Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ДОЖИВОТНО ДА ОСТАНЕ НА РОБИЈИ" Огласила се још једна мајка која оптужује доктора из Сремске Митровице за СМРТ ДЕТЕТА: "Бебе су умрле његовом кривицом"

19.01.2024. 20:04
Пише:
Србија Данас/Курир
Sremska Mitrovica
Сремска Митровица / Извор: Фото: Youtube Printscreen/Gradska М телевизија/Србија Данас/Саша Џамбић

Још једна мајка најављује кривичну пријаву против ухапшеног доктора.

- Много ми је драго што је доктор ухапшен, надам да ће дуже бити у затвору, а ја сам за тоо да на робији остане доживотно због смрти два детета - мога сина и Маричине ћеркице, који је требало да се роде живи и здрави, али су умрли његовом кривицом - каже за Курир Јелена Ивковић из Руме, чији је син након три и по месеца борбе за живот преминуо пре скоро годину дана због тешког оштећења мозга услед губитка кисеоника током порођаја у болници у Сремској Митровици за шта оптужује ухапшеног гинеколога.

Јелена је јуче за Курир причала о својој трагедији, а сада наводи да ће, ипак, убрзо поднети кривичну пријаву против поменутог гинеколога.

Хитно оглашавање МУП-а због УХАПШЕНОГ ДОКТОРА ИЗ СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ: Ево шта му се ставља на теретSremska Mitrovica

Хитно оглашавање МУП-а због УХАПШЕНОГ ДОКТОРА ИЗ СРЕМСКЕ МИТРОВИЦЕ: Ево шта му се ставља на терет

МАРИЧИНИ КРИЦИ ОДЈЕКИВАЛИ ЧИТАВОМ ЗГРАДОМ! Трудница посведочила језивом насиљу у митровачкој болници: "Чуо се по свим ходницима и собама"Foto: Facebook printscreen Marica Mihajlovic

МАРИЧИНИ КРИЦИ ОДЈЕКИВАЛИ ЧИТАВОМ ЗГРАДОМ! Трудница посведочила језивом насиљу у митровачкој болници: "Чуо се по свим ходницима и собама"

"НАДАМО СЕ ДА ЋЕ ОДГОВАРАТИ ЗА СМРТ НАШЕГ ДЕТЕТА" Прво оглашавање Марице након вести да је ухапшен доктор из Сремске МитровицеMarica Mihajlović

"НАДАМО СЕ ДА ЋЕ ОДГОВАРАТИ ЗА СМРТ НАШЕГ ДЕТЕТА" Прво оглашавање Марице након вести да је ухапшен доктор из Сремске Митровице

- Ових дан ћу поднети кривучну пријаву против њега, до сада то нисам урадила јер сам хтела да мом детету прође годишница смрти. Ипак ћу сада то да урадим звог себе, Марице и свих жена које су с њим пропатиле, али и да се више никада то не би десило ниједној жени и породици. Мог сина нико не може вратити, мој бол ништа не може ублажити, али да бар помогнем другим мајкама да им се не догоди исто што и мени - истиче Јелена, која је сада у петом месецу трудноће и коју води у Београду, где ће се и породити.

Јелена је послала цртеж свог синчића, који јој је урадила једна пријатељица, на основу слика из болнице током краткотрајног живота. На свим сликама, како је објансила синчић је био са цевчицама на лицу, па јој овај цртеж посебно значи јер има насмејан лик, да га тако гледа.

Подсетимо, Јелена је до детаља за Курир описала све кроз шта је прошла мислећи да је у сигурним рукама и радујући се првом детету, ни не слутећи да је чека трагедија.

- Водила сам трудноћу управо код истог гинеколога који је порађао Марицу, а који заправо живи у Руми. Породио је моју сестру царским резом, све је било у реду, те сам и ја желела да ми води трудноћу и да ме породи. Све је било супер, редовно сам ишла приватно код њега. Имали смо договор да, пошто ми је термин био 18. октобар 2022, дођем 24. октобра ако порођај до тада не крене, како би ми у његовој приватној ординацији дали вагиналете које су као индукција - рекла је, између осталог, како је све почел Јелена у исповести за Курир, која је описала и тужан крај :

- Око један поподне и ту је. Скакање по стомаку, гурање лактом, свом тежином на стомак, бабица с једне стране, доктор с друге, унакрсно вукли спаваћицу. Ништа 40 минута. Доктор виче "Ајмо", а бабица виче "Чек да одговорим на поруку". Беба се заглавила у карлици и остала без кисоника. Порађам се у 15:02 и то вакумом! У тренутку ништа не знам, а бабица је потапшала дете и прстом одмахнула. Сви одоше у ћошак, нико ми ништа не говори. Доктор долази и шије ме јер сам поцепана и исечена, али ћути, ништа ми не одговара иако питам. У пола пет долази педијатар: "Беба није добро, мора за Нови Сад" и тражи да потпишем да сам је видела, што одбијам јер је нисам ни видела. Не дају ми телефон да позовем породицу, тек га добијам кад друга бабица долази у смену.

Малишан је добио име Горан. Лавовски се борио три и по месеца. Није било спаса.

- Три и по месеца је био у Дечјој болници у Новом Саду, преминуо је 8. фебруаура прошле године због тешког оштећења мозга услед недостатка кисоника. Званично мишљење лекара било је да је до смртног исхода дошло услед развоја мултиорганске инсуфицијенције која је последица тешког глобалног posthipoksijskog оштећења мозга. Није било спаса. На крају је имао 20 дијагноза, а ми смо писали и клиникама у Турској, свугде и сви су нам одговорили да му нема помоћи јер је мозак тешко оштећен - казала је Јелена.

Србија Данас/Курир