВОЈНИКЕ НА СПАВАЊУ - једна ствар и даље је МИСТЕРИЈА у злочину који је потресао СФРЈKasarna u Paraćinu

МАСАКР КОД ПАРАЋИНА: Војник извршио страшан напад у касарни, обио ормар и украо пушку, па ПОБИО ВОЈНИКЕ НА СПАВАЊУ - једна ствар и даље је МИСТЕРИЈА у злочину који је потресао СФРЈ

ЕВО ШТА РАДИ У ЗАТВОРУ МОНСТРУМ ЗБОГ КОГ ЈЕ СРБИЈА ПЛАКАЛА: Малу Кају (3) злостављао у шуми до смрти док је њена МАЈКА ГЛЕДАЛА.

ЕВО ШТА РАДИ У ЗАТВОРУ МОНСТРУМ ЗБОГ КОГ ЈЕ СРБИЈА ПЛАКАЛА: Малу Кају (3) злостављао у шуми до смрти док је њена МАЈКА ГЛЕДАЛА

ЉУБАВ ПРЕКИНУТА МЕТКОМ! Крвава свадба у Србији - Раде дохватио ловачку пушку па убио шесторо људи (ВИДЕО)Foto: Srbija Danas, Facebook/Printscreen

ЉУБАВ ПРЕКИНУТА МЕТКОМ! Крвава свадба у Србији - Раде дохватио ловачку пушку па убио шесторо људи (ВИДЕО)

3. септембра 1985. године, Бор је завијен у црно након масакра који је починио Ђорђе Адамовић. Он је тада без икаквог повода провалио у дом свог пријатеља, Ђорђа К. Адамовића, званог Ћоса, и брутално напао целу породицу.

Заклао целу породицу свог пријатеља и обљубио мртво тело његове жене

У Бору су су седамдесетих и осамдесетих година прошлог века живела два мушкарца са истим именом: Ђорђе Адамовић. Били су истих година, обојица су као бравари радили у руднику и обојица су били голубари... У свему осталом, потпуно су се разликовали.

Ђорђе К. Адамовић, звани Ћоса, био је цењени мајстор за пнеуматску опрему за бушење, у срећном браку са Мирославом, с којом је имао двоје деце, Сашу и Анету.

Ђорђе Н. Адамовић (43) до тада је већ био шест пута осуђиван и провео више од десет година у затвору због два силовања, једног покушаја силовања, блудне радње и напада на милиционера. Сумњичили су га и за убиство једне девојке, Јасне Ђурић... Мање је зарађивао као бравар, а више кољући свиње по кућама. Алат и ножеве за тај посао направио је својеручно. Био је прек, свадљив, склон тучама, а облачио се екстравагантно: нису га ни лети виђали без свиленог шала и финих рукавица. У Аустрији је 1974. године ванбрачно живео са једном женом из Словеније и из те везе добио је сина. Њу је уочи порођаја ударио аутомобил на улици и није јој било помоћи, док је беба спасена. У Бору је био познат као Ђока Луди.

Двојицу ових мушкараца спојили су голубови: Луди је, попут осталих борских заљубљеника у ове птице,често навраћао да види Ћосино јато од преко стотину високолетача. Тако се десило да су Ћоса и његов брат проводаџисали Лудом, па је овај у свој стан довео једну младу Параћинку и са њом живео неко време. Али кад је у истрази поводом убиства Јасне Ђурић био осумњичен и Луди, Параћинка се вратила родитељима. Луди је за пропаст ове везе окривио Ћосу и једне ноћи му поклао и подавио све голубове, а уз то му је јавно претио да ће му се осветити.

Свађа међу њима трајала је две године, а онда је дошла нова 1985. година. Породица Ђорђа К. Адамовића, званог Ћоса, планирала је пут у Параћин, али их је снег задржао у Бору. Првог јануара долазили су им пријатељи на честитање, а Ћоса је позвао и Лудог да се измире. Том приликом поклонио му је и два голуба. Луди се није дуго задржао...

Али вратио се око једанаест сати увече. Лако је провалио у дом уснулих укућана.

Брутално силовање

Према наводима оптужнице, прво је неким металним предметом неколико пута ударио по глави заспалог домаћина, а затим га избо ножем. Исто је затим учинио и са његовом супругом Мирославом. Деветогодишњи дечак Саша, како казују посекотине по рукама, покушао је да се одбрани, али га је Луди лако савладао. Седмогодишњу Анету је прво силовао, па убио, а затим се вратио у спаваћу собу и обљубио и мртво Мирославино тело.

Ухапшен је 5. јануара 1985. и осуђен насмрт. Утврђено је да је Луди у време злочина код себе имао перорез и ручно направљен нож, на којима су нађени трагови крви. Крв која је одговарала убијенима нађена је и на његовом капуту и панталонама.

Обесио се у ћелији 1988, пре коначне одлуке о помиловању или извршења пресуде.

Србија Данас/Н.Ђ.