Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ДУГАЧАК ДОСИЈЕ УБИЦЕ ИЗ ВРАЊА: Марјан убио Сару па себе, а прву жртву задавио на гробљу

22.02.2021. 21:15
Marjan
Марјан / Извор: Фото: МУП

Полиција је касно поподне лоцирала Марјана С. у шупи једне породичне куће и одмах кренула у акцију

Марјан С. (47), оптужен за убиство Саре А. на безинској станици у Врању 20. фебруара, извршио је самоубиство вечерас пуцавши у себе када га је полиција окружила. Потрага за њим трајала је два дана у граду на југу, а акције полиције интензивирале су се након дојава Врањанаца да су га видели у граду на шеталишту и код цркве.

ПОЛИЦИЈА ИХ ЈУРИЛА ПРЕСРЕТАЧЕМ: Ухапшен Бака Прасе, с њим у колима био и Чода! Окупила се деца, вичу пароле

ПОЛИЦИЈА ИХ ЈУРИЛА ПРЕСРЕТАЧЕМ: Ухапшен Бака Прасе, с њим у колима био и Чода! Окупила се деца, вичу пароле

Ухапшена службеница Министарства правде: Велика акција МУП-а и Сектора унутрашње контроле

Ухапшена службеница Министарства правде: Велика акција МУП-а и Сектора унутрашње контроле

ДРАМА У ПИРОТУ: Девојка (17) упала у Нишаву, ватрогасци и спасиоци на терену!

ДРАМА У ПИРОТУ: Девојка (17) упала у Нишаву, ватрогасци и спасиоци на терену!

Полиција је касно поподне лоцирала Марјана С. у шупи једне породичне куће и одмах кренула у акцију.

- Брзином светлости је полиција била у нашем дворишту. Једино што сам у том тренутку могла да урадим је да позовем директорку школе и да јој тражим да ми децу не пушта кући. А онда се све десило као у филму - рекла је жена у чијем дворишту је убица пронађен.

Убио Сару са шест хитаца

Марјан је Сару убио на бензинској пумпи ОМВ у Врању. Како се сазнаје, њих двоје су седели за истим столом у кафићу у склопу пумпе тог кобног 20. фебруара.

Са њима за столом седео је још један мушкарац и заједно су гледали нешто на телефонима, што су забележиле и сигурносне камере. Неколико тренутака касније, догодило се брутално убиство.

Sara
Сара / Извор: Фото: Facebook

- У једном тренутку осумњичени је устао и из пиштоља у Сару испалио више хитаца. Први подаци указују да је у питању шест. Обдукција ће потврдити тачно колико - објашњава извор близак истрази.

У каквом односу су били Марјан и његова жртва Сара за сада није познато. У медијима се нагађало да су били у вези, односно да је реч о убиству из страсти, али за сада не постоје званичне потврде да је заиста случај.

Захваљујући снимцима са камера, убица је брзо идентификован. Полицијска управа у Врању објавила је његово име и фотографију, а убрзо затим откривено је да је Марјан и раније чинио тешка кривична дела, међу којима је и убиство.

Прва жртва - Анкица

Марјан С. удавио је 1998. године Врањанку Анкицу Трајковић, због чега је провео девет година иза решетака.

Сведок Марјанове бруталности био је инжењер дрвне индустрије у пензији Никола Стојиљковић који је испричао како је Марјан насрнуо на Анкицу неколико месеци пре него што је убио.

- Враћао сам се с посла из Владичиног Хана и негде на ауто путу видели смо да је заустављен саобраћај. Стао је аутобус испред Моштаничког поља, људи су забезекнуто гледали у мушкарца који је имао нож у руци и који је малтене жени набио главу у ораницу - сећа се Никола.

Тада је из аутобуса изашао гранични полицајац у цивилу и замолио да му неко помогне и кренуо према жртви и њеном нападачу.

- Полицајац из села Врбово обратио му се из даљине, говорећи да је из полиције, али Марјан није посустајао, напротив. У тој гужви Анкица коју је напао је искористила његову збуњеност и побегла. Он је кренуо ка нама, полицајац је пуцао испред његових ногу, али га је метак који се одбио погодио. Занимљиво је да је Анкица тада стала између полицајца и свог нападача. Марјан онда ножем убада себе у стомак - каже он.

Према његовом сведочењу полицајац га је онда на рукама однео на ауто-пут и неким путничким возилом је превезен до болнице.

- Марјан се опоравио од повреда до јуна или јула те године, када му је суђено за покушај убиства. Био је у душевној болници, послат је на посматрање у Топоницу и чим је изашао из ње крајем лета убио је Анкицу. Сачекао је када се враћала с посла и удавио је на гробљу - каже Никола.

Друга жртва и побуна у затвору

По изласку из затвора и одслужене казне за убоство Анкице Трајковић, Марјан је 2008. године покушао да убије још једну жену код аутобуске станице. Поново је осуђен, овог пута на 10 година. Међутим, није издржао целу казну јер је амнестиран, па му је казна смањена за годину дана.

У дугачком досијеу Маријана С. пише и да је 2000. године био је један од организатора побуне затвореника у локалном затвору, али и још неколико имовинских кривичних дела, у која се убрајају и крађе, због чега је такође био у затвору.

На слободу је изашао у јануару, а већ у фебруару његова последња жртва постала је Сара А.