Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДРШКОМ ОД МЕТЛЕ СЕ НАЈБРУТАЛНИЈЕ ИЖИВЉАВАЛИ НАД ЛАЗАРОМ! Лалић открио гнусне детаље убиства Вукићевића - сви су згрожени!

08.11.2022. 18:04
Пише:
Србија Данас
Lazar Vukićević
Лазар Вукићевић / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Сведок сарадник Срђан Лалић је испричао како је убијен Лазар Вукићевић 14. октобра 2020. године.

Сведок сарадник Срђан Лалић је након давања исказа о убиству Горана Величковића Гоксија и Николе Митића, испричао је како је убијен Лазар Вукићевић. Он је убијен 14. октобра 2020. године.

- Опет ћу поменути ‘Зему‘, односно ‘Пишту‘, који је био тројански коњ у шкаљарском клану и за то је награђен са милион евра. Као битну карику шкаљарског клана поменуо бих Мила Радуловића. Са њим се дружио и стекао његово поверење, чак је тражио да се окуме. Успео је да га намами у једну викендицу у Црној Гори, где су илегално стигли Беливук, Миљковић и Небојша Јанковић, као и два Црногорца, један је био Милош Радоњић. Намамили су Хоџића, који је на скрипти био ‘Касап‘, Адис Спахић, који је случајно ту завршио и није био припадник шкаљарског клана, као и Радуловић. Земо их је срдачно дочекао у викендици послужио их пићем и тада су улетела ова петорица који су били скривени. Хоџић је потегао пиштољ, Јанковић га је одмах усмртио. Радуловића и Спахића су везали и када су утврдили да Спахић није битна карика, и њега су усмртили - рекао је Срђан Лалић.

Поново су адвокати Марка Миљковића прекинули суђење због молбе да суд не дозволи Лалићу да говори о злочинима који нису део оптужнице. Јавили су се за реч и Марко Миљковић и његов адвокат.

БЕЛИВУК СЕ ЛУДО ЗАБАВЉА НА СУЂЕЊУ! Док Лалић описује монструозна убиства, реакција Веље запрепастила присутне

БЕЛИВУК СЕ ЛУДО ЗАБАВЉА НА СУЂЕЊУ! Док Лалић описује монструозна убиства, реакција Веље запрепастила присутне

СВИ У СУДНИЦИ ШОКИРАНИ МОНСТРУОЗНОШЋУ! Лалић о убиствима у Ритопеку: Узели смо кабл, обавили му око врата, и затегли свако на своју страну...

СВИ У СУДНИЦИ ШОКИРАНИ МОНСТРУОЗНОШЋУ! Лалић о убиствима у Ритопеку: Узели смо кабл, обавили му око врата, и затегли свако на своју страну...

НАПЕТО НА СУЂЕЊУ! Миљковић побеснео због Лалићевог сведочења: Први пут поменута машина за МЛЕВЕЊЕ меса

НАПЕТО НА СУЂЕЊУ! Миљковић побеснео због Лалићевог сведочења: Први пут поменута машина за МЛЕВЕЊЕ меса

- Зашто ми слушамо ово, да је неко гледао директан пренос, да је срдачно дочекао, како то зна када није био тамо - рекао је адвокат Миљковића.

Лалић је навео да су дешавања у викендици у Црној Гори Вељко Беливук и Марко Миљковић фотографисали и слали слике осталима на групу. Марко Миљковић је тражио реч и изашао за говорницу. Лалић је поново прекинут од стране одбране у вези са тим да ли би Лалић требало да прича о кривичним делима која нису део оптужнице, те је опет дошло до конфликта са тужиоцем, а за реч се јавио марко миљковић.

- Могу да се окренем ка њему, знамо се ми добро - рекао је Миљковић, а потом додао да "моли Владу да га више не прекида", те да Лалић "прича све што има да прича".

Лалић је наставио причу о томе како су се преко криптованог телефона Мила Радуловића остварили контакти са значајним члановима шкаљарског клана, укључујући и Јована Вукотића.

- Мило Радуловић је активно учествао у намамљивању многих људи који су после изгубили живот јер нике имао избора. Снимљен је како даје вишесатну изјаву у којој признаје многа кривична дела која је извршио и расветљава многа друга, а удављен је продужним каблом. Преко њега је директно намамљен Александар Вукићевић и покушали су да намаме Александра Шарца. намамљени су причом да Милови људи тог дана треба да отму беливука и да ће бити заточен у кући, да дођу да га испитују, муче и на крају ликвидирају. Шарац је испрва прихватио, требало је да дођу исти дан, у пнеколико сати размка, али Шарац се брзо предомислио. Лазар је имао поверења и прихватио је задатак - додао је Лалић.

Како је навео, место за намамљивање Вукићевића био је исти паркинг у Радничкој улици на који је намамљен и Којић.

- Немања Ђурић га је покупио у 20.30. Владе Драганић је нас тројицу одвезао у кућу у Ритопеку да дочекамо остале. Из магацина је извадио пиштољ са пригушивачем. Ставио је рукавице и његова функција је била да реагује ако Лазар потегне оружје. Ђурић је тражио Вукићевићев Скај апарат и ставио га у футролу која омета домет, те на тај начин нике могао да буде регистрован на базним станицама нити да омогући пратњу - објаснио је.

Како је рекао, стајао је са десне стране у гаражио и био је први који је требало да ступи у контакт са Вукићевићем и да га отме, док је једна од браће Будимир био ту да му асистира.

- Вукићевић је изашао из возила код позиције Милоша Будимира. Кренуо сам да прилазим, нисам видео да Вукићевић у десној руци држи пиштољ, прекривен ранцем који је био у левој руци. Милош Будимир га је ударио у лице, а он је пуцао у Будимира. Савладао сам Лазара. Пао је лицем ка бетону, ја сам био преко њега и држао сам његову руку у којој држи пиштољ. Говорио сам да реагују. Драганић није реаговао, али други су кренули да га шутирају и газе по глави. Остао је без свести. Кад сам осетио да не држи чврсто пиштољ, узео сам га. Убрзо је дошао Марко Будимир. Око Лазарове главе је велика локва крви. Везујемо га лисицама, али су биле кинеске и пукле су, испао нам је док смо га носили. Унели смо га невезаног. Милош револтиран што је пуцао поред њега, узима грађевински чекић и удара га по прстима - додао је Лалић.

Потом су Вукићевића везали, а онда и унели у скривену просторију куће у Ритопеку.

- Милош Будимир је Лазару Вукићевићу у анус гурнуо дршку од метле. Убрзо по увођењу у просторију, Вукићевић долази свести. Почело је испитивање, дао је шифру Скаја. У циљу испитивања смо га ударали струјним каблом који сам споменуо. Није реаговао на ударце. Све време је крварио из главе и из руке и чини ми се да је био у шоку. Причао је да је пришао шкаљарском клану из страха за свој живот. Све је трајало око два и по сата. Каблом је тучен по телу. Никакве реакције ни запомагања није било. Мишић би вршио контракције, али друге реакције није било, поглед му је био изгубљен. Поливали смо га водом из црева да га повратимо, а онда, пошто ударци нису давали резултате, водом смо му онемогућавали дисање. Борио се, у пар наврата је загризао црево да онемогући проток воде. Ставили смо га на столицу, Будимир га је ударао лопатом у главу - испричао је.

Вукићевић је, како је рекао, био изузетно блед. Вукићевићу се у једном моменту отворила вилица, потом згрчило лице, а зенице рашириле. Нису знали да ли је мртав или жив, те су му обмотали струјни кабл око врата и повукли свако на своју страну. Реакције није било, лице му није помодрило, те су претпоставили да је Вукићевић већ мртав.

- За сваки случај, Милош Будимир га је везао за столицу. Преноћили смо у кући. Ујутру је дошао Владе Драганић и уништили смо тело, а садржај изручили у реку и отишли кућама. Пар дана касније сам са Борисом Војиновићем покупио Вељка и Марка у Јабуци где су илегално прешли границу и вратили смо их за Београд", додао је сведок сарадник Срђан Лалић.

Да подсетимо, приликом акције ликвидирања, клан Вељка Беливука је заробио Милета Радуловича који је био истакнути члан "шкаљарског клана". Радуловића су наводно искористили како би у Београду намамили, отели и убили Лазара Вукићевића. Вукићевић, Хоџић и Спахић нестали су 14. октобра 2020. године, а наводно су убијени у размацима од неколико сати.