Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДОЖИВОТНА РОБИЈА: Српски држављанин Бојан Чмелик који је убио Хуга "краља Малте" заувек остаје на острву! (ФОТО/ВИДЕО)

16.10.2021. 08:33
Пише:
Србија Данас
Bojan Čmelik
Бојан Чмелик / Извор: Фото: Printscreen/Youtube/ ОНЕ News Малта

На Малти се последњих дана одржаваја суђење српском држављанину Бојану Чмелику, оптуженом да је у јулу 2018. године ножем убио бизнисмена Хуга Хеткутија, познатог под надимком "Краљ Малте".

У среду 6. октобра први су пред судом говорили полицајци који су учествовали у Чмеликовом хапшењу. У кратком сведочењу два инспектора су потврдила да је српски држављанин Чмелик променио презиме које је било Митић непосредно пре доласка у њихову земљу 2016. године.

Испричали су да је оптужени готово побегао полицији и да се приликом хапшења толико опирао да су морали да користе електрошокере како би га савладали.

УЖАС НА ПАЛИЛУЛИ! Мушкарац изгорео у пожару, тело пронађено у ужасном стању

УЖАС НА ПАЛИЛУЛИ! Мушкарац изгорео у пожару, тело пронађено у ужасном стању

24 седам сазнаје: Високи функционер МУП-а поседује Дијанине експлицитне провокативне фотографије (ВИДЕО)

24 седам сазнаје: Високи функционер МУП-а поседује Дијанине експлицитне провокативне фотографије (ВИДЕО)

ОГЛАСИО СЕ АДВОКАТ ДИЈАНЕ ХРКАЛОВИЋ! Ово су детаљи хапшења бивше државне секретарке МУП-а

ОГЛАСИО СЕ АДВОКАТ ДИЈАНЕ ХРКАЛОВИЋ! Ово су детаљи хапшења бивше државне секретарке МУП-а

- Око 22.30 примили смо позив да је господин Хуго убоден ножем испред хотела. Када смо стигли на место злочина пришао нам је Исак Хеткути и представио се као жртвин брат. Рекао је да је један човек позвао Хугово име када су дошли испред хотела и да га је, када је бизнисмен пришао, два пута убо ножем - описали су ток догађаја и додали да им је Исак испричао да је његов брат повикао "Ухвати га, ухвати га":

- Када се Хуго срушио, Исак је са неким из обезбеђења кренуо у потеру за нападачем, за кога је рекао да је био веома брз. Када га је изгубио из вида врати се на на место злочина.

Испричали су да је осумњичени носио тамну кошуљу, светао шорц и да је на глави имао шешир.

- Кренули смо својим аутомобилом у потеру. Зауставио нас је колега који је рекао да је видео особу која одговара опису нападача како бежи - изјавио је, а затим описао детаље интензивне потере:

- Осумњичени је задржан у улици Свете Јелене, када сам дошао затекао сам га на поду са лисицама на рукама. Колегао је извршио претрес и код њега је нашао нож у футроли налик на торбицу.

Полицајцу је показана футрола коју је он препознао, а поново је показано и оружје.

У четвртак је, другог дана суђења, сведочио и специјалиста судске медицине Марио Скери. Он је пороту провео кроз свој извештај, поткрепљен фотографијама жртве и оптуженог настале непосредно након немилог догађаја на којима се на телу нападача виде бројне "свеже" модрице, настале док се опирао хапшењу.

- Одмах је прихватио да буде тестиран на дрогу и рекао је да не узима никакве лекове. Накнадна анализа урина то је и потврдила - изнео је Скери.

Hugo
Хуго / Извор: Фото: Printscreen/Youtube/ ОНЕ News Малта

Родбина жртве тешко је поднела приказивање фотографија његовог тела.

- Пацијент није требало да умре од ових убодних рана, али дошло је до компликација - одговорио је на питање да ли је смрт била директна последица убадања, а онда је описао да је, иако је жртва била млад и здрав човек, морала је да се донесе одлука да се хитно оперише:

- Након операције био је под седативима, следећег дана сам затекао будног и оријентисаног. У суботу се стање искомпликовало, вероватно је узрок био инфекција црева. Оперисан је други пут.

Закључено је да је обдукција показала да је узрок смрти била сепса.

На последњем рочишту у низу, одржаном је у петак 8. октобра, тензије су порасле. Сведочио је зет убијеног бизнисмена, који је у судници плакао и викао.

- Хуго је био мој Бог, одузео ми га је. Зашто, зашто? - викао је Ноел Фалзони.

Он је објаснио да је оптуженог за убиство упознао као брата бармена који је добио још једну шансу, иако је требало да буде отпуштен из Хуговог рестотана када се није појавио на послу у новогодишњој ноћи.

- Тако познајем овог овде - рекао је сведок.

Током читавог суђења оптуженог није називао именом, ословљавао га је са "господин нико".

Подсећања ради, Србин је 6. јула 2018. испред ресторана на Малти, који је у власништву убијеног бизнисмена, ножем избо Хуга Хеткутија. Он је касније преминуо у болници, а локални медији су пренели да су му последње речи пре уласка у операциону салу биле: "Што ми је ово урадио кад га ни не познајем?".

У првом моменту, медији на Малти су писали да је Бојан плаћени убица и да је “по наруџбини” убио Хеткутија који је важио за “краља Малте”.

Међутим, касније су медији објавили да је мотив овог убиства ипак био личне природе. Наводно Бојан је био изнервиран отказом који му је дао Хеткути.

Иначе, Чмелик, односно Митић, познат је српској полицији одраније. Он је у Србији робијао због пљачке, јер је 31. јануара 2008. године отео око пет милиона динара и маркице за превоз Градског саобраћајног предузећа Београд у вредности од 10 милиона динара. Ухапшен после неколико година, осуђен је за ту пљачку, а из затвора је изашао 2016. године.

Пресуда

Током суђења, порота је са осам гласова за и једним поротив одлучила да је Чмелик крив и да је због убиства и пружања отпора при хапшењу осуђен на доживотну затворску казну.